باتوجه به اهداف متفاوتی که وجود دارد سیستم های عامل متنوعی طراحی و عرضه شده است.

پس از این سیر تحولاتی کامپیوترهای Laptopبود که شرکت های متعدد دیگری اقدام به تولید Laptopکردند.

سیستم عامل

سیستم عامل ( Operating System ) که حروف اختصاری آن OS نرم افزاری می باشد و وظیفه اش کنترل و بکار گیری منابع سخت افزاری مانند حافظه ، واحد پردازش مرکزی ( CPU) فضای ذخیره سازی دیسک و تجهیزات جانبی را به عهده دارد.

سیستم عامل مبنایی برای برنامه های کاربردی مانند برنامه های واژه پردازی و صفحه گسترده ها می باشد زیرا این برنامه هابر اساس آن ساخته میشوند.تاکنون  متداولترین سیستم عاملUnix, Windows, OS/2 Mac OS, MS-DOS بوده و هستند.

مهم ترین نرم افزار کامپیوتر،سیستم عامل می باشد.اهمیت سیستم عامل به حدی ست که نخستین نرم افزاری که پس از روشن کردن و خاموش کردن کامپیوتر مشاهده می شود سیستم عامل است.

سیستم عامل، نرم افزاری ست که امکان اجرای تمامی برنامه های کامپیوتری را به وجود می آورد.

سیستم عامل با سازماندهی،مدیریت و کنترل منابع سخت افزاری موجب می شود که استفاده ی بهینه و هدفمند آن ها به وجود آید.

سیستم عامل امکانات مختلفی و ضروری سخت افزاری را نیز برای به وجود آمدن دیگر برنامه های کامپیوتری فراهم می کند.

تمامی کامپیوترها از سیستم عامل استفاده نمی کنند.به طور مثال اجاق های مایکروویو که در آشپزخانه استفاده شده دارای نوع خاصی از کامپیوتر بوده که از سیستم عامل استفاده نمی کنند.

تمامی کامپیوترهای شخصی دارای سیستم عامل هستند.ویندوز یکی از متداول ترین سیستم های عامل می باشد.

یونیکس یکی دیگر از سیستم های عامل در این زمینه می باشد.

باتوجه به اهداف متفاوتی که وجود دارد سیستم های عامل متنوعی طراحی و عرضه شده است.

سیستم عامل با ساده ترین تحلیل و بررسی دو عملیات اصلی و اساسی را در کامپیوتر انجام می دهد:

سیستم عامل باعث مدیریت منابع نرم افزاری و سخت افزاری یک سیستم کامپیوتری میشود.پردازنده،حافظه،فضای ذخیره سازی نمونه های از این منابع می باشند.

روشی پایدار و یکسان برای استفاده از سخت افزار به وجود می آورد به طوری که هیچ گونه نیازی به جزییات عملکرد هریک از سخت افزارها ی موجود ندارد.

کامپیوتر Laptop

کامپیوترLaptopکامپیوتری کوچک است که قابلیت حمل دارد.صفحه تصویر این نوع کامپیوتر مسطح و صفحه کلیدی می باشد که روی هم تا می شوند.

کامپیوترهای Laptopبا باتری کار می کنند و اغلب یک صفحه تصویر LCDنمایشگر کریستال مایع دارند.در ROMبرخی از این نوع کامپیوترها مجموعه ای از برنامه های کاربردی تجاری تعبیه شده است.

ها دارای قدرت محاسباتی و عملیاتی همچون کامپیوترهای شخصی هستند.این نوع کامپیوترها Laptop

دارای ویژگی های متعددی می باشند که قبلیت حمل آن ها یکی از ویژگی هایشان می باشد که در موارد متفاوتی و به صورت فرامکانی می توان از آن ها استفاده کرد.

سیر تکاملی کامپیوترهایLaptop

در سال ۱۹۷۰ برای اولین بار شخصی به نام Alen Keyایده ی ایجاد یک کامپیوتر Laptopرا مطرح کرد و سپس در سال ۱۹۷۹نخستین کامپیوتر Laptopبه وسیله ی فردی به نام William Moggridgeطراحی شد.

کامپیوتری که وی طراحی کرده بود حافظه ی ۳۴۰کیلوبایتی داشت و پس از آن Gavilan Computeدر سال ۱۹۸۳یک Laptopبا چنین مشخصاتی ایجاد شد:

کامپیوتر Laptopبا ۶۴کیلوبایت حافظه RAMکه امکان ارتقاء آن تا ۱۲۸کیلو بایت وجود داشت.

این نوع کامپیوتر Laptopاز سیستم عامل شرکت Gavilan استفاده می کرد که قابلیت استفاده از MS-DOSنیز داشت.

ریزپردازنده ۸۰۸۰

موس touchpad

چاپگری که قابلیت حمل داشت.

وزن آن ۴کیلوگرم به همراه چاپگر ۶/۴کیلوگرم بود.

این کامپیوتر Laptopدارای یک فلاپی درایو بود که با دیگر فلاپی درایوهای موجود سازگار نبود.

شرکت اپل در سال ۱۹۸۴مدل Apple llرا به بازار معرفی کرد.اندازه این کامپیوتر مانند یک کامپیوتر notebookبود که سیستم آن دارای یک ریزپردازنده CO2 65یکصد و بیست و هشت کیلوبایت حافظه ای،یک فلاپی درایو ۵.۲۵دو پورت سریال،یک پورت موس،یک کارت مودم و منبع تغذیه خارجی بود.

وزن کامپیوتر بدون مانیتور ۵کیلوگرم بود و در این کامپیوتر از یک مانیتور نه اینچ تک رنگ و یا یک پانل اختیاری LCDاستفاده می شد.

در سال ۱۹۸۶شرکت IBMیک نمونه محصولی در این زمینه داشت که به بازار عرضه کرد.در این سیستم از شرکت IBMاز ریزپردازنده ی ۸۰۸۰و حافظه ی ۲۵۶کیلوبایتی،دو عدد فلاپی درایو ۳.۵اینچ،یک LCDپورت های سریال و موازی و یک محل خاص برای یک مودم خارجی استفاده شده بود.

این کامپیوتر شرکت IBMدارای نرم افزارهای اختصاصی همچون واژه پرداز،دفترچه تلفن و...و دارای وزنی ۵.۴کیلوگرم و به قیمتی ۳۵۰۰دلاری بود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***