به گزارش سلام نو ابطحی در یادداشتی نوشت، این کار یک ابتکار نو نیست. سالها قبل هم از فرزندان خواسته بودند پلیس خانواده باشند و مثلا اگر پدری در رانندگی تخلف کرد، فرزند خانواده به شماره ویژه ای گزارش دهد.
این نوع تصمیمات به جای نهی از منکر، تولید کننده فسادهای جانبی زیادی است:
اول: به دلیل خواست یک مرکز رسمی و حاکمیتی، افراد خود را باید در قالب موظف حکومتی ببینند و نمی بیننند و عملا یک نوع انسجام و پیوند اجتماعی با افراد و موارد مورد اشاره ایجاد می کند.اساسا بد ترین آفت مبارزه با بی حجابی حکومتی وسیاسی شدن آن است.
دوم: اگر بی حجابی تبدیل به وسیله مبارزه و یا ابراز محالفت با حکومت شو، ساده ترین و فراگیر ترین اقدامی می شود که راهی برای جلوگیری از آن نیست. خیلی ها که به صورت شخصی هم علاقمند به حجاب هستند، وقتی حجاب کامل شان به معنای حمایت از حاکمیت باشد، در موارد مشکلات مختلف ممکن است یا به شل حجابی رو آورند و یا از روابط اجتماعی بریده شوند.
سوم: در همه برهه هایی که مساله مبارزه هایی از نوع گشت ارشادی ها فراوان می شد، بیشتر از بد حجابان، زنان محجبه ای که دوست داشتند حجاب خود را داشته باشند وبا این نوع برخوردهای گشت ارشادی مشکل داشتند بیشتر از بقیه رنج می بردند و احیانا مورد اهانت قرار می گرفتند.
چهارم: این دعوت عمومی می تواند به سو استفاده های فراوان منجر شود. سو استفاده هایی که می تواند خانواده های زیادی را در هم بریزد.دشمنی های شخصی، خوش رقصی های متعارف، بازی های کثیفی که بارها در فضای مجازی با آبروی افراد شده است، همه می تواند سرازیر به این مرکز اطلاع رسانی عمومی شود.
یا سیستم قضایی و دادسرای ارشاد باید به همه موارد عکس العمل نشان دهد که مشکلات زیادی ایجاد می کند و یا افراد زیادی را باید درگیر بررسی و تحلیل این داده ها بکنند که خود دچار آفت فعلی ضابطین می شود.
پنجم: کشف حجاب و پارتی و حتی سرو مشروبات عمدتا در بین دهه هفتادی ها و هشتادی ها رواج دارد.کسانی که تولدشان در بعد از انقلاب بوده است.این واقعیت باید تلنگری باشد به همه کسانی که بودجه های فراوانی از بیت المال برداشتند تا تبلیغ واقعی دین نمایند و این نتیجه رامی بینند.
ششم: این موارد کشف خانه های تیمی نیست. همان طور که مردم می بینند، همه می بینند. در اکثر پارتی های پر سر وصدا که کم هم نیستند، راه تعامل مالی را برگزار کنندگان پارتی بلدند. و در اطراف شهرهای بزرگ وباغ ها وویلاها دیگر پارتی ها مخفی برگزار نمی شود و پیگیری این ها نیاز به کمک های مردمی و ارسال خبربه اپلیکیشن دادسرای ارشاد ندارد.
وقتی این همه موارد آشکار وجود دارد و عملا در مقابل چشم ضابطان قوه قضاییه هست و اقدامی نمی کنند، چرا باید مردم عادی وارد شوند؟
در مساله هنجارو ناهنجارهای اجتماعی نیاز به باز تعریف هست .
*منتشر شده در کانال شخصی