دیوید گراهام، خبرنگار آتلانتیک در مطلبی به زوایای رسوایی ترامپ در پرونده اکراین پرداخته است.

به گزارش سلام نو، خبرنگار نشریه آمریکایی «آتلانتیک» معتقد است رسوایی پرونده اوکراین اکنون جدی‌تر شده و ابعاد گسترده‌تری یافته و دیگر «دونالد ترامپ» قادر به کنترل آن نیست.

«دیوید گراهام» با انتشار تحلیلی در نشریه آتلانتیک با عنوان «رسوایی که از کنترل ترامپ خارج شده است» نوشت: افشاگری های ماجرای اوکراین که حالا ابعاد گسترده تری پیدا کرده، نشان می دهد ترامپ چگونه بخش های بزرگی از دولت فدرال را در خدمت هوی و هوس سیاسی خود بکار گرفته است.

همانگونه که در آخر هفته گذشته شاهد بودیم، دونالد ترامپ با جدی ترین بحران ریاست جمهوری خود روبرو شده، زیرا دموکرات ها در پی استیضاح وی بر سر رسوایی ماجرای اوکراین هستند.

حالا رسوایی حتی جدی تر شده و ابعاد گسترده تری پیدا کرده است. دیگر بحث درمورد افشاگری های بر سر تماس تلفنی ترامپ با رئیس جمهوری اوکراین نیست، اینک رسوایی همه جانبه است و بسیاری از مقامات ارشد دولت ترامپ در آن دخیل هستند و کشورهای مختلف جهان، از استرالیا گرفته تا اوکراین و چین و انگلیس توسط تیم ترامپ تحت فشار قرار گرفته اند.

اکنون مشخص شده که نه تنها شخص رئیس جمهوری بلکه معاون وی و چند تن از معاونان برجسته او در مجلس سنا و همچنین «رودی جولیانی» وکیل شخصی ترامپ سال گذشته در تلاش برای تحت فشار قرار دادن دولت های خارجی بوده اند تا بتوانند بر انتخاب مجدد ترامپ نقش داشته باشند.

در واقع اوکراین فقط بخشی از این ماجرا است و اطلاعات بیشتری در مورد تلاش های ترامپ در جاهای دیگر هم بدست آمده است. پیش از این روشن شده بود که ترامپ با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین برای تحقیقات در مورد «جو بایدن» رقیب انتخاباتی خود صحبت کرده است.

روز پنجشنبه، بخش های جدیدی از این ماجرا روشن شد و "کرت ولکر" فرستاده پیشین ترامپ در اوکراین که هفته گذشته مجبور به استعفا شد، استشهادنامه ای به بازپرسان مجلس نمایندگان داده است.

براساس این استشهادنامه آمده که از زلنسکی خواسته شده اگر خواهان دیدار از کاخ سفید و دریافت کمک نظامی ایالات متحده است، باید در مورد خانواده بایدن تحقیقاتی انجام دهد.

اما این لکه رسوایی در حال گسترش است و شواهد نشان می دهد که ترامپ به دنبال بدست آوردن نقطه ضعفی از بایدن به بسیاری از کشورها رو انداخته است.

به تازگی مشخص شده که ترامپ چنین درخواستی را از چین هم انجام داده و از پکن خواسته در مورد خانواده بایدن تحقیقاتی را آغاز کند.

ناگفته نماند پکن و واشنگتن در حال حاضر در جنگی تجاری بسر می برند و در جریان مذاکرات تجاری اعتراضات هرگونه امتیاز به پکن می تواند مدرکی دال بر تقاضای ترامپ از رئیس جمهوری چین باشد.

شبکه خبری سی ان ان جمعه شب فاش کرد که در تماس ژوئن (خرداد ماه) ترامپ با "شی جین پینگ" رئیس جمهوری چین، ترامپ قضیه بایدن را مطرح کرده بود. ترامپ در این مکالمه همچنین قول داده که در جریان مذاکرات تجاری با پکن، از دموکراسی خواهی مردم هنگ کنگ چیزی بر زبان نیاورد.

اما این رسوایی به همین جا ختم نشده و به گزارش نیویورک تایمز، ترامپ نخست وزیر استرالیا را هم تحت فشار قرار داد تا درباره منشا تحقیقات "رابرت مولر" بازرس ویژه مداخلات روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا تحقیق کند.

