به گزارش سلام نو، محمود واعظی در پاسخ به این پرسش که ایجاد محدودیت برای محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در سفر به نیویورک چقدر در روند دیدارهای دیپلماتیک وی اثیرگذار بود، اظهار کرد: آمریکا دم از دموکراسی، شفافیت و دیپلماسی و مذاکره میزند، اما وقتی که وزیر خارجه کشوری که برای ماموریت مشخصی به سازمان ملل رفته را محدود به ۴ چهارراه میکند، این کار چه معنایی دارد؟
وی افزود: قطعاً معنی این کار این است که آمریکاییها در مسائل منطقی، دیپلماتیک و سیاسی کم آوردهاند، آنان درباره تحریمها هم هر راهی را که میتوانستند رفتند، ولی به نتیجه نرسیدند و الان به مسائل بسیار سخیف و سبکی روی آوردهاند که همان تحدید آقای ظریف است و این موضوع چهره آمریکا را بیش از گذشته روشن میکند.
رئیس دفتر رئیسجمهوری در پایان گفت: مطمئناً آقای ظریف هم این هوشمندی را دارند که در هر جای دنیا که باشد در هر فرصتی از منافع کشور به خوبی دفاع و سیاستهای جمهوری اسلامی ایران را تبیین کند.
بروجردی: ایران با چین و روسیه درباره برجام کار نزدیک انجام میدهد
علاءالدین بروجردی نیز در گفتگویی، با اشاره به عدم اجرای تعهدات اروپاییها در برجام، اظهار کرد: اروپاییها توافقنامه برجام را امضاء کرده و براساس آن باید تعهداتشان را اجرایی کنند. انگلیس، فرانسه و آلمان به عنوان بزرگترین کشورهای اروپایی ملزم به رعایت تعهدات هستند، اما به دلیل فشارهای آمریکا این اقدام را انجام ندادند.
وی ادامه داد: ما انتظار کاملاً به جایی یعنی انجام تعهدات از سوی اروپاییها را داریم ما طلبکاریم و اروپاییها بدهکار ملت ما و نظام جمهوری اسلامی ایران هستند. البته که وزن خود را در عرصه جهانی به شدت کاهش دادند چون اتحادیه اروپا و مجموعه بزرگ ۲۸ عضو این اتحادیه نتوانستند حداقل اقتداری برای اجرای تعهداتشان نشان دهند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما به شدت از اقدامات اروپاییها و یا به تعبیری دیگر از عدم اجرای تعهداتشان گلایهمند هستیم. انتظار داریم حداقل اقتدار از خودشان نشان داده و به تعهداتشان عمل کنند؛ وگرنه قطعاً تصمیم شورای امنیت ملی در جهت کاهش به حق تعهدات ایران در مقابل عدم اجرای تعهدات اروپاییها استمرار خواهد یافت.
بروجردی با یادآوری اینکه آمریکا متهم ردیف اول خروج از برجام و عدم عمل به تعهداتاش است، اظهار کرد: با توجه به خروج آمریکا از بسیاری از پیمانهای بینالمللی این کشور تبدیل به کشوری منزوی در عرصه جهانی شده، بسیاری از کشورها آمریکا را قبول ندارند و معترض به سیاستهای آمریکا هستند. البته ما درباره برجام با کشورهایی مانند روسیه و چین کار نزدیک انجام میدهیم آنها تعهدات خود را عمل میکنند که اصل مهم شناخته شده بینالمللی یعنی اصل عمل متقابل در اینجا جاری و ساری است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تهدیدهای مقامات آمریکا مبنی بر وضع تحریمهای جدید، گفت: آمریکاییها روش دیگری جز تحریم را بلد نیستند. ما ۴۰ سال است که با تحریم خو گرفته و توانستهایم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم. بسیاری از استعدادهای جوانان ما در دوران تحریم شکوفا شد. اگر از روز اول تحریمهای آمریکا نبود امکان نداشت بتوانیم پهپاد فوق پیشرفته آمریکا در فضا و ارتفاعات بالا را سرنگون کنیم، در واقع تحریمها چنین برکاتی را برای جمهوری اسلامی ایران به دنبال دارد./خبرانلاین