شواهد از اردوی اصولگرایان برای انتخابات مجلس 98 دال بر این است که جامعه روحانیت مبارز مانند همیشه به نقش مشورتی اکتفا نخواهد کرد و در پی آن است تا فرما هدایت جریان اصولگرا را در دستان خود بگیرد

جامعه روحانیت مبارز دیگر قرار نیست در حاشیه قرار گیرد یا فقط نقش مشورتی در تحرکات انتخاباتی اصولگرایان برای انتخابات ۹۸ داشته باشد، بلکه این بار می خواهد در مقام شیخوخیت، هدایت جریان اصولگرا را از گروه های سهم خواه بگیرد.

به گزارش سلام نو، شورای وحدت اصولگرایان نیامده دارد از هم می پاشد. این ادعایی از سوی جریان اصلاح طلب برای ایجاد تفرقه با هدف پیروزی در انتخابات نیست چرا که هنوز مشخص نیست اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس چه تصمیمی دارند. نشانه های از هم پاشیدگی شورای وحدت اتفاقا از درون اردوگاه اصولگرایان دیده می شود. در سوی دیگر زمزمه ها و نشانه ها می گویند جامعه روحانیت با تمام قوا درحال بازگشت به روزهای اوج خود و در دست گرفتن محوریت جریان اصولگراست.

جمنا نیامد محکوم به مرگ شد/شورای وحدت درحال از هم پاشیدن

در انتخابات ۹۶ بعد از سالها اصولگرایان توانستند در ساز و کاری به نام جمنا به وحدت برسند. کاندیدای آنها ابراهیم رئیسی نیز با وجود آنکه شکست خورد اما ۱۶ میلیون رای به دست آورد. «جمنا»ی اصولگرایان اما از همان ابتدا با اما و اگرهای زیادی همراه بود و چندان مورد اقبال بزرگان اصولگرا قرار نگرفت و اگر هم پایشان به آن گعده انتخاباتی باز شد از اجبارهای آن روزهای اصولگرایان بود که نمی خواستند در مقابل حریف انتخاباتی وحدت شکنی کنند.

همان روزها جبهه پیروان خط امام و رهبری منتقد سازوکار این جبهه بود و جامعه روحانیت گرچه دور و نزدیک همراه با جمنا حرکت کرد اما بیشتر از باب همراهی با دیگر اصولگرایان و وحدن شکن نبودن در آن مقطع زمانی خاص بود تا پذیرش آن سازوکار انتخاباتی. چه آنکه جمنایی ها هم چندان جایگاه و وزنی برای جامعه روحانیت قائل نبودند و بیشتر جایگاه مشورتی و معنوی به این تشکیلات روحانی قدیمی و نقش آفرین در انتخابات داده بودند.

عمر جمنا بعد از انتخابات رو به زوال رفت و دایره انتقادات از عملکرد آن روز به روز بیشتر شد آنقدر که گرداندگان اولیه آن را به این نتیجه برساند که دیگر پرچم جمنا نخواهد توانست اصولگرایان را گرد هم جمع کند حال چه به دلخواهشان چه به اجبار. همین هم بود که همان جمع با برخی چهره های جدید فعالیت های انتخاباتی جدیدی را ذیل عنوان «شورای وحدت» کلید زدند. شورایی که بازهم حدادعادل به دنبال لیدری آن بود.

اما شاجا یا همان شورای ائتلاف جریان ارزشی یا همان شورای وحدت هنوز نه سازوکار مشخصی دارد نه مشخص است چه کسانی ذیل آن فعالیت می کنند. تنها خبرهای منتشر شده حکایت از آن دارد که اکثر اصولگرایان به جلسات رفت و آمد می کنند اما نکته آن است که برخی از همان حاضران در نشست های شورای وحدت، جداگانه هم فاز انتخاباتی خود را دنبال می کنند.

