سلام نو – سرویس سیاسی: بعد از عملکرد سوال برانگیز شورایعالی اصلاحطلبان در انتخابات مجلس 94 و شورای شهر 96 انتقادات به این شورا و البته شخص محمد خاتمی آغاز شد. شورایعالی به ضعف توانایی در نظارت بر عملکرد نمایندگان منتخبش متهم شد و محمد خاتمی به خاطر شیوه عملکردش به عنوان رهبری اصلاحات از سوی بخشی از بدنه جریان اصلاحطلب مورد پرسش جدی قرار گرفت.
اخیرا بار دیگر با سخنان غلامحسین کرباسچی باب گفتوگو درباره رهبری اصلاحات و عملکرد شورایعالی گشوده شد. کرباسچی در گفتوگو با سلام نو از موانع سر راه رهبری خاتمی در جریان اصلاحات سخن گفت و تاکید کرد: اصلاحطلبان با وجود احترام به آقای خاتمی و هاشمی ولی چشم بسته و بدون چون و چرا حرف کسی را قبول نمیکنند، به خصوص این که بخش قابل توجهی از این مجموعه خود را صاحب فکر میداند.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در ادامه در پاسخ به این سوال که در نهایت آیا خاتمی رهبر اصلاحات است یا نه میگوید: آقای خاتمی نه خودش چنین ادعایی دارد و امکاناتش را فراهم میکند و نه انگیزهاش را دارد و نه مجموعه عوامل و ظرفیت اصلاحطلبان اجازه میدهد که ایشان کار قاطعی را بکند، البته اگر ایشان روزی تصمیم بگیرد در این قامت ظاهر شود شاید موفق شود.
از طرف دیگر چهرههایی مثل حسین کمالی، مصطفی کواکبیان و برخی دیگر از همراهان آنها در پی دستیابی به پارلمان اصلاحات هستند و معتقدند باید از شورایعالی اصلاحطلبان به سمت پارلمان اصلاحات رفت که ساختاری دموکراتیکتر دارد.
خاتمی رهبر جریان اصلاحات است
محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران و از اعضای ارشد حزب اتحاد ملت در گفتوگو با سلام نو میگوید که خاتمی با توجه به محدودیتهای پیش رویش مقدورترین و مقبولترین رهبر برای اصلاحات است و شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان هم در شرایط موجود عملکرد قابل قبولی داشته و هر کس ساختار جایگزینی دارد باید به طور مشخص آن را پیشنهاد دهد.
میرلوحی با اشاره به محدودیتهای پیش روی سید محمد خاتمی میگوید: فضای کشور به گونهای است که آقای خاتمی سالها است ممنوع التصویر است و شاهدیم که ایشان حتی در مواردی در جلسات ماهانه وزرای خود نیز نمیتواند شرکت کند و حتی برای حضور در حسینیه جماران هم با مشکل میشود.
وی ادامه میدهد: این غیر قابل انکار است که ایشان امروز محل مراجعه است و در مسائل کلان کشور جریان اصلاحطلب از ایشان راهنمایی میگیرد و در برابر این هم مخالفین آقای خاتمی با کوچکترین خطای یک اصلاحطلب مدام او را مورد پرسش و نقد قرار میدهند.
این عضو شورای عالی اصلاحطلبان میگوید: ما امروز در جریان اصلاحات یک ساختار رسمی نداریم که در پارلمان یک شخص خاص را به عنوان رییس انتخاب کنند، لذا جایگاه آقای خاتمی یک جایگاه معنوی است که هم از سوی همراهان و رقبای ایشان به صورت همزمان پذیرفته شده، در نتیجه به نظر میرسد با توجه به شرایط موجود و پاسخ مردم به آقای خاتمی باید با این واقعیت فعلی سیاست کشور کنار بیاییم.
امیدواریم از شورایعالی اصلاحطلبان به یک حزب فراگیر برسیم
میرلوحی با اشاره به ضعف کار حزبی در کشور میگوید: اساسا کار حزبی در کشور ما به این سطح از بلوغ نرسیده که یک جریان سیاسی برای خود رییس و رهبر انتخاب کند و دوستانی که این مسئله را مطرح میکنند نیز به این تنگناها واقف هستند. ما باید دنبال ایدههای خود باشیم ولی آقای خاتمی رهبر متناسب با شرایط امروز جریان اصلاحات هستند و دوستان ایشان را قبول دارند. در شورایعالی اصلاحطلبان نیز رویکرد این بود که اقداماتی صورت بگیرد ولی شرایط مهیا نشد.
وی میافزاید: ما امیدواریم از شورایعالی بتوانیم به یک حزب فراگیر برسیم که تمام ویژگیهای یک حزب را داشته باشد ولی چون فعلا این امکان مهیا نیست شورایعالی ابزار کارآمدی بود که نارساییهایی هم دارد که تلاش کرده بهبود پیدا کند. در همین شورای اخیر هم یک کارگروه ده ایراد را یافته که باید دنبال رفع آن باشیم.
میرلوحی در واکنش به برخی خبرها درباره تشکیل نهاد بالادستی شورایعالی اصلاحطلبان گفت: تا به حال خبری درباره نهاد عالی نشیدم و چنین خبری را قرین به صحت نمیدانم. به نظرم فعلا باید اشکالات شورای عالی را رفع کنیم و قدرش را بداینم و آن را به ساختار بهتری که فقط تصورش را داریم موکول نکنیم. آنهایی که سخن از نهاد جایگزین میزنند باید اول بگویند چه چیزی را میخواهند جایگزین شورای عالی بکنند.