یادآور می شود که عصر امروز خبرگزاری فرانسه از فرود یک فروند هواپیمای ایرانی در شهر «بیاریتز» محل برگزاری اجلاس سران گروه هفت خبر داد و مدعی شد این هواپیما احتمالا حامل محمد جواد ظریف است.
محمدجواد ظریف در حالی عصر امروز به بیاریتز فرانسه سفر کرده است که این شهر از دیروز میزبان نشست سران هفت کشور صنعتی موسم به گروه هفت (G۷) بوده است.
برجام و تلاش برای حفظ آن یکی از مهمترین موضوعات رایزنیها این در این نشست بوده است و در این راستا، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه دیدارهایی در حاشیه این اجلاس با سران کشورهای حاضر در این نشست از جمله دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا داشته است.
ظریف جمعه گذشته نیز به دعوت رسمی فرانسه و برای بررسی آخرین وضعیت پیشنهاد مطرح شده از سوی فرانسه به پاریس رفت و با امانوئل مکرون رئیسجمهوری و لودریان وزیر امور خارجه فرانسه دیدار و گفتوگو کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز امروز در توییتر نوشت: «به دعوت لودریان وزیر امور خارجه فرانسه، دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان برای ادامه رایزنیها درخصوص ابتکارات اخیر میان روسای جمهور ایران و فرانسه، وارد شهر بیاریتز محل برگزاری اجلاس سران گروه هفت شد، در این سفر با هیات آمریکایی ملاقات یا مذاکرهای صورت نخواهد گرفت.»
موسوی همچنین در گفت و گویی اعلام کرد که وزیر امور خارجه پس از توقف کوتاه در شهر بیاریتز، امشب مجدد به تهران بازمیگردد تا در راس هیاتی سیاسی عازم پکن شود./ ایرنا
به گزارش سلام نو، خبرگزاری ریانووستی روسیه شامگاه شنبه با انتشار این خبر به نقل از «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نوشت: ظریف وارد فرانسه شده است جایی که نشست گروه هفت در حال برگزاری است و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز در آن حضور دارد اما نشستی میان ایران و آمریکا برنامه ریزی نشده است.
براساس گزارش این خبرگزاری، در چند ماه گذشته، ایران و فرانسه گفت وگوهای سیاسی فعال و به ویژه دیدارهای متعددی در سطح مشاور رئیس جمهور فرانسه در تهران و همچنین سلسله گفت وگوهای تلفنی بین دو رئیس جمهور داشتند و در این ارتباطات گفت وگو پیرامون توافق هسته ای با توجه به کاهش تعهدات تهران در محور توجه قرار داشت.
ریانووستی در گزارش خود آورده است: سفر امروز ظریف به فرانسه جای تعجب داشت چرا که درست جمعه پیش وزیر امور خارجه ایران از پاریس دیدن کرده بود و با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز به گفت وگو نشست و گفته شد که در این دیدار دو طرف پیرامون توافق هسته ای و مبادلات پیشنهادی برای اجرای این توافق با توجه به خواسته تهران برای اطمینان از اثربخشی همکاری ها را بررسی کردند در حالی که ایالات متحده از توافق خارج شده و تحریم هایی علیه تهران وضع کرده است.
براساس گزارش این خبرگزاری، ترامپ بارها اعلام کرده است که توافق متفاوتی با ایران می خواهد هر چند که مقامات ایرانی بارها گفته اند که به تجدید نظر در توافق هسته ای نمی اندیشند.
خبرگزاری تاس نیز با پوشش سفر وزیر امور خارجه ایران به فرانسه، نوشته است: دیپلمات ارشد ایرانی در حالی راهی فرانسه شده است که سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران اعلام کرده ظریف قصد دیدار با هیات آمریکایی را ندارد و به دعوت همتای فرانسوی خود بار دیگر در کمتر از دو هفته به این کشور سفر کرده است.
این خبرگزاری نیز نوشته است که ظریف آمادگی کشورش را برای ادامه مذاکرات با فرانسه بار دیگر اعلام کرد و گفت که نشست گروه هفت فرصت خوبی برای مشورت با سایر شرکت کنندگان در توافق هسته ای با ایران است.
گفتنی است، روابط روسیه و ایران با آمریکا همواره در مرکز توجه رسانه های ایران و روسیه قرار دارد و از حساسیت بالایی در میان صاحبنظران دو کشور برخوردار است چرا که رسانه های غربی و همسو با آمریکا همواره این پیام را القا می کنند که بهبود روابط هر کدام از این دو کشورها (روسیه و ایران) با ایالات متحده در نهایت منجر به کاهش سطح همکاری های ایران و روسیه با یکدیگر به سود آمریکا خواهد شد یعنی در هر شرایطی آمریکا متنفع خواهد شد و دنیا گرد این کشور می گردد مساله ای که در سالیان اخیر بارها و بارها توسط مقامات ایران و روسیه رد شده است چرا که این کشورها به چند جانبه گرایی و نقش آفرینی کشورهای مختلف در مسائل سیاسی، ژئوپلتیکی و اقتصادی جهان معقتدند و مخالف یکجانبه گرایی آمریکا هستند.
دمیتری پسکوف سخنگو رئیس جمهوری روسیه امروز در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر اینکه شاید سال آینده ولادیمیر پوتین را به نشست گروه هفت در آمریکا دعوت کند، اظهار داشت که روسیه اگر درخواست رسمی دریافت کند این موضوع را بررسی خواهد کرد.
وی شامگاه امروز در گفت وگوی اختصاصی با خبرگزاری تاس روسیه در اظهارنظری غیرمستقیم در خصوص برگزاری نشست گروه هفت در فرانسه بدون حضور روسیه اعلام کرد: هماهنگی موثر امور سیاسی و اقتصادی جهان بدون مشارکت هند و چین بی معنی است.
پسکوف افزود: هر نوع همکاری باید هدف نهایی داشته باشد ضمن اینکه بدیهی است هماهنگی در عرصه های سیاسی و اقتصادی با مشارکت کشورهای بزرگ موثرتر خواهد بود.
وی چند روز پیش به خبرنگاران گفته بود که بازگشت روسیه به گروه هفت و تبدیل دوباره آن به گروه هشت، هدف روسیه نیست چرا که تصمیم گیری در خصوص تحولات جهان در قالب گروه ۲۰ که در آن اقتصادهای پیشرو در جهان و صنعتی نوظهور هم حضور دارند، کارآمدتر است.
وی این را هم به نقل از پوتین گفت که روسیه از گسترش روابط با دیگر کشورها چشم پوشی نمی کند و همواره خواهان گسترش روابط با دنیاست.