به گزارش سلام نو، علی ربیعی در نشست خبری خود با اهالی رسانه با یادآوری اینکه فردا 14مرداد سالگرد نهضت مشروطیت است، گفت: دیروز هم 12 مرداد چهلمین سالگرد برگزاری اولین انتخابات آزاد برای تشکیل مجلس قانون اساسی کشور بود.
وی افزود: انتخابات 12 مرداد 58 اگرچه نخستین انتخابات تاریخ ملت ایران نبود اما با توجه به سطح مشارکت ملی و وترکیب نامزد ها وتنوع احزاب وسازمان ها وآزادی کامل برای حضور در رسانه ملی می توان گفت که کامل ترین وآزاد ترین انتخابات تاریخ ایران وجغرافیای منطقه ای بود.
ربیعی خاطرنشان کرد: قانون اساسی نماد اراده ملی برای تاسیس یک نظام مدرن و دموکراتیک است. ما تجلی این اراده را پس از مشروطیت در 12 مرداد که نخستین انتخابات آزاد در تاریخ انقلاب برگزار شد می بینیم.
سخنگوی دولت ادامه داد:بی سبب نیست که امروزه همین الگوی دولت-ملت قانونی وابتنا یافته بر قانون اساسی است که در معرض تهاجم بی امان امریکا قرار گرفته است.از کودتای 28 مرداد تا دهههای بعدی امریکا همواره پایه های سیاست خارجی خود در منطقه ما را بر شن های روان یعنی بر سست ترین حکومت های استبدادی و بحران زا بنا کرده است.
وی در ادامه به ماجرای تحریم وزیر امور خارجه ایران پرداخت و یادآور شد: تهاجم بی سابقه و تحریم ناشیانه ظریف هم در حقیقت تهاجم به یک شخص نبود تهاجم به بنیاد های دولت-ملت بود.امریکا می خواهد القاء کند در ایران یک ملت ویک دولت و یک نمایندگی واحد ملی وجود ندارد.اما این تهاجم چنان ناشیانه بود وچنان نسنجیده بود که جامعه مدنی ما را پشت سر ظریف ودر حقیقت پشت سر دولت-ملت حقوقی وقانونی ایران متحد کرد.
ویافزود: تحریم ظریف توسط امریکا نشان داد که امریکا هنوز از اعتیاد و بیماری مزمن و جان سخت کودتا گرایی رها نشده است.امروز دوباره همان ذهنیت کودتایی را می بینیم که در پس زمینه تحریم ظریف عمل می کند.
ربیعی تصریح کرد: در این هفته ما تجلی جامعه مدنی را به شکلی دیگر ودر فضای مجازی و دیجیتالی دیدیم.جامعه مدنی زنده و پویای ایرانی در فضای مجازی، نخستین جایی بود که علیه تحریم ظریف موضع گرفت.حتی قبل از آن که مسئولان دولتی از وزیر خارجه کشورمان دفاع کنند.فعالان مدنی در فیس بوک،اینستاگرام،توئیتر وتلگرام دفاع از ظریف را آغاز کردند.این قدرت جامعه مدنی است که پیشتاز مقاومت در مقابل زورگویی و قلدری امریکا شد و بر انگیزه وانرژی مسئولین افزود که برای دفاع از یکی از معتبرترین ودرخشان ترین وزرای دولت به مردم بپیوندند.
وی در ادامه تحریم ظریف را خلاف همه روندهای دیپلماتیک و اتفاقی بی سابقه در تاریخ دیپلماسی جهان برشمرد و گفت: اینکه دولتی دائما ادعای مذاکره کند و بعد وزیر خارجه همان کشوری را که دعوت به مذاکره می کند تحریم کند اگر مضحک نیست چیست؟ اگر ظریف هراسی و تلاش برای محدود کردن اقدامات یک دیپلمات موفق نیست، پس چیست؟ این اقدام غیرسازنده و بعضا همانگونه که بسیاری از سیاستمداران آمریکایی و غیر آمریکایی نیز اذعان داشتند کاری کودکانه بود که نشان می دهد سیاستمداران کاخ سفید موضوعات را شخصی کرده اند.
وی ادامه داد: ظریف هراسی آمریکا از یکسو هراس از منطق و سخنِ محکمه پسند ایران را به نمایش می گذارد از سوی دیگر ریشه در تلاش آنها برای القاء دو دولتی و دو حاکمیتی در ایران دارد.
