به گزارش سلام نو، محسن پورسیدآقایی در مورد حمل و نقل پاک اظهارداشت: حرکت به سمت «حملونقل پاک»، نهتنها یک هدف همیشگی بلکه یک استراتژی برگشتناپذیر در مدیریت شهری است و تحقق این هدف نیازمند تغییر نگرش به موضوع حملونقل و اتخاذ دو رویکرد توسعه حملونقل عمومی و ایجاد محدودیتهای تردد است.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه از سالها پیش در بسیاری از شهرهای جهان، حرکت به سمت حملونقل پاک آغازشده و در سالهای اخیر نیز مدیریت شهری تهران با همکاری شورای شهر، حرکت در این مسیر را شروع کرده است، اظهار داشت: اهتمام مدیریت شهری، حرکت در مسیر حملونقل پاک با استفاده از وسایل نقلیه بدون آلایندگی یا با حداقل آلایندگی است که مقصد این مسیر به شهری با هوای سالم و بهاصطلاح «شهر پاک» منتهی میشود.
پورسیدآقایی با اشاره به اینکه پیشنیاز تحقق شهر پاک، دستیابی به حملونقل عمومی پاک است، اظهار کرد: بدیهی است که این استراتژی حیاتی، نیازمند اختصاص یارانه مناسب به ناوگان حملونقل عمومی و بهینهسازی مستمر این ناوگان، توسعه ناوگان حملونقل عمومی پاک همچون مترو، دوچرخه، موتورسیکلت برقی و... است.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری از هیچ تلاش و کوششی در جهت حمایت از حملونقل پاک فروگذار نمیکند گفت: بهگونهای که توانستهایم با کاهش سرفاصله قطارها به 3.5 دقیقه، ظرفیت ناوگان مترو را تا 54 درصد افزایش دهیم، این در حالی است که پیشازاین سرفاصله حرکت قطارها بیش از شش دقیقه بود که اکنون به 3.5 دقیقه کاهشیافته است.
معاون شهردار تهران در ادامه به بهرهبرداری از ایستگاههای جدید خط 7 مترو اشاره کرد و گفت: از ابتدای مهر تاکنون که سرفاصله حرکت قطار در این خط از 15 دقیقه به 12 دقیقه کاهشیافته است آمار مسافران خط 7 متروی تهران هم از 50 هزار نفر در روز عبور کرده است.
پورسیدآقایی بر ضرورت توسعه دوچرخهسواری و رویکرد مدیریت شهری نسبت به توسعه مسیرهای دوچرخهسواری بهعنوان یک مُد حملونقلی پاک در پایتخت تاکید کرد و گفت: ایجاد زیرساختهای لازم در توسعه مسیرهای دوچرخهسواری، توجه به فرهنگ استفاده از این وسیله نقلیه و آشتی دادن مردم با دوچرخه در تحقق این هدف از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی بیان داشت: معتقدم سیاستهای شهرداری به بار نشسته است و دوچرخههای اشتراکی نسل 4 که توسط سرمایهگذار بخش خصوصی در کلانشهر تهران اجرایی شده توانسته وضعیت صفر دوچرخهسواری اشتراکی در پایتخت را اکنون به روزانه 4 هزار نفر برساند گرچه این عدد با توجه به جمعیتمان کم است، اما شروع افتخارآمیزی است.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه در 8 ماهی که دوچرخههای اشتراکی راهاندازی شده از آزادسازی 14 تن کربن در هوای پایتخت جلوگیری کردهایم، اظهار کرد: همزمان با توسعه حملونقل عمومی باید محدودیتهای ترافیکی نیز ایجاد کنیم، چراکه میزان مسافران مترو با اینکه ظرفیت 59 درصد افزایشیافته، کمتر از 5 درصد رشد داشته است و این نشان میدهد که در کنار توسعه حملونقل عمومی باید محدودیتهایی برای خودروهای شخصی اعمال کنیم./ فارس