به گزارش سلام نو، سید محمد هادی رضوی متهم دیروز پرونده فساد در بانک سرمایه که حالا طبق حکم دادگاه باید او را مفسد اقتصادی بنامیم از سوی شعبه سوم دادگاه به بیست سال حبس رد مال و ۲۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
تراز مالی شهرزاد وجود نداشت
البته نام هادی رضوی جوان پیشتر در سریال پر طرفدار شهرزاد مطرح بود ، سریالی که نامش چندین بار هم در جلسه دادگاه مطرح شد. به طوری که در هفتمین جلسه رسیدگی به اتهامات پرونده بانک سرمایه، نماینده سازمان بازرسی خطاب به دادگاه گفت: آقای رضوی، دلاویز و امامی تراز مالی واقعی از ساخت سریالها را به ما ارائه نکردند که این مبهم است. آقای رضوی مدعی شده که ۸ و نیم میلیارد تومان از آقای امامی طلب دارد در حالی که آقای امامی نیز میگوید همین مبلغ را از آقای رضوی طلب دارد. اگر اسناد ساخت سریالها موجود بود میتوانستیم دقیقاً بررسی کنیم اما متأسفانه تراز مالی وجود ندارد.
البته هادی رضوی در یکی از جلسات دادگاه گریزی به سریال شهرزاد زد و گفت: می گویید در سریال شهرزاد پولشویی شده است بنده از آقای امامی ۸.۵ میلیارد تومان طلب دارم. آقای امامی از این موضوع سر باز زده است و این پول را نداده است.
متهم رضوی با تاکید بر اینکه مفهوم پول کثیف که میگویند به سینما آمده است در این رابطه صحیح نیست، گفت: قرارداد شهرزاد برای سال ۹۱ بوده است آقای قادری یک پادو برای امامی بوده است بنده ۸۰ میلیارد تومان منهای ۲۲ میلیارد تومان تسهیلات گرفته ام که ۸ میلیارد آن را بابت شهرزاد دادهام.
از جامعه هنری عذرخواهی کنید
در یکی از جلسات دادگاه رسول امیر قهرمانی نماینده دادستان تهران خطاب به احسان دلاویز متهم دیگر این پرونده که نام او هم در سریال شهرزاد مطرح است، گفت: آقای دلاویز پرونده شما را آمد نیوز به جریان ننداخته است. پرونده شما را اعمالتان به جریان انداخته است. گفتید با نمایندگان کاری نداشته و آنها را بدنام نکنید. ما آنها را بدنام نکردیم شما آنها را با ارائه پولهای کثیف بدنام کردید. باید از جامعه هنرمندان عذرخواهی کنید. در ازای پولهایی که به شهرزاد واریز میشد، سوال نکردید که منشأ آنها کجاست؟
با توجه به صدور حکم حبس برای رضوی و دلاویز حال این سوال مطرح می شود که در صورت صحت گفته های نماینده دادستان تکلیف پولهای به اصطلاح کثیف که به برخی طرح های فرهنگی از جمله سریال شهرزاد واریز شده است، چه می شود؟ آیا بخشی از رد مال که دادگاه به آن حکم داده است ، انجام خواهد شد و قابل ردیابی است؟
رسول کوهپایه زاده حقوقدان گفت: یک مجازات ایشان حبس و مجازات دیگر رد مال است و قطعا این رد مال باید در هر شرایطی انجام شود حتی اگر ۲۰ سال زندان هم تمام شود، محکوم از زندان آزاد نمی شود تا رد مال صورت گیرد.
وی افزود: وظیفه اجرای احکام این است که همینطور که وظیفه دارد محکوم را زندانی کند باید به دنبال پولها برود و اموالی که کشف و ضبط شده باید بازگردد.
کوهپایه زاده تصریح کرد: اموالی که از ایشان کشف و ضبط شده قطعا باید به بیت المال برگردد. اما ممکن است اموال و وجوهی باشد که صرف کارهای دیگری شده باشد و در بخش های دیگری هزینه شده باشد. باز این وظیفه بر عهده اجرای احکام است که می تواند با ردیابی انتقال وجوه حتی اگر این پولها در مواردی مصروف شده باشد که ظاهر به اصطلاح فرهنگی داشته باشد ولی منشا مجرمانه داشته باشد، قابل استرداد است.
این حقوقدان ادامه داد: هنرمندان یا کسانی که با مجموعه فرهنگی ایشان کار کردند می توانند جداگانه دادخواست مطالبه حق الزحمه را در مرجع ذی صلاح بدهند. فرض کنید وامی را گرفته یا پولی را به دست آورده است که منشأ پول مجرمانه بوده است این پول هر جا هزینه شده قابل استرداد است، وجوه نامشروع در هر جایی که صرف شده قابل استرداد است. اگر مرجع ذی صلاح تشخیص بدهد منشأ پول مجرمانه است، قطعا قابل استرداد است./مهر