به گزارش تایمز لندن، ترامپ همچنین "بوریس جانسون" نخست وزیر انگلیس را هم تحت فشار قرار داده (وی نیز به حمایت آمریکا نیاز دارد که به دلیل برگزیت تحت فشار است) تا تحقیقات در مورد ترامپ را بی اعتبار کند.

مقامات دولت ترامپ حتی سفرهای مرموزی به ایتالیا انجام داده اند که هنوز به طور کامل مشخص نیست در آنجا چه گذشته است.

اما در حالیکه مقیاس تلاش ترامپ برای درخواست از کشورهای مختلف روز به روز ابعاد تازه تری پیدا می کند، از تلاش های دولت فدرال برای ماندن در قدرت هم پرده برداشته می شود.

گفته می شود "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه آمریکا هم به مکالمه میان ترامپ و زلنسکی گوش داده و از بحث های دیگر در مورد فشار بر اوکراین آگاه بوده است. استشهادنامه ولکر نشان می دهد حتی دیپلمات های رده پایین هم در این جریان دست داشته اند.

حتی شواهد نشان می دهد "ویلیام بار" دادستان کل ایالات متحده هم از جهات مختلفی در این ماجرا درگیر است.

در تماس تلفنی با زلنسکی، ترامپ گفته که از بار می خواهد تا زلنسکی را فراخواند.  (وزارت دادگستری می گوید که هرگز چنین اتفاقی نیفتاده است.) ترامپ حتی از نخست وزیر استرالیا خواسته تا به بار در تحقیق درباره منشا تحقیقات مولر کمک کند و بار هفته گذشته برای ملاقات سری با مقامات اطلاعاتی ایتالیا به این کشور اروپایی سفر کرده است.

"مایک پنس" معاون رئیس جمهوری نیز بی سر و صدا در موضوع اوکراین دست داشته است. ترامپ به وی دستور داده که سفر به مراسم تحلیف زلنسکی را لغو کند که در ظاهر اینکار برای فرستادن پیامی به زلنسکی بوده است.

پنس بعدها در پیامی به زلنسکی اعلام می کند کمک های نظامی آمریکا تا زمانی که اوکراین بیشتر با فساد مبارزه کند، قطع می شود. پیامی که با توجه به استشهادنامه ولکر در آن به زلنسکی فهمانده شده باید به توطئه های ترامپ کمک کند.

حتی وزیر انرژی دولت ترامپ هم در این ماجرا دخیل بوده است. بنا بر شواهد هنگامی که پنس سفر خود را به مراسم تحلیف زلنسکی لغو کرد، به جای او "ریک پری" رفت.

نشریه "پولیتیکو" شامگاه پنجشنبه فاش کرد که پری در ماه نوامبر استعفا خواهد داد، هرچند منابع می گویند اوکراین دلیل این کناره گیری نیست.

روی هم رفته این افشاگری ها نشان می دهد که ترامپ چگونه بخش های بزرگی از دولت فدرال را در خدمت هوی و هوس سیاسی و آینده خود بکار گرفته است.

اما ترامپ در دفاع از خود می گوید تماس وی با زلنسکی ایرادی نداشته و هیچ تحت فشار قرار دادنی در کار نبوده است. اما پنجشنبه، او ادعای دیگری را مطرح کرد و گفت که آنچه انجام داده، استفاده مناسب از قدرت بوده است.

ترامپ در توئیتی نوشت: من به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، حق کامل دارم حتی وظیفه دارم که در مورد فساد اداری تحقیق کنم و این شامل درخواست یا پیشنهاد از کشورهای دیگر برای کمک به ما می شود!

ماهنامه آتلانتیک یکی از مجله‌های آمریکایی است که ابتدا با عنوان ماهنامه آتلانتیک در سال ۱۸۵۷ در شهر بوستون واقع در ایالت ماساچوست تأسیس شد.

دفتر مرکزی این نشریه در واشنگتن دی سی قرار دارد و عمده موضوعات چاپ شده در آن در مورد سیاست خارجی، علم سیاست، اقتصاد، هنر، فناوری و تکنولوژی است./ایرنا

۱۰۷۱

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***