وظایف کلامی چیست؟
وظایف کلامی کارهایی است که ما با تعامل، دستکاری یا استفاده از کلمات انجام می دهیم. وظایف کلامی ممکن است شامل ایده های انتزاعی و یا استدلال مبتنی بر زبان درونی باشند.
مهارت های کلامی عبارتند از:
گوش دادن و به یاد آوردن اطلاعات گفتاری
درک معنای اطلاعات مکتوب یا گفتاری
حل مشکلات مبتنی بر زبان از نوع ادبی، منطقی یا اجتماعی
درک روابط بین مفاهیم زبان و انجام قیاس های زبانی یا مقایسه ها
توانایی انجام تجزیه و تحلیل مبتنی بر زبان پیچیده
استدلال غیر کلامی
آموزش اولیه در دوران کودکی اغلب حول استدلال غیر کلامی است. زیرا کودکان مهارت های گفتاری و زبانی را با سرعت های مختلف توسعه می دهند. کودکان پیش دبستانی ممکن است بیشتر ساعات مدرسه خود را صرف فعالیت هایی از قبیل نقاشی با انگشت، آواز خواندن،حرکت، بازی در فضای باز و صنایع دستی کنند، تمام فعالیت هایی که می توانند با کمی آموزش کلامی یا پاسخ گفتاری انجام شوند.
هوش کلامی
هنگامی که کودکان در مدرسه هستند، هوش کلامی اهمیت فزاینده ای پیدا می کند. حتی از مهد کودک ها و کلاس اولی ها خواسته می شود که دستورالعمل گفتاری را گوش دهند و پیروی کنند . کودکی که فقط بخشی از دستورالعمل ها را می شنود و درک می کند، ممکن است نتواند در کنار بقیه گروه باشد. در عین حال، از کودکان خواسته می شود به سوالات شفاهی پاسخ دهند (کدام گیاه بلندترین است)، و آنها شروع به استفاده از زبان نوشتاری می کنند.
اهمیت استدلال کلامی
استدلال کلامی با بزرگتر شدن کودکان و استفاده بیشتر از کتاب ها، فیلم ها و مکالمات درون کلاس، در کار و در مدرسه اهمیت فزاینده ای پیدا می کند. با رسیدن کودک به دبیرستان، اکثریت قریب به اتفاق مدارس به سطح بالایی از هوش کلامی احتیاج دارند. کارهای خواندن و هنرهای زبانی به مهارتهای استدلال کلامی نیاز دارند. حتی دوره های انتزاعی تر مانند ریاضی و فیزیک به مهارت های استدلال کلامی نیز احتیاج دارند، زیرا بیشتر مفاهیم یا توسط معلم به صورت شفاهی معرفی می شوند یا به صورت کتبی در کتاب درسی معرفی می شوند.
چگونه هوش کلامی اندازه گیری می شود؟
استدلال کلامی معمولاً در یک ارزیابی کامل ذهنی از ضریب هوشی، ارزیابی می شود . استدلال کلامی اساسی نیز ممکن است از طریق تست های مختصر هوش و ارزیابی زبان ارزیابی شود. مشاهده و ارزیابی های یک به یک نیز ممکن است انجام شود.
اصلاح و توضیحات برای توسعه تدریجی
اصلاح ممکن است شامل گفتاردرمانی، پشتیبانی از خواندن و برنامه های تخصصی هنرهای زبانی باشد. مهم است که به یاد داشته باشید که هوش کلامی با ضریب هوشی یکسان نیست.
نکته آخر
توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که فرد ممکن است در نتیجه بسیاری از اختلالات غیر مرتبط هوش با زبان گفتاری، دچار مشکل شود. مثالها شامل، چالش شنوایی، اوتیسم و اختلال کمبود توجه است. در این صورت، اغلب استفاده از ابزارهای چاپی یا تصویری برای حمایت از موفقیت و گنجاندن تحصیلی مفید است.