این موضوع در اواخر دهه هشتاد و نود افزایش پیدا کرد و علاوه بر پرداختن به موضوع زنان، دختران نوجوان هم نقش اصلی و مهمی در فیلم های سینمایی با این محوریت پیدا کردند.
با نگاهی به آثار رسول صدر عاملی می توان دریافت که او از جمله کارگردان های ایرانی بوده که از سال ها پیش با ساخت فیلم هایی چون دختری با کفش های کتانی، من ترانه پانزده سال دارم در این خصوص آغاز به کار کرده است اما در دهه نود دختران نقش مهمی در فیلم های سینمایی ایفا کرده اند و تأثیر بسزایی در مسیری که داستان فیلم پیش می رود داشته اند.
سایت سلام سینما به معرفی برخی از فیلم های سینمایی با محوریت دختران پرداخته است که در این مطلب به معرفی دو فیلم می پردازیم و در مطلب دیگر بیشتر درمورد این فیلم ها خواهیم نوشت.
فیلم سینمایی درساژ
کارگردان این فیلم سینمایی پویا بادکوبه است که نگار مقدم یکی از بازیگران این فیلم است.
داستان فیلم درمورد گلسا یک دختر نوجوان شانزده ساله است که به همراه خانواده خود در یک شهر کوچکی در اطراف تهران زندگی می کند و بیشتر زمان های خود را با دوستانش می گذراند. یک روز گلسا و دوستانش تصمیم می گیرند یک اقدام هیجان انگیز انجام دهند که پیامدهای آن غیرمنتظره خواهد بود و کاری که صرفاً سرگرم کننده بود تبدیل به یک دردسر پیچیده می شود. اتفاقاتی پیش می آید که باعث تغییر دیدگاه گلسا به زندگی می شود.
سلام سینما گلسا را دختر جوانی متولد اواخر دهه هفتاد معرفی می کند که نسلی است که در تکنولوژی و رسانه و آزادی های اجتماعی سال های اخیر جامعه ایران بزرگ شده است و تعریف بسیاری از خط قرمز های او کاملاً متفاوت از نسل های پیش از خود او است.
شخصیت گلسا راحتی روابط و معاشرت نسل او با یکدیگر و پیچیدگی های درونی شان را نشان می دهد که کارگردان در فیلم سینمایی درساژ به خوبی نشان داده است که این موضوع به دلیل جوان بودن و به روز بودن کارگردان این فیلم سینمایی است که توانسته تأثیر ویژه ای در چگونگی پرداخت شخصیت دختر و باورپذیری او داشته باشد.
لاک قرمز
لاک قرمز از دیگر فیلم های سینمایی با موضوع دختران نوجوان به کارگردانی سید جمال سیدحاتمی و با بازیگری پردیس احمدیه است.
سلام سینما دختر نوجوان داستان لاک قرمز را این طور معرفی می کند که آن چه که دخترک ماجرا را به یادماندنی می کند هم شخصیت پردازی او و هم بازی خوب پردیس احمدیه است. در فیلمی تلخ و دردناک که شرح حال یک خانواده تنگدست است، دختر نوجوان خانواده، ناگهان در موقعیتی قرار می گیرد که مجبور می شود در نبود پدر و مادر، زندگی خود و خواهر و برادرش را جمع و جور کند و راهی برای امرار و معاش بیابد.
او در این مسیر ناخواسته ای که داخلش می افتد، از یک دختر نوجوان کنده می شود و انگار به بلوغ اخلاقی و فکری می رسد. پردیس احمدیه به خوبی از پس ایفای نقش خود برآمده و توانسته تماشاگر را با خود همراه کند. گیرایی حضور او روی پرده باعث می شود مشکلات ریز و درشت فیلم در نظر تماشاگر نیاید.