سهم اندک ما از بازار زعفران آن هم کالایی که سالهای سال است به عنوان کالای ایرانی مطرح است اتفاق ناخوشاندی است. در شرایطی که 95 درصد از زعفران دنیا در همین ایران خودمان تولید می شود سهم ما از بازار جهانی این محصول تنها و تنها 4 درصد است.

سلام نو – سرویس اقتصادی: طلای سرخ این روزها حال خوبی ندارد. در شرایطی که 95 درصد از زعفران دنیا در همین ایران خودمان تولید می شود سهم ما از بازار جهانی این محصول تنها و تنها 4 درصد است. عددی که خود وخامت اوضاع را نشان می دهد.

به گزارش سلام نو، این واقعیت تلخ که جهان با زعفران ایرانی ناآشنا است را باید پذیرفت. در حال حاضر اسپانیا و یونان به عنوان کشورهایی هستند که بیش از باقی کشورها در این حوزه شناخته شده هستند. در حال حاضر تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی کمترین منفعت را از بازار جهانی زعفران به دست می آورند. این در شرایطی است که کالای استراتژیکی همچون زعفران می تواند ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشد.

نگاهی گذرا به صادرات این کالای پر ارزش که از آن به عنوان طلای سرخ یاد می شود این واقعیت تلخ را نشان می دهد که کشت و تولید زعفران در کشورهایی مانند افغانستان از یک سو و  مصادره زعفران ما از سویی دیگر باعث رکود بازار زعفران در ایران شده است. شاید برای شما جالب باشد که بدانید زعفران ما را در اسپانیا به نام زعفران خودشان بسته بندی و به فروش رسیده می شود.

باید در شناسایی و معرفی جنبه های دیگر محصول زعفران و آثار دارویی، درمانی و غذایی زعفران بیشتر کار کرد. این گفته دکتر کوچکی، استاد دانشگاه است. عضو هیات علمی گروه کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در این باره به ایرنا گفته است: باید مشکلات فرهنگی موجود در زمینه همراهی و هماهنگی میان دستگاه ها و سازمان های مختلف در ارتقای جایگاه زعفران و ساماندهی روند کاشت، داشت، برداشت و صادرات آن را مدیریت کرد در غیر این صورت هر روز شاهد خسارت فراوان اقتصادی در این زمینه خواهیم بود.

در یک سال اخیر رشد بازار زعفران ایران در کشورهای دیگر به اندازه افزایش تولید این محصول در خراسان رضوی و سایر نقاط کشور نبوده است. همین مساله نشان از آن دارد که رونق بخشیدن هر چه بیشتر به زعفران ایرانی مسالزم تلاش های بیشتری است.

علی شریعتی مقدم، رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد هم در این باره اظهار کرده است: با اینکه بنگاه های اقتصادی، سرمایه گذاری خوبی در زمینه تجارت زعفران کرده اند و این محصول از تنوع کیفی و بسته بندی و ارزش افزوده بالا هم برخوردار شده و بنگاه ها توانستند زیرساخت های لازم را در این فراهم کنند اما هنوز در بازارهای جهانی رشدی در عرضه برند زعفران ایرانی به دست نیامده است.

حداقل نرخ هر کیلو طلای سرخ ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار و حداکثر ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان است. اخیرا علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه خرید و فروش زعفران به کندی در حال انجام است، اظهار کرده است: با توجه به نوسان قیمت زعفران در ماه‌های اخیر و کاهش قدرت خرید افراد زعفران به عنوان کالای لوکس در سبد مصرفی خانوار به شمار می‌رود که نسبت به سال‌های گذشته شتاب چندانی برای خرید محصول در بازار وجود ندارد.

در حال حاضر تأمین نقدینگی تولیدکنندگان زعفران به رونق صادرات می کند. به عبارتی این مسیر تنها راهکار عملیاتی برای تقویت این صنعت ارزآور است. به گفته حسینی با توجه به افزایش سطح زیر کشت زعفران پیش بینی می‌شود که امسال تولید این محصول با رشد ۱۵ تا ۲۰ درصدی نسبت به سال قبل به ۵۰۰ تن برسد که با این وجود ایجاد بازار‌های جدید صادراتی و توسعه صنایع تبدیلی برای بزرگترین تولیدکننده زعفران امری ضروری به شمار می‌رود و در غیر این صورت سایر رقبا جای ما را در بازار‌های هدف خواهند گرفت.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***