جای تعجب ندارد که رابطه والدین و کودک که غالباً با تعارض یا غفلت پر شده است، تأثیر منفی بر سلامت عاطفی یا روانی بچه ها خواهد گذاشت. اما آیا می دانید سبک فرزند پروری ممکن است بر سلامت جسمی کودک نیز تأثیر داشته باشد؟ تحقیقات جذابی ارتباط بین نحوه تعامل والدین با کودک و تغییرات فیزیولوژیکی در کودکان را نشان داده است.

رابطه بین سبک های فرزند پروری و سیستم ایمنی

در یک مطالعه، رابطه بین سبک های فرزند پروری، التهاب و فعال شدن سیستم ایمنی در بچه ها بررسی شده است، که این عوامل خطر ابتلا به بیماری های بعدی هستند. آنها دریافتند که یکی از سبک های خاص والدین، که بعضاً از آن به عنوان "فرزندپروری مداوم" یاد می شود (دانستن اینکه بچه ها کجا هستند یا چه کاری انجام می دهند، عدم نظم و انضباط) با فعال شدن سیستم ایمنی بالاتر همراه است.

روش های والدین چیست؟

چهار نوع اصلی روش فرزند پروری که توسط روانشناسان تعریف شده است، اقتدارگرایی، مجاز، تأیید پذیر و غیرقابل توصیف است.

اقتدارگرا

والدینی که تمایل به اطاعت جدی دارند و قوانین یا تصمیمات خود را برای بچه ها توضیح نمی دهند و کودکان را بدون نشان دادن  حمایت زیاد مجازات می کنند، اقتدارگرا هستند. کودکانی که با والدین اقتدارگرا بزرگ می شوند بیشتراز سایرین از موقعیتهای جدید می ترسند و از اعتماد به نفس پایین و افسردگی رنج می برند .

خونسرد یا آسان گیر

والدینی که مجاز هستند عموماً نظم و انضباط ندارند، قوانین را اجرا می کنند، مرزها را تعیین  می کنند اما رفتار فرزندان خود را کنترل نمی کنند. کودکانی که والدینشان خونسرد هستند، از قوانین و محدودیت های بی تحرکی و بی اعتنایی برخوردار هستند، پرخاشگرانه بوده و در معرض خطر بیشتری برای سوء مصرف مواد قرار دارند. آنها همچنین در معرض خطر بیشتری از افسردگی و اضطراب قرار دارند .

فرآیند گرا یا آزاد گرا

این نوع فرزند پروری شامل والدینی است که قوانین و محدودیت ها را تعیین می کنند و در  صورت عدم پیروی از آنها عواقب را به فرزندان می گویند. اما والدین معتبر نیز از نظر احساسی پاسخگو و خونگرم هستند و عادت به گوش دادن و  برقراری ارتباط  با فرزندان خود را دارند. کودکانی که والدین آنها از این سبک  استفاده می کنند، با سلامت عاطفی و مهارت های اجتماعی بهتر رشد می کنند و به احتمال زیاد در کنار والدین خود احساس امنیت دارند.

بی اهمیت

والدینی که با فرزندان خود درگیر نمی شوند و ارتباط و تعامل کمی با فرزندان  دارند. آنها گرم و پاسخگو به نیازهای عاطفی بچه ها نیستند و توجه زیادی به نظارت و نظم و  انضباط بچه ها نمی کنند.  این در حالی است که بچه ها در صورت انصراف عاطفی، مضطرب و در معرض خطر بیشتر برای رفتارهای خطرناک و بد و همچنین سوء مصرف مواد قرار می گیرند.

پیوند بین سیستم ایمنی و سبک فرزند پروری

برای بررسی تأثیر شیوه های مختلف فرزند پروری بر سلامتی بچه ها، محققان دانشگاه اورگان با بررسی نمونه های بزاق از 102 کودک که میانگین سنی آنها 9 سال بود، به دنبال یافتن سطح پروتئین واکنشی C، که میزان التهاب عمومی در بدن را می سنجد و ایمونوگلوبولین ترشحی A، که فعالیت سیستم ایمنی بدن را نشان می دهد،بودند. آنها از والدین بچه ها خواستند که پرسشنامه والدین آلاباما را تکمیل کنند، که پنج جنبه شیوه فرزند پروری را شامل می شود:

درگیری والدین مثبت

تکنیک های مثبت نظم

استفاده مداوم از روش های نظم و انضباط مثبت

استفاده از مجازات بدنی و و نظارت

نتایج واضح بود، نمرات بالاتر در مقیاس ضعف نظارت والدین با سطوح بالاتر التهاب و فعال شدن سیستم ایمنی در کودکان ارتباط داشت.

نکته اخر

مانند بسیاری موارد، اعتدال بسیار مهم است. کودکان باید آزمایش کنند و به طور عادی مستقل باشند. اما فرزند پروری والدین، در شرایطی که والدین درگیر در زندگی بچه ها نباشند و پیوندی محکم با فرزند خود نداشته باشند، به وضوح برای رشد عاطفی، ذهنی یا حتی جسمی بچه ها مناسب نیست.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***