به گزارش سلام نو، روز پنجشنبه تارنمای "دیفنس نیوز" نیکلای کوداشو سفیر روسیه در هند گفت: مسکو همچنین علاقه مند به اشتراک گذاری تکنولوژی ساخت نیروگاه های اتمی در کشورهای ثالث با شرکت های هندی است.
وی افزود: در دیدار مودی با پوتین بر اشکال جدید همکاری در زمینه های نظامی، اتمی، هیدروکربن، انرژی جایگزین، تولید، علم و تکنولوژی، کشاورزی و امورمالی تمرکز خواهد شد.
روسیه همچنین قصد دارد در سفر نخست وزیر هند به روسیه، از دهلی نو بخواهد تا سفارش ۲۰۰ فروند بالگرد کاموو به ارزش یک میلیارد دلار را هرچه زودتر نهایی کند.
روسیه هم اکنون در حال ساخت نیروگاه اتمی کودانکولام در ایالت تامیل نادو هند است. عملیات تکمیل فاز های ۵ و ۶ این نیروگاه در سال ۲۰۱۷ آغاز شد.
با توجه به داده های آژانس بین المللی انرژی هسته ای، هند دارای ۲۲ راکتور هسته ای است و هفتمین کشور جهان از نظر تولید انرژی هسته ای می باشد.
ظرفیت کلی برق اتمی هند هم اکنون ۶ هزار و ۷۸۰ مگاوات است.
این کشور هم اکنون در حال ساخت ۲۱ راکتور دیگر از جمله چهار راکتور در نیروگاه کودانکولام با همکاری روسیه می باشد.
هند همچنین دارای روابط گسترده نظامی با روسیه است.
در ماه جاری با وجود تهدید تحریم ها و نارضایتی آمریکا، هند یک توافقنامه سه میلیارد دلاری برای اجاره زیردریایی اتمی با کشور روسیه امضا کرد.
هند و روسیه در یکی از بزرگ ترین قرارداد های نظامی خود، در سال ۲۰۱۷، قرارداد خرید ۵ سامانه موشکی اس ۴۰۰ به ارزش ۵.۲ میلیارد دلار را امضا کردند.
روسیه اعلام کرده است که با وجود تهدیدهای آمریکا، مسکو تا سال ۲۰۲۳ این سامانه موشکی را به هند تحویل خواهد داد.
آمریکا چندین بار اعلام کرده است که کشورهایی که به انجام این قراردادهای مهم با روسیه بپردازند، شامل تحریم های آمریکا خواهند شد و هند نیز از این امر مستثنی نخواهد بود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۷ قانونی به نام 'مبارزه با مخالفان آمریکا از طریق تحریم' یا 'کاتسا' امضا کرد که بر اساس آن روسیه، ایران و کره شمالی شامل تحریم های واشنگتن شدند. بند 231 قانون کاتسا، کشورهایی که دارای قرادادهای مهم با بخش های دفاعی و امنیت روسی هستند، واجد شرایط تحریم از سوی آمریکا خواهند بود.
/ایرنا