عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران از تاثیر بهبود فضای کسب و کار استان برای ایجاد اشتغال یاد کرد و ادامه داد: حساسیت جدی که از سوی مجموعه مدیریتی استان در رابطه با فضای کسب و کار ایجاد و به جلسه دستگاهها و منتقل شد نتیجه خود را در ارتقای شاخص های استان در فضای کسب و کار و نرخ بیکاری نشان داد.
کاشفی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر جلسات ستاد تسهیل به صورت مستمر و هفته ای دو بار برگزار میشود و مشکلات تمام واحدهای بزرگ و متوسط استان در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت، خدمات و... در این جلسات رسیدگی میشود.
وی معتقد است جلسات ستاد تسهیل به مرکزی برای حل و فصل مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران استان تبدیل شده است.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه افزود: به علاوه اخیرا جلساتی نیز برای رفع مشکلات اصناف برگزار میشود که به رفع مشکلات بنگاه های صنفی و خرد کمک میکند.
کاشفی از تاثیر جذب منابع و تسهیلات برای استان علیرغم مشکلات زیرساختی که در جذب این تسهیلات داشتیم هم در کاهش نرخ بیکاری کرمانشاه یاد کرد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران از تعامل خوبی که بین بخش خصوصی و دولتی استان کرمانشاه تشکیل شده نیز به عنوان عامل مهمی برای بهبود نرخ بیکاری استان یاد کرد.
وی با بیان اینکه علیرغم بهبود چند پله نرخ بیکاری استان هنوز هم با میانگین کشوری فاصله داریم، تاکید کرد: اگر میخواهیم تاثیر کاهش نرخ بیکاری در جامعه ملموس تر باشد باید این روند کاهشی ادامه پیدا کند.
کاشفی با بیان اینکه نباید برای کاهش نرخ بیکاری استان عجول باشیم، یادآور شد: نرخ بیکاری بالایی که چندین سال داشتیم حتما در مدت کوتاه مرتفع نخواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه ابراز امیدواری کرد با توجه به دست فرمان خوبی که برای حرکت به سمت توسعه در استان شکل گرفته، بهبود شاخصهای اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری استان در فصول آینده همچنان ادامه پیدا کند.
از پتانسیل اشتغالزایی "فرش" غافل نشویم
وی اشاره ای هم به چند راهکار برای تداوم کاهش نرخ بیکاری استان داشت و گفت: باید بر حوزههایی که قابلیت اشتغالزایی بیشتر و آسان تر دارند مانند حوزه گردشگری و صنایع دستی بیشتر تمرکز کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه فرش را یکی از حوزه های پر پتانسیل برای ایجاد اشتغال قابل توجه دانست و گفت: متاسفانه حوزه فرش هنوز متولی واحدی ندارد و ما آمادگی داریم حمایتهای لازم را از این حوزه انجام دهیم.
کاشفی بر لزوم تسهیل گری شرایط برای ایجاد اشتغال در حوزه اصناف و واحدهای کوچک هم تاکید کرد و افزود: وقتی که با این نرخ بیکاری بالا هنوز پشت مغازهها نوشته شده به کارگر نیازمندیم یعنی یک جای کار مشکل دارد که باید رفع شود.
وی حوزه عمرانی و ساخت و ساز شهری را نیز از دیگر زمینه های اشتغال زا در استان برشمرد و تاکید کرد: این حوزه هم چهره شهر را تغییر می دهد و هم صنایع پایین دستی وابسته را متحول خواهد کرد.
لزوم آزادسازی صادرات دام سبک زنده
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران در ادامه اشارهای هم به لزوم آزادسازی صادرات دام زنده داشت و گفت: دام زنده سبک یکی از کالاهای استراتژیک استان است که هم در تولید هم در صادرات آن پتانسیلهای خوبی داریم و اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان دام زنده استان کرمانشاه از بزرگترین اتحادیههای کشور است که به دنبال ملی کردن آن نیز هستیم.
وی ادامه داد: متاسفانه طی سالهای اخیر صادرات دام سبک زنده بر اساس نوساناتی که در تنظیم بازار داشتیم دچار فراز و نشیب های زیادی شده و در برخی از ایام از جمله دو سال اخیر شاهد ممنوعیت صادرات دام زنده بودیم.
کاشفی تاکید کرد: اگرچه اکنون صادرات دام زنده به شیوه قانونی متوقف شده اما دام سبک زنده به شیوههای غیرقانونی و از مجاری دیگر از کشور خارج می شود.
وی از بازار خوبی که برای دام زنده نژاد سنجابی استان کرمانشاه در کشورهای حوزه خلیجفارس وجود دارد یاد کرد و افزود: گوسفند نژاد سنجابی یک گوشت لاکچری برای این کشورها محسوب می شود که حاضرند در برابر آن دلار بدهند.
وی معتقد است متاسفانه ما نتوانستیم از این فرصت به خوبی استفاده کنیم و توازن مناسبی بین صادرات دام زنده به این کشورها و واردات دام جایگزین به منظور تنظیم بازار داخلی برقرار کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه خواستار برقراری مجدد صادرات دام زنده سبک شد و گفت: اگر قرار است محدودیتی اعمال شود باید از طریق در نظر گرفتن تعرفه ها باشد تا بتوان ملاحظات تنظیم بازار را نیز رعایت کرد.
وی معتقد است رقم ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای صادرات هر راس دام نرخ منطقی است که هم انگیزه صادرکنندگان را تامین می کند و هم باعث میشود تا صادرات به روند قانونی خود برگردد.
وی همچنین خواستار اصلاح قیمت پایه صادرات دام زنده از پنج دلار به ۲.۵ دلار شد.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران بر لزوم اصلاح ساختار توزیع گوشت در داخل استان به منظور تنظیم قیمت آن نیز تاکید کرده و افزود: خارج کردن گوشت از انحصار قصابیها و عرضه آن به صورت بسته بندی یا فرآوری شده میتواند به این وضعیت کمک کند .
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه کاهش نرخ بیکاری استان را ناشی از دوسال جنبوجوش اقتصادی در کرمانشاه دانست.
به گزارش سلام نو، کیوان کاشفی در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که امروز (۲۸ تیر) برگزار شد، با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در کل کشور و استان کرمانشاه، اظهار کرد: برخی از کارشناسان اثرات این کاهش نرخ بیکاری را ملموس ندانستند و یا به آن ایراداتی وارد کردند.
وی با بیان اینکه آمار بیکاری در ایران بر اساس استانداردهای روز دنیا اعلام میشود، یادآور شد: اگر آمارهای قبلی نرخ بیکاری که در استان و کشور اعلام شده را پذیرفتیم باید این کاهش نرخ بیکاری را نیز پذیرا باشیم.
وی درباره دلایل کاهش نرخ بیکاری استان نیز خاطرنشان کرد: دو سال است که جنب و جوش اقتصادی خوبی را در استان شاهدیم و پیشبینی میشد این جنب وجوش در نقطهای بازخورد خود را نشان دهد.