سردار شوخی ندارد/پایداری هم همچنان سازش ناکوک می زند

اولین فاز جدایی از شورای وحدت را قالیبافی زد که از قضا به جلساتش هم رفت و آمد دارد. شهردار سردار که بلافاصله بعد از انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم از نواصولگرایی سخن گفته بود مدتی قبل با انتشار فیلمی به اصولگرایان تاخت تا به آنها ثابت کند حرفهای بعد از انتخابات ۹۶ و دعوت به نواصولگرایی شوخی نبوده است.

در سویی دیگر گرچه اظهارات اخیر آیت الله مصباح درباره ضرورت ائتلاف و حتی حضور پایداری ها در جلسات ائتلافی شورای وحدت این احتمال را ایجاد کرد که پایداری ها اینبار در کنار دیگر اصولگرایان حرکت کنند اما همین چند روز پیش بود که خبرهایی درباره طرح انتخاباتی این جبهه منتشر شد و گفته شد پایداری ها مدل انتخاباتی خود را برای انتخابات دنبال خواهند کرد.

حتی با وجود آنکه گفته می شد نماینده پایداریها در جلسات شورای وحدت حضور دارد، مجید متقی‌فر، سخنگوی جبهه پایداری گفته: از موضوع خبر نداریم اصلا و نمی‌دانیم محل جلسات کجا هست، دنبالش هم نرفتیم و در جلسات شورای وحدت شرکت نکردیم. به طبع کسی هم به نمایندگی از ما در جلسات نبود. حالا اگر می گویند نماینده جبهه پایداری در جلسات حاضر می شود، نام او را بیان کنند. البته حمیدرضا ترقی هم ادعا کرده است که نام نماینده جبهه پایداری در جلسه شاجا را می داند.

موتلفه هم از مدت ها قبل استارت حضور در انتخابات مجلس را زده است و بعید به نظر نمی رسد با همان دست فرمان انتخابات ۹۶ که کاندیدای مستقل راهی انتخابات ریاست جمهوری کرد با لیست مستقل وارد گود رقابت های ۹۸ شود. اخیرا هم خبرهایی از تحرکات جبهه یکتا با هدف انتخابات مجلس به گوش رسید.

در این میان اما به نظر می رسد یکی از جدی ترین و مهم ترین برنامه های انتخاباتی قرار است ذیل دوگانه جامعه روحانیت – جبهه پیروان دنبال شود. سازکاری که در آن بار دیگر جامعه روحانیت و شیخوخیت اصولگرا محور قرار گیرند.

شیخوخیت اصولگرا احیا می شود؟

جامعه روحانیت مبارز که در چند سال اخیر بخاطر حفظ وحدت اصولگرایان سکوت نصفه و نیمه ای کرده بود این بار فعال شده تا خود پرچم وحدت اصولگرایی را به دست خود بگیرد. غلامرضا مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز بعد از تشکیل شورای وحدت به ایلنا گفته بود: جامعه روحانیت در انتخابات سکوت نمی‌کند. در انتخابات ورود می‌کنند و نظر می‌دهند ولی جامعه روحانیت مبنایش از گذشته این بوده و الان هم این است که در عداد احزاب قرار نمی‌گیرد تا قدرت را به دست بیاورد.محمدتقی رهبر از اعضای دیگر این جامعه هم به خبرآنلاین گفته بود این تشکل روحانی رایزنی های انتخاباتی خود برای انتخابات مجلس را در همراهی با جبهه پیروان آغاز کرده است.

به نظر می رسد جامعه روحانیت مبارز امسال دیگر قرار نیست در حاشیه قرار گیرد یا فقط نقش مشورتی داشته باشد، بلکه این بار می خواهد در مقام شیخوخیت، هدایت جریان اصولگرا را از گروه های سهم خواه بگیرد. حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت  دیروز در سخنانی در ششمین نشست هم‌اندیشی جامعه روحانیت مبارز با احزاب و تشکل‌های اصولگرا با بیان اینکه امیدواریم گفت‌وگوها میان نیروها و تشکل‌های ولایی و ارزشی موجب خیر و مصلحت جمعی باشد، گفت: ما در جامعه روحانیت به دنبال قاعده‌مندکردن فعالیت‌ها و ائتلاف جریان ارزشی هستیم و این نشست‌ها را مدار همگرایی نیروهای انقلابی می‌دانیم.

