به گزارش سلام نو، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در گفتوگو با برنامه «اول آمریکا» (America First ) در شبکه رادویی «Salem» ضمن دفاع از اقدام یکسال گذشته «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در خروج از برجام گفت: «رئیسجمهور ترامپ با شفافیت اخلاقی زیادی در خصوص جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد. وی (ترامپ) به وضوح این مسئله را درک کرد که توافق رئیسجمهور اوباما و وزیر کری، آمریکا را سرخورده میکند و این (توافق) نمایانگر این خطر بود که ایران در مدت زمان بسیار اندک، ظرفیت دستیابی به سلاح هستهای را خواهد داشت و بنابراین ایجاد راهبردی را آغاز کردیم که با تلاشهای وسیعتر در خاورمیانه برای ایجاد ثبات در این منطقه، همخوانی داشت».
علیرغم حمایتهای آشکار آمریکا از تجاوز ائتلاف ریاض در یمن که در نتیجه آن هزاران نفر از مردم این کشور جان خود را از دست دادهاند و هزاران نفر دیگر دچار قحطی و بحرانهای شدهاند، پامپئو بار دیگر ایران را به اقدام تروریستی در منطقه متهم کرد و مدعی شد که تلاشهای دولت ترامپ تا حد زیادی نفوذ ایران را کاهش داده است.
وی اینگونه توضیح داد: «همانطور که شاهد بودید، ما در از بین بردن شمار و شماری از منابعی که ایران از طریق آن اقدامات تروریستی در سراسر جهان را تحریک میکرد، موفق عمل کردهایم.... گرچه ایران همچنان بزرگترین حامی ترور در جهان است اما توانمندی آنها برای تحت پوشش قرار دادن حزبالله، شبهنظامیان شیعه در عراق و الحوثی یمن کاهش یافته است. آنها دلارهای کمتری دارند».
پامپئو در ادامه مصاحبه خود در توجیه تصمیم واشنگتن برای تشکیل ائتلافی دریایی برای تنگه هرمز و بابالمندب گفت: « ما در حال حاضر در حال ایجاد ائتلافی جهانی هستیم تا تضمین کنیم تا آنهایی که می خواهند اقداماتی را انجام دهند که هرکشوری مجاز به انجام آن است، و آن عبور و مرور در آبراهههای بینالمللی است، بدون مانع انجام شود و ما در حال به وجود آوردن ائتلافی جهانی هستیم تا چنین برآیندی را تحقق بخشیم».
پامپئو در خصوص این طرح برای تشکیل ائتلافی بینالمللی ادامه داد: «تا حد زیادی (در خصوص این طرح از سوی کشورهای بینالمللی) مورد قبول قرار گرفتیم. تشکیل این (ائتلاف) مدتی به طول میانجامد اما اطمینان دارم که اقدام خوبی برای آمریکا و و برای جهان خواهد بود و ما این هدف را به شیوهای پیش میبریم که نه تنها آمریکا بلکه بسیاری از کشورهایی که بیشتر از آمریکا برای عبور و مرور به تنگه هرمز نیاز دارند، بتوانند کالاهای خود را از طریق این آبراههها انتقال بدهند و آزادانه حرکت کنند».
سه شنبه هفته گذشته، «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا خبر داد که واشنگتن در حال بررسی طرحی است که تحت آن ائتلاف نظامی بینالمللی از آبراههای بینالمللی نزدیک ایران و یمن حفاظت کند.
به گزارش رویترز، این ژنرال ارشد آمریکایی در ادامه گفت: ما در حال تعامل با تعدادی از کشورها هستیم تا ببینیم آیا میتوانیم با یکدیگر ائتلافی تشکیل دهیم که آزادی دریانوردی در تنگه هرمز و باب المندب را تضمین کند.
این اقدام آمریکا پس از وقوع حادثه برای دو نفتکش در دریای عمان انجام میشود. صبح پنجشنبه (۲۳ خرداد) دو انفجار مهیب در دریای عمان رخ داد و منابع خبری دقایقی بعد اعلام کردند، دو نفتکش بزرگ هدف انفجار قرار گرفتهاند. با اینکه واشنگتن در این حادثه انگشت اتهام را به سوی ایران نشان رفته بود اما این ادعا حتی از سوی نزدیک ترین متحدان آمریکا نیز حمایت نشد.
کارشناسان متعددی اعلام کردهاند با وجود اتهامات واشنگتن عیه ایران، هیچ دلیلی درباره نقش تهران برای حمله به تانکرهای نفتی در دریای عمان وجود ندارد.
اخیراً نیز ادعاهایی در خصوص تلاش ایران برای توقیف یک فروند نفتکش انگلیس در خلیجفارس مطرح شد که «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران روز پنجشنبه هفته گذشته در حاشیه همایش فرمانداران سراسر کشور ضمن رد این ادعاها گفت: « ظاهرا نفتکش بریتانیایی عبور کرده است. آنچه خودشان مطرح کردند و ادعاهایی که مطرح میشود برای ایجاد تنش است و این ادعاها هیچ ارزشی ندارد».
وی همچنین افزود: «تا الان این ادعاها را زیاد تکرار کردهاند. البته این را سپاه رد کرد، اما این حرفها معمولا برای پوشاندن نقاط ضعف آنها مطرح میشود»./خبرانلاین