۲۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۲
کد خبر: 23325878

با این که این روزها ارز ارزان‌تر شده است اما در بازار تلفن همراه خبری از ارزان شدن نیست و فروشندگان کمبود این کالا را عامل اصلی گرانی می‌دانند.

به گزارش سلام نو، به دنبال افزایش نرخ ارز از سال گذشته تاکنون و نوسانات آن بازار موبایل نیز همانند دیگر بازارها با افت و خیزهای بسیاری مواجه بوده و است و بازار موبایل اصفهان نیز از این قاعده مستثنا نیست. شاید تا پیش از این نوسانات بسیاری از مردم هر دو سال و سه سال یکبار با پیشرفت تکنولوژی موبایل و به روز شدن مدل های آن اقدام به خرید گوشی جدید می کردند، اما از یک سال گذشته شرایط به گونه ای دیگر شده و ریسک و قدرت خرید موبایل در بین مردم کمتر شده است چرا که نه تنها قیمت ها ثبات ندارد، بلکه با افزایش نرخ دلار موبایل گران می شود، اما به گفته بیشتر خریداران بازار زمانی که دلار هم پایین آمد تغییری در بازار موبایل ایجاد نشد و قیمت این کالا افت نکرد و تنها ثابت می ماند.

در این شرایط به گفته برخی فروشندگان، این روزها خرید موبایل با وجودی که یکی از ضروریات زندگی روزمره است، اما به دلیل نوسانات بازار و افزایش نرخ این کالا با توجه به افزایش نرخ دلار، مردم از خرید صرفه نظر می کنند و به امید کاهش قیمت خرید خود را به روزهای آتی که شاید دلار ارزان شود به تعویق می‌اندازند.

البته فروشندگان بازار موبایل خیابان فردوسی اصفهان، می گویند: مدتی است که قیمت موبایل ثابت است و اینکه مردم معتقدند گوشی تلفن همراه گران شده به تغییر ارزش پول کشورمان برمی گردد که به دلیل افزایش نرخ تورم، قدرت خرید آنها کاهش یافته است.

فروشنده دیگری می گوید: در حال حاضر عدم تامین تلفن همراه از سوی برخی شرکت‌های واردکننده یکی از مشکلات اساسی بازار موبایل است و گوشی‌ها بیشتر بدون داشتن گارانتی خرید و فروش می‌شوند.

فروشنده دیگری معتقد است که در حال حاضر قیمت‌ موبایل تقریبا ثابت است، اما کاهش ارزش پول کشور به دلیل افزایش نرخ دلار موجب شده برخی مردم تصور کنند موبایل گران شده است.

او می گوید: البته برخی فروشندگان، موبایل را با قیمت‌ بالاتری نسبت به قیمت اصلی آن می‌فروشند، در نتیجه مردم نسبت به بازار اعتماد خود را از دست می‌دهند.

به عقیده فروشندگان موبایل، وضعیت لوازم جانبی تلفن‌های همراه به خصوص در استان اصفهان مساعد است و بازار با هیچگونه کمبودی مواجه نیست.

البته خریداران هم از بی ثباتی بازار می گویند که پیش تر اگر مدل جدیدی وارد بازار می شد، برند قبلی با افت قیمت روبرو می شد، اما امروز این گونه نیست و برندهای جدید و قدیم موبابل قیمت رو به افزایشی دارند.

خانمی می گوید: حدود دو سال است که به دلیل خرابی، قصد تعویض گوشی خود را دارم اما هر روز قیمت ها بالاتر می رود و هر چه در انتظار کاهش قیمت مانده ام، تغییری در بازار ایجاد نشده است.

خریدار دیگری می گوید: شرایط بازار نسبت به سال گذشته بهتر شده است، اما با وجودی که دلار ارزان شد، قیمت موبایل کاهش پیدا نکرد و تقریبا ثابت مانده است و وقتی از فروشندگان علت را جویا می شویم، می گویند که با دلار گران خرید کرده اند نمی توانند ضرر کنند.

رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه اصفهان در این باره با رد افزایش نرخ موبایل در بازار به خبرنگار ایسنا، می گوید: قیمت گوشی تلفن همراه به دلیل کاهش قیمت دلار در بازار افت کرده البته از سوی دیگر قدرت خرید مردم کمتر شده است.

حسن میرشمشیری با بیان اینکه گوشی‌های دارای ضمانت در بازار بسیار کمیاب شده اند، ادامه می دهد: هنوز شرکت‌های واردکننده تمام برندها را وارد کشور نکرده‌اند و این فرایند کم کم تکمیل خواهد شد.

وی دلیل کاهش خرید و گرایش مردم به این بازار را عدم تطبیق درآمدهای آنان با قیمت‌ها می‌داند و می‌گوید: خرید موبایل از جمله خریدهای سنگین خانواده‌ها است، برای مثال اگر خانواده‌ای برای خرید اقدام کند دست کم باید سه میلیون تومان خرج کند که این رقم با درآمد برخی از مردم مطابقت ندارد.

به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان موبایل اصفهان، درحال حاضر شرکت‌های سامسونگ، هوآوی و نوکیا فعالیت کم و شرکت ال‌جی هیچ گونه فعالیتی در کشور ندارند، درصورت فعال شدن دوباره این شرکت‌ها، خدمات آنها ارائه خواهد شد و سود فروش نیز به جای تعلق گرفتن به عمده فروشان و مغازه داران به شرکت‌ها تعلق می‌گیرد.

او می افزاید: شرکت‌های سامسونگ و هوآوی بعد از اعمال تحریم‌ها با وجود فعالیت کم، نمایندگی فروش ندارند، درنتیجه هزینه و بار اضافی آنها بر دوش واحدهای صنفی ما است و به این دلیل با ضعف رکود مواجه هستیم، همچنین در خرید کالا نیز به دلیل افزایش قیمت، استقبال کمتری از بازار موبایل مشاهده می‌شود.

به گفته میرشمشیری، برندهای مورد توجه مردم اصفهان در بازار موبایل سامسونگ، هوآوی و نوکیا است و برند اپل را نیز مورد توجه افرادی است که به دنبال سیستم عامل متفاوت و قیمت بالاتر هستند.

وی با تاکید بر وجود استاندارد خرید در فروش موبایل، تصریح می کند: نوسانات نرخ دلار باعث ایجاد تغییر قیمت موبایل نمی‌شود، زیرا از بین صفر تا هفت درصد ضریب سود، اکثرا از بین یک تا 1.5 درصد رقابت می‌شود درنتیجه این نوع رقابت، ضریب رو به پایین دارد. سرانجام با وجود ارائه خدمات و گارانتی توسط واحدهای صنفی، این کالا به دلیل رقابت با ضریب رو به پایین سود چندانی برای واحد صنفی ما ندارد.

رئیس اتحادیه موبایل با بیان اینکه استان اصفهان یکی از واردکنندگان لوازم جانبی موبایل در ایران است، می گوید: باتوجه به سختگیری‌های گمرک اصفهان از سود کلانی که به این شهر و گمرک آن می‌رسد، جلوگیری می‌شود. همچنین با وجود اینکه اصفهان از بزرگترین واردکنندگان است، اما در این شهر هیچ کالایی ترخیص نمی‌شود.

بنابر اعتقاد برخی فعالان بازار موبایل، با وجود کاهش نرخ ارز در هفته گذشته به دلیل عدم تامین نیاز بازار، قیمت تلفن همراه متناسب با افت ارزش دلار، کاهش نیافته است و به طور قطع اگر شرایط مناسبی برای شرکت‌های واردکننده و تأمین‌کننده تلفن همراه فراهم شود، این شرکت‌ها توانایی رفع نیاز بازار را خواهد داشت و شاهد روند نزولی و ثبات قیمت در بازار خواهیم بود./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***