به گزارش ایلنا، حامد سلیمی با اشاره به آمار سه ماهه صدور پروانه در تهران گفت: از ابتدای فروردین تا پایان خردادماه امسال، ۲۲۳۸ مورد پروانه ساختمانی در پایتخت صادر شد که این تعداد در مدت مشابه سال قبل ۳۰۶۱ مورد بود.
وی ادامه داد: از تعداد پروانههای صادره در سه ماه نخست امسال، حدود ۲۰۴۳ پروانه در پهنه R (مسکونی)، ۱۳۸ مورد در پهنه M (مختلط تجاری، اداری و مسکونی) و ۴۲ مورد در پهنه S (کار و فعالیت) قرار دارد.
به گفته سلیمی از مجموع پروانه های صادرشده در سال گذشته نیز حدود ۲۸۶۱ مورد در پهنه مسکونی، ۱۴۴ مورد در پهنه مختلط و ۳۳ مورد در پهنه کار و فعالیت جای گرفتهاند.
سرپرست اداره کل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه شهرداری تهران با اشاره به فراوانی صدور پروانه در ۲۲ منطقه گفت: سال ۹۸ بیشترین فراوانی صدور پروانه در منطقه ۴ با ۲۰۲ مورد، منطقه ۱۵ با ۱۹۳ مورد و منطقه ۱۴ با ۱۴۵ مورد رقم خورد. کمترین میزان صدور پروانه نیز به ترتیب در منطقه ۹ با ۵۶ مورد، منطقه ۱۲ با ۴۷ مورد و منطقه ۶ با ۳۳ مورد صورت گرفت.
سلیمی ادامه داد: سال ۹۷ نیز بیشترین تعداد پروانه با ۳۱۱ مورد در منطقه ۱۵، با ۲۹۴ مورد در منطقه ۱۴ و با ۲۴۸ مورد در منطقه ۸ صادر شد. منطقه ۱۲ با ۶۱ مورد، منطقه ۱۹ با ۴۴ مورد و منطقه ۲۲ با ۴۳ مورد کمترین میزان صدور پروانه در سه ماه نخست سال گذشته را ثبت کردند.
وی در پاسخ به این سوال که دلیل کاهش صدور پروانه در سال جاری چیست، گفت: بخشی از این موضوع به رکود ساخت و ساز در کشور به ویژه تهران برمیگردد و بخش دیگر به ابهاماتی که از سوی فرمانداری تهران پس از تایید مصوبه بهمن ماه سال گذشته شورای اسلامی شهر تهران مطرح شد، مربوط است.
سلیمی در ادامه تصریح کرد: براساس آماری که از اتحادیه مشاوران املاک دریافت کردیم از ابتدای فروردین ۹۷ تا پایان اردیبهشت ۹۸ حدود ۱۶۵ هزار معامله ثبت شده رسمی و مورد تایید در تهران داشتیم که در حدود ٦٨ هزار مورد آن، سن ساختمان تا ٥ سال بود. به طور میانگین نیز میزان عوارض شهرداری در قیمت معاملات شهر تهران معادل ۱.۷ درصد است.
بر اساس اعلام سایت شهرنوشت وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت ۶۲ باغ در تهران که همزمان با لغو مصوبه برج باغ ها سرنوشت مبهمی پیدا کردهاند، گفت: ۱۳ اسفند ۹۷ شورا مصوب کرد تا مالکان ۶۲ باغی که پرداخت قطعی عوارض را به صورت سیستمی انجام دادهاند، در صورت تایید کمیته فنی باغ بتوانند پروانه ساختمانی دریافت کنند. این مصوبه اما با ایراداتی از سمت فرمانداری رو به رو شد و در نهایت تاکنون بخشنامه و یا دستورالعملی در مورد بلامانع بودن صدور پروانه و چگونگی نحوه اقدام به شهرداری تهران ابلاغ نشده است.