به گزارش سلام نو، پس از آن که این نوجوان ۱۷ ساله تا حد نابینایی پیش رفت، چشم پزشکان به مراقبت از وی پرداختند.
پس از اتمام دوره ابتدایی بود که این نوجوان، به مصرف سیبزمینی سرخ کرده، چیپس، نان سفید و همچنین گاهی خوردن ژامبون یا کالباس روی آورد.آزمایشها نشان داد که وی دچار کمبود ویتامین و سو تغذیه شده است.
این نوجوان در سن ۱۴ سالگی به دلیل بدحالی و احساس خستگی، به پزشک معالج خود مراجعه کرده بود. در آن زمان او دچار کمبود ویتامین ب۱۲ شده بود اما او به درمان تن نمیداد و رژیم غذایی نامناسب خود را بهبود نمیبخشید.به گزارش مجله annals of internal medicine، سه سال بعد، وی به دلیل از دست دادن بینایی پیشرونده به بیمارستانی دربریستول منتقل شد.
یافتههای تکاندهنده
او دچار کمبود یا افزایش وزن نبود اما به دلیل اختلال در خوردن دچار سو تغذیه شده بود.او را به یک متخصص تغذیه و تیمی از متخصصان سلامت ارجاع دادند و درمانی مبتنی بر مکملهای ویتامینی را برایش لحاظ کردند.با توجه به شرایطی که این نوجوان دارد،-در صورت تشخیص زودهنگام قابل درمان است، اما اگر دیرتر متوجه این اختلال شوند، الیاف عصبی بینایی میمیرند و دچار آسیب دائمی میشوند.
دکتر دنیز آتان برای کسانی که نگران مصرف این قبیل نقلات هستند گفت:بهتر است از بابت خوردن چربیها نگران نباشید و در عوض در هر وعده غذایی خود، یک یا دو غذای جدید میل کنید.
او گفت: قرصهای مولتی ویتامین مکملهای خوبی هستند اما نمیتوانند جایگزین یک تغذیه سالم باشند.بهتر است ویتامینها را همراه با یک رژیم غذایی متنوع و متعادل مصرف کنید. مصرف بیش از حد ویتامین، علیالخصوص ویتامین آ میتواند مضر باشد.
دکتر آتان بیان کرد: گیاهخواران نیز میتوانند در صورت حذف گوشت از رژیم غذایی خود، خطر ابتلا به مشکلات بینایی را از طریق مصرف ویتامین ب۱۲ کاهش دهند.
مترجم: ملیکا قراگوزلو
منبع: bbc