اگر احمدی‌نژاد و جریانش را "سوم تیر"ی بنامیم بی‌راه نیست که این جریان جوان اصولگرا را "سوم تیری‌های ولایتمدار" بدانیم، حلقه جوانی که امروز ابراهیم رییسی را محور سیاسی و نماد خود قرار داده و جای خالی احمدی‌نژاد را با او پر کرده.

با این وضعیت پر بی راه نیست که بگوییم خورشید اصولگرایی در افق 1400 به کام نیروی‌های سوم تیری ولایت مدار طلوع خواهد کرد و این جریان در کناری امپراطوری رسانه‌ای اوج و افق توان فتح صدا و سیما، ریاست جمهوری و قوه قضاییه را نیز دارد.

سلام نو - سرویس سیاسی: دوشنبه این هفته ستاد نماز جمعه تهران اعلام کرد که حجت‌الاسلام شیخ محمدجواد حاج‌علی‌اکبری از طرف رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان امام جمعه موقت تهران منصوب شد، انتصابی که او را با 54 سال سن به جوان‌ترین امام جمعه تهران تبدیل می‌کند.

این رخداد نشانی دیگر از جوان‌گرایی بود که مدتی است به آرامی در جریان اصولگرا در جریان است و توانسته مناسب انتسابی این جریان را در تا حدی جوان کند.

روحانیون جوان اصولگرا به میدان می‌آیند

پیش از علی اکبری نیز چهره‌های دیگری توانستند خود وارد سطوح عالی تصمیم‌گیری، تصمیم سازی و اثر گذاری نظام بکنند، از جمله شیخ محمد قمی 37 ساله به عنوان رییس سازمان تبلیغات اسلامی منصوب شد که به ریاست 17 ساله سید مهدی خاموشی بر این سازمان پایان دهد.

دیگر چهره جوان اصولگرا که توانست یک منسب استراتژیک را در دست بگیرد مصطفی رستمی، روحانی 46 ساله بود که به عنوان رییس نهاد نمایندگی در دانشگاه‌ها منصوب شد و به یکی از سیاستگذاران مهم و موثر در دانشگاه‌ها تبدیل شد.

چهارمین چهره لیست روحانیون جوان هم حسین علی سعدی است که در مهر ماه سال جاری از سوی آیت‌الله آملی لاریجانی به عنوان رییس دانشگاه امام صادق منصوب شد. سعدی 43 ساله پیش از این رییس دانشکده الهیات و مدیر گروه فقه و حقوق همان دانشگاه بود.

سوم تیری‌های ولایتمدار میان دار نوسازی اصولگرایان

نگاهی به این لیست در کنار روی کارآمدن علی فروغی، مدیر دهه شصتی، شبکه سه و انتصاب ریز و درشت دیگری که خارج از دید رسانه‌ها در حال انجام است نشان از این دارد که حداقل بخشی از جریان اصولگرا با هوشمندی در پی جوان سازی حلقه‌ها مدیریتی است که به آن‌ها دسترسی دارد.

نگاهی به اساتید و پست‌هایی پیشین علی اکبری، قمی، رستمی و سعدی در کنار مواضعی چهره‌هایی چون علی فروغی و فریدالدین حدادعادل می‌تواند گمانه‌هایی را درباره خط و ربط سیاسی نسل جدید مدیران سیاسی اصولگرا به ذهن متبادر کند.

علی‌اکبری از حامیان جدی‌ محمود احمدی‌نژاد در تیر ماه سال 84 بود و به پاس همین حمایت به ریاست سازمان ملی جوانان منصوب شد. او در یکی از همایش‌های حامیان احمدی نژاد برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ با تمجید از او، روی کار آمدن این دولت را «عنایت امام زمان» دانست و گف: «سوم تیر ماه سال ۸۴ روزی عظیم در تاریخ انقلاب اسلامی ایران به شمار می‌رود که در پی آن خورشید انقلاب اسلامی از پی ابر‌ها دوباره طلوع کرد.»

رستمی، قمی و سعدی هم با این که شاگرد چهره‌های کلاسیک اصولگرای حوزه بودند ولی دانشگاه دیده و مدرن هم هستند. به زبان جوانان حرف می‌زنند، گوشی هوشمند دست می‌گیرند و از فضای روز جامعه به حد مطلوبی اطلاعات دارند.

جریان سیاسی حامی این چهره‌های جوان از منظر سیاسی شبیه‌ترین جریان به جریانی است که احمدی‌نژاد را روی کار آورد و بعد هم احمدی‌نژاد در پی قدرت دادن به آن بود.

جایی این جریان مدرن، یا در تعبیر بهتر شبه مدرن اصولگرا با احمدی‌نژاد به اختلاف جدی خورد نه برخورد با اصلاح طلبان بود و نه اقتصاد؛ مسئله اصلی این جریان با احمدی‌نژاد نوع نگاه به ولایت فقیه و "ولایت‌مداری" بود.

با این تفاسیر اگر احمدی‌نژاد و جریانش را "سوم تیر"ی بنامیم بی‌راه نیست که این جریان جوان اصولگرا را "سوم تیری‌های ولایتمدار" بدانیم، حلقه جوانی که امروز ابراهیم رییسی را محور سیاسی و نماد خود قرار داده و جای خالی احمدی‌نژاد را با او پر کرده.

آینده اصولگرایی در مُشت کیست؟

امروز در حالی " سوم تیری‌های ولایتمدار " در حال تسخیر سنگر به سنگر مناسب مهم اصولگرایان هستند که جریان‌های دیگر و مشابه این جریان در دل اصولگرایان با مشکلات بسیاری رو به رو هستند.

جوانان حامی قالیباف با تمام تلاشی که برای مدرن سازی خود کردند امروز نه در میان مردم جا افتاده‌اند نه آن پایگاه در خور و مطلوب را در حاکمیت دارند.

مسئله اصلی دیگر، جریانی مثل جریان قالیباف که تلاش در نوسازی جریان اصولگرا دارد این است که اساسا توان تشکیلاتی به شدت کمتری از رقبای خود دارند.

شاهد این ادعا نیز سه انتخاب ریاست جمهوری است که قالیباف در آن شرکت کرد. در هر سه انتخابات اکثر اعضای ستاد او به رقبایش رای دادند و در یک انتخابات هم برخلاف تصورش رای تشکیلاتی اصولگرایان پشت سرش قرار نگرفت و به سبد احمدی‌نژاد رفت.

در طرف مقابل سوم تیری‌های ولایتمدار چهره‌هایی هستند که میان پایگاه اجتماعی مطلوبشان مقبولیت دارند و مورد اعتماد کامل حاکمیت هم قرار گرفته‌اند و این پتانسیل‌ها را با توان تشکیلاتی قابل توجه خود به عمل درآورده‌اند.

نمونه روشن این توان تشکیلاتی را می‌توان در تاسیس شبکه افق در دل صدا و سیما و ارتقا دادن یکی از مدیران نزدیک به خود، علی فروغی، از ریاست بسیج سازمان به ریاست شبکه سه که شبکه استراتژیک سازمان است مشاهده کرد. ارتقایی که فروغی را به یکی از شانس‌های آینده ریاست سازمان صدا و سیما تبدیل کرد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***