موسی‌پور مسئول کمیته تشکیلات جامعه روحانیت نیز با اشاره به تصویب طرح تشکیل کمیته دعوت برای فراخوان حداکثری از همه گروه‌ها و تشکل‌های اصولگرا، گفته است تلاش جامعه روحانیت مبارز برای انتخابات پیش‌رو انسجام‌بخشی، هماهنگی و هم‌افزایی حداکثری ظرفیت جریان انقلابی و ارزشی است؛ البته در کنار این موضوع، تمرکز ما بر قوام‌بخشی به ساختار جدید و تقویت تشکیلات جامعه روحانیت است.

شاقول وحدت در دست روحانیت اصولگرا

روزهای زیادی از آن زمان که جامعتین شاقول وحدت اصولگرایان می شد گذشته است، آنهم نه به خواست خود این دو تشکل روحانی تهران نشین و قم نشین بلکه بخاطر برخی سهم خواهی ها و تک روی های طیف جدید اصولگرایان.

ماجرا حتی آنقدر کش دار شد که جامعه مدرسین در نهایت پایش را از تصمیمات انتخاباتی اصولگرایان کنار کشید و جامعه روحانیت تنها محوریت روحانی در بین اصولگرایان شد. محوریتی که در چند انتخابات اخیر از سوی نواصولگرایانی که مدعی اصولگراتر بودن هستند جدی گرفته نشد. جامعه روحانیت که در چند سال اخیر تلاش کرده بود با همراهی و گاها سکوت با مشی تک روانه این طیف جدید، مدارا کند اما به نظر می رسد بخاطر شکست های پی در پی که به این جریان تحمیل شد در نهایت آنها را مجبور کرده است بار دیگر وارد میدان شوند.

آنها در اولین گام دست به تغییرات در ساختار درونی جامعه روحانیت زدند و در گام بعدی تلاش دارند باردیگر محوریت شیخوخیت در جریان اصولگرا را احیا کنند و خود محور رایزنی های انتخاباتی و وحدت بخشی در جریان اصولگرا شوند. مانند آنچه در گذشته نیز رخ داده بود.

روزهایی که فهرست های انتخاباتی زیر نظر این تشکل روحانی پرنفوذ بسته می شد. آن روزهایی که تکثر در جریان اصولگرایی در حداقل ممکن بود.روزهایی که هنوز طیف جدید و نوظهور اصولگرا چون پایداری، رهپویان و ...روی کار نیامده بودند که متولی سازوکار انتخابات و سهم خواه شوند.گروه هایی که مدعی به پایان رسیدن شیخوخیت و جایگزینی جریان های جدید در راس رهبری جریان راست بودند.

در این میان نمیتوان از برخی تحولات درون جامعه روحانیت هم در کاهش این نفوذ چشم پوشی کرد. از دست دادن چهره های کلیدی چون آیت الله مهدوی کنی از یک سو و کاهش نقش آفرینی چهره هایی چون ناطق نوری بر نفوذ این تشکل روحانی اثرگذار بود.

سال گذشته اما خبر رسید که جامعه روحانیت مبارز به دنبال پوست اندازی است. بعد از فوت آیت الله مهدوی کنی، آیت الله موحدی کرمانی رئیس شورای مرکزی جامعه شد و مصطفی پورمحمدی دبیر کل اجرائی. زمانی هم خبر رسید که جامعه به دنبال جذب نیروهای جوان است. آنها یک اساسنامه جدید هم به تصویب رسانده اند و در اهداف جامعه روحانیت، تشکیلات و کار ویژه آن گفته شده که تغییراتی رخ داده است.

باید دید جامعه روحانیت با چهره جدید می تواند محوریت اصولگرایان در انتخابات سرنوشت ساز مجلس را در دست بگیرد.محوریتی که جبهه پیروان را کنار خود ببینید و دیگر تشکل ها و طیف های اصولگرایی را هم دعوت به همراهی کند./ خبرآنلاین

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***