سخنگوی دولت در ادامه خاطرنشان کرد: اما آمریکا باید بداند از نظر جمهوری اسلامی ایران دکتر ظریف مسئول سیاست خارجی ایران است و هیچ حاکمیت دوگانه ای در ایران وجود ندارد. ظریف هم مسئول سیاست خارجی ما است. هم مسئول دیپلماسی عمومی ما است و هم مسئول مسایل سیاسی و امنیتی و هر مسیر دیپلماتیکی از طریق ایشان باید بگذرد و اینکه آمریکایی ها ایشان را تحریم کرده اند خودشان را از گفتوگو و دیپلماسی محروم کرده اند.
وی با تاکید بر اینکه برخلاف اظهارات تفرقه افکنانه ترامپ، ظریف معتمد نظام و رهبری است، یادآورشد: ترامپ نباید فریب یک سری کارهای تخریبی علیه ظریف در داخل ایران را بخورد که متاسفانه از سر نا آگاهی و عدم اشراف به پیچیدگی های سیاسی و دیپلماتیک جهان امروز صورت می گیرد و قطعا نگاه و رویکرد این افراد معدود، نگاه حاکمیت نیست.
وی تاکید کرد: برما پوشیده نیست که خشم و درماندگی کاخ سفید در منطق و قوت کلام وزیر خارجه ایران ریشه دارد که تبلیغات ضدایرانی گسترده آمریکا را با روشنگری جهانی خنثی کرده است. واکنشها به تحریم ظریف نشان داد ایالاتمتحده، به تقویت جایگاه داخلی و جهانی وزیر خارجه کشورمان خدمت ناخواستهای کرد. در داخل ایران، محبوبیت مردمی گسترده ظریف، بیشازپیش تقویت شد و همزمان، نهادهای حاکمیتی ازجمله، سپاه و ارتش همانند فعالان سیاسی جناحهای مختلف از وزیر خارجه حمایت کردند و درنتیجه، یکپارچگی ملی علیه کاخ سفید تشدید شد.
وی افزود: همچنین اقدام کودکانه آمریکا با واکنش منفی جهانی نیز مواجه شد و علاوه بر سازمان ملل که این اقدام را نکوهش کرد، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر تأکید کردند که این تحریم را به رسمیت نمیشناسند و به مذاکرات خود با ظریف بهعنوان وزیر خارجه ایران ادامه خواهند داد. بهاینترتیب، هر فعالیت، دیدار و مذاکره ظریف در عرصه دیپلماسی جهانی که تاکنون، امری عادی محسوب میشد، ازاینپس، به نماد و سندی محکم از ناکامی آمریکا در منزویسازی ایران، تبدیل خواهد شد و صدای ظریف بهمثابه زبان گویا و توانمند دیپلماسی ایران، قویتر و پرطنینتر از گذشته به گوش جهانیان خواهد رسید و هر ایرانی همصدا با او نیز سفیر ضدتروریسم اقتصادی آمریکاست که صدایش خاموشی ناپذیر است.
ربیعی در ادامه یادآورشد: ما اخیرا شاهد حمایت مقام معظم رهبری از دکتر ظریف بودیم. حمایت چندین باره رهبری از ظریف که فرمانده دستگاه سیاست خارجی کشور است موید نادرستی تحلیل کاخ سفید درباره ایشان و طرز فکر و عمل تخریبگران داخلی وزیر خارجه است. سابقه نداشته است که مقام معظم رهبری از هیچ وزیر خارجه ای اینگونه حمایت کرده باشند.
سخنگوی دولت همچنین در ایسن نشست خبری پیشاپیش روز خبرنگار را به همه اهلم قلم و فعالان این حوزه که صادقانه و حرفه ای در مسیر اطلاع رسانی و شفاف سازی گام برمی دارند، تبریک گفت و افزود: امیدوارم با همیاری همه نهادهای ذیربط و ازجمله دولت، از مشکلات صنفی شاغلان این حرفه دشوار کاسته شود. من ، شخصا ، از نقدهای سازنده و گزارش های مفید و خواندنی خبرنگاران بهره فراوانی می برم و قدردان تلاش های بی شائبه یکایک این عزیران هستم.
وی افزود: خبرنگاری سوای از اینکه یک حرفه باشد یک رسالت است. کسی که با قلم سر و کار دارد، رسالت دارد، چرا که خداوند در قرآن به قلم سوگند خورده است و آگاهی بخشی و نقد سازنده و روشنگری تنها بخشی از این رسالت محسوب می شود .
وی ادامه داد:امروز خیلی مایه تاسف است که بگوییم برخی معدود، رسالت روزنامه نگاری مبتنی بر مسئولیت اجتماعی را فرو گذاشته و در پوشش رسانه رفتارهایی خارج از شأن و قداست قلم انجام می دهند که البته این تعداد معدود توسط خود جامعه رسانه ای کشور شناسایی و دفع خواهند شد.
