اگر با کمبود انرژی در میانه روز مواجه می‌شوید، چرت زدن روشی سالم برای احیای سطوح انرژی و جبران کمبود خواب است

به گزارش سلام نو، «به هر دلیل که خواب خوب شبانه را تجربه نکرده باشید، چرتی کوتاه در روز بعد می‌تواند به بهبود شرایط خلق و خو و سطوح انرژی شما کمک کند.

البته اگر معمولا هنگام شب در به خواب رفتن با دشواری مواجه هستید یا به بی‌خوابی مبتلا هستید، چرت روزانه می‌تواند علیه شما وارد عمل شود. چرت روزانه می‌تواند احتمال خواب‌آلودگی هنگام شب را کاهش دهد. از این رو باید به چرخه‌ای معیوب سلام کنید!

چرت‌زدن همانند یک حرفه‌ای

اجازه دهید این گونه در نظر بگیریم که چرت زدن برای شما خوب است. در همین راستا چرت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه‌ای برای شما کفایت می‌کند و چرت طولانی‌تر ممکن است موجب احساس سستی و بی‌حالی در شما شود.

در صورت امکان، هر روز زمانی یکسان را برای چرت زدن انتخاب کنید. از این رو مغز می‌داند چه زمانی انتظار خواب و بیداری را داشته باشد. برنامه‌ریزی چرت روزانه پیش از ساعت دو بعد از ظهر حالت ایده‌آل است زیرا در خواب شبانه اختلالی ایجاد نمی‌کند.

البته چرت‌زدن به معنای آن نیست که لزوما مجبور به خوابیدن باشید. در واقع مجبور کردن خود به خوابیدن در زمانی مشخص گاهی اوقات می‌تواند احساس فشار بیش از حد را در انسان ایجاد کند. در عوض به اتاقی تاریک رفته، دستگاه‌های خود را خاموش کنید، کفش های خود را درآورید، در وضعیتی راحت دراز بکشید، چشم‌های خود را ببندید و درباره چیزی دلپذیر و آرامش‌بخش فکر کنید. اگر به خواب رفتید که فوق‌العاده است و اگر این گونه نشد، همچنان می‌توانید از فواید یک استراحت خوب بهره‌مند شوید. در اصل مهم نیست که چه اتفاقی در این مدت رخ می‌دهد زیرا در هر صورت با یک بازی برد - برد مواجه هستید و احتمالا پس از آن پر انرژی به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهید. این ذهنیت روشی خوب برای چرت‌زدن و به طور کلی خوابیدن است.

محافظت از قلب

یک استراحت کوتاه در طول روز می‌تواند برای سلامت قلب شما مفید باشد. یک مطالعه که در سپتامبر ۲۰۱۹ در نشریه Heart منتشر شد، به بررسی شرایط بیش از ۳,۶۰۰ نفر پرداخت و مشخص شد خطر تجربه یک حمله قلبی یا سکته مغزی در افرادی که یک یا دو بار در هفته چرت می‌زدند، تقریبا نصف آنهایی بود که هرگز این کار را انجام نمی‌دادند. پژوهشگران این فرضیه را مطرح کردند که چرت‌زدن‌های گاه‌به‌گاه می‌تواند به کاهش استرس کمک کند که این شرایط نیز خطر مواجهه با مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد.

تقویت سیستم ایمنی

آیا پس از یک دوره خواب ناکافی با احساس ابتلا به بیماری مواجه هستید؟ چرت‌زدن می‌تواند برای شما مفید باشد. در مطالعه‌ای کوچک که در مارس ۲۰۱۵ در نشریه The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism منتشر شد، یازده مرد سالم تنها به دو ساعت خواب شبانه محدود شدند. روز بعد آنها یا ۳۰ دقیقه هنگام صبح یا بعدازظهر چرت می‌زدند یا از این کار منع می‌شدند. پژوهشگران دریافتند که اگر چه کمبود خواب تاثیر منفی بر برخی نشانگرهای زیستی مرتبط با استرس و عملکرد سیستم ایمنی داشته است اما چرت زدن می‌تواند به بازگشت سطوح آنها به شرایط عادی کمک کند.

تیز نگه داشتن ذهن

مطالعه‌ای که در فوریه ۲۰۱۹ در نشریه Journal of Sleep Research منتشر شد، نشان داد که چرت‌زدن پس از یادگیری به مغز در تفسیر بهتر اطلاعات کمک می‌کند. اساسا افراد پس از بیدار شدن از بینش و بصیرت بیشتری برخوردار بودند که یک ابزار حل مساله قدرتمند محسوب می‌شود و ممکن است به کسب آگاهی و رسیدن به نتایجی بهتر کمک کند.

تقویت حافظه

در میان فواید شناختی چرت‌زدن، تقویت مغز و حفظ اطلاعات از جایگاه بالایی برخوردار است. طی مطالعه‌ای که در ژانویه ۲۰۱۹ در نشریه Sleep منتشر شد، بزرگسالان جوان اطلاعات آموزشی را فراگرفته و پس از چرتی یک ساعته یا وقت استراحتی کوتاه به مطالعه ادامه دادند. پژوهشگران دریافتند که چرت‌زدن به تقویت حافظه کمک کرده است. همچنین آنهایی که چرت زده بودند، هوشیاری بهتر در ادامه روز را گزارش کردند که به افزایش بهره‌وری آنها منتج شده بود.

تقویت استقامت بدنی

مشخص شده است که چرت‌زدن نه‌تنها برای فرآیندهای ذهنی مفید است، بلکه اثر مثبتی بر استقامت و عملکرد بدن نیز دارد. طی مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۷ که در نشریه Journal of Sports Sciences منتشر شد، ۱۰ مرد سالم یک سری دو سرعت را پیش و پس از ۳۰ دقیقه چرت پس از ناهار انجام دادند. رکوردهای زمانی آنها پس از چرت زدن بهتر شده بود. به گفته پژوهشگران چرت‌زدن ممکن است بخشی مهم از رژیم ورزشکارانی باشد که طی تمرینات و مسابقات با محدودیت‌هایی در زمینه خواب مواجه می‌شوند./ عصر ایران

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***