دوش گرفتن بعد از یک روز طولانی که فرد به کار و فعالیت پرداخته است می تواند احساس آرامش یا شادابی به او بدهد و باعث پاکیزگی فرد شود اما هفته ای یک یا دوبار دوش گرفتن کافی است و بیشتر از آن نیازی نیست.
برخی از پژوهش های علمی نشان می دهند که دوش گرفتن روزانه باعث آسیب به پوست و سلامت عمومی می شود.
دکتر رانلا هرش، متخصص پوست، مقاله ای منتشر کرد که در آن نوشته بود دوش گرفتن روزانه تأثیر مطلوبی روی بدن ندارد و این کار نه تنها باعث هدر رفتن حجم عظیمی از آب می شود بلکه باعث می شود که باکتری هایی که مفید هستند از پوست پاک شوند و باعث خشک شدن پوست، ناخن و موها می شود.
دکتر هرش در ادامه می گوید که ما معمولا بیش از حد حمام می رویم. واقعا باید این نکته مهم را درک کنیم. دلیل عمده ما برای انجام این کار هنجارهای اجتماعی هستند.
دکتر هرش افزود:«اگر هر روز ورزش نمی کنید یا کار بدنی ندارید که مجبور شوید ساعت های زیاد عرق بریزید، پس قطعا به دوش گرفتن یا حمام رفتن روزانه نیاز ندارید.»
شستشوی روزانه پوست باعث می شود که باکتری های مفید برای سلامتی از روی پوست پاک شوند و ترک های بسیار کوچکی بر روی پوست به وجود آیند و بدن در معرض عفونت ها قرار بگیرد.
دوش گرفتن هر روزه موها و پوست را خشک می کند و آب داغ ناخن ها را منبسط می کند و با شستشوی زیاد، رطوبت و چربی خود را ازدست می دهند و خشک و پوسته پوسته می شوند.