ربیعی تاکید کرد: امیدوارم با همیاری همه نهادهای ذیربط و ازجمله دولت، از مشکلات صنفی شاغلان این حرفه دشوار کاسته شود و جایگاه رفیع آنان نزد ملت ، بیش از پیش ، ارتقا یابد. من ، شخصا ، از نقدهای سازنده و گزارش های مفید و خواندنی خبرنگاران بهره فراوانی می برم و قدردان تلاش های بی شائبه یکایک این عزیران هستم. راهبرد رسانه ای دولت نیز تقویت تعامل سازنده با خبرنگاران و نیز پاسخگویی به اهل رسانه است و امیدواریم این همیاری، درچارچوب تحکیم منافع ملی ، همواره سیر صعودی داشته باشد.
اپلیکیشن قیمت مصوب صد قلم کالای ضروری در اختیار مردم قرار میگیرد
سخنگوی دولت با اشاره به برگزاری جلسه ای در شورای مشاوران رئیس جمهوری اظهار کرد: اپلیکیشنی که در آن صد قلم کالای ضروری مردم با قیمت مصوب آنان اعلام میشود در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و هرکس هر جا تخلفی دید می تواند آن را گزارش کند و نیز اینکه برخورد با تخلفات شبیه اسنپ شده است و نزدیکترین مامور برای رسیدگی به آن اعزام میشود.
هیچ موردی از کسری یا گم شدن ارز وجود نداشته است
وی با بیان اینکه در مورد گم شدن ارزهای دولتی طبق گزارشهای واصله و پیگیری های وزیر بهداشت، هیچ موردی از کسری یا گم شدن ارز وجود نداشته است، اظهار کرد: همانگونه که ادعا کردیم از یک سنت هم نمیگذریم و همچنان پیگیری هایمان در این زمینه ادامه دارد و گزارش آن را به مردم ارائه میکنیم.
ربیعی تاکید کرد: هرکس از فرصتی برای تحصیل در خارج از کشور یا داخل آن، استفاده کرده باشد، عملی مذموم است. رانت تحصیل و بورسهای تحصیلی که وجود داشت، هیچکدام زیبنده نیست و باید همین الان با آن برخورد شود.
به دنبال عکس گرفتن در مذاکره نیستیم
سخنگوی دولت با بیان اینکه اگر تروریسم اقتصادی و تحریمهای ظالمانه برداشته نشود، هیچ تصوری درباره مذاکره وجود نخواهد داشت، اظهار کرد: ما به دنبال عکس گرفتن در مذاکره نیستیم. اگر آنان به دنبال مذاکره کردن و گرفتن عکس یادگاری برای مباحث داخلی خود و انتخابات شان هستند، ما اسیر بازی آنان نمی شویم. ترامپ باید بداند که برای ایجاد امکان مذاکره باید تحریم ها را کنار بگذارد و دست از تروریسم اقتصادی بردارد.
برای فروش نفت به چین و روسیه بسنده نمیکنیم
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه ایران تا چه اندازه برای فروش نفت روی روسیه و چین حساب کرده است، اظهار کرد: چین و روسیه همانطور که انتظار می رفت از تحریم های آمریکا تبعیت نکردند و با وجود فشارهای که به شرکت های شان وارد شد از این تحریم ها حمایت نکردند که ما از آنان و هر کشور دیگری که به این تحریم ها پاسخ منفی داده است تشکر می کنیم و فرصت ارتباط با آنان را غنیمت می دانیم. البته ما فقط به چین و روسیه بسنده نمیکنیم و کشورهای دیگری را هم برای ارتباط گرفتن در این زمینه در نظر داریم.
نظر دولت مشارکت بالا در انتخابات آتی است
وی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی تلاش دولت برای حضور جریان های سیاسی گوناگون در انتخابات اظهار کرد: ما در مجموعه دولت نظرمان بر مشارکت بالا در انتخابات آتی است. ما از اینکه دیدگاه های مختلفی که در چارچوب نظام هستند در انتخابات شرکت کنند، استقبال میکنیم و دولت بدون دخالت در انتخابات، از حضور این گروه ها در انتخابات حمایت میکند. وزیر کشور هم تلاش میکند که تنوع بیشتری را در انتخابات شاهد باشیم.
وزارت کار مکلف به شناسایی دهک های بالا برای حذف یارانه است
همچنین سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی حذف دهک های بالا برای پرداخت یارانهها، گفت: وزارت کار مکلف است که این گروه ها را شناسایی کند و پیش از این هم پنج میلیون نفر حذف شدند و الان هم اگر کسی در تور شناسایی قرار گیرد که در دهک های بالا باشد، حذف خواهد شد. هرچند که بخش عمده ای از این گروه حذف شده اند./ایسنا