سلام نو – سرویس اقتصادی: بهروز ریختهگران بالاخره دستگیر شد و بعد از سالها لذت بردن از ثروت افسانهای خود حالا در زندان منتظر روز دادگاه است. بنابر اخبار موجود بهروز ریختهگران صاحب 40 درصد از بانک سرمایه است در حالی که هم زمان نام خود و دیگر برادرانش، از جمله فیروز ریختهگران، با کارخانههای پر شماری به ویژه در استان اصفهان گره خورده است.
بانک سرمایه یکی از بانکهایی است که به دلیل عدم نظارت و سوءمدیریت ۱۴ هزار میلیارد تومان از اموال سپرده گذاران بانک را حیف و میل کرده است که صندوق ذخیره فرهنگیان سهامدار ۴۷ درصد و گروه ریخته گران ۳۸ درصد از آن را دارا هستند و بیش از ۸۳ درصد در تملک گروه مذکور است.
نام بهروز ریختهگران پس از نامهایی چون هادی رضوی، حامی قالیباف و داماد وزیر کار دولت روحانی، حسین هدایتی و پرویز کاظمی، وزیر دولت احمدینژاد به لیست بلند بالای پرونده بانک سرمایه اضافه شد و حالا در صدر تمام لیستها قرار دارد. با این وجود عدالتخواهانی که این پرونده را زیر نظر دارند معتقدند بهروز ریختهگران مهره میانی این فساد است و برای روشن شدن تمام ابعاد ماجرا باید به سراغ چهرههای پرده نشین ماجرا که سری در قدرت دارند رفت.
نماینده دادستان در پرونده بانک سرمایه با اشاره به بهروز ریختهگران میگوید: آقایان هادی و خادم نماینده ریختهگران در هیئت مدیره بودهاند و آقای خانی هم نماینده صندوق بوده که عملا در اختیار آقای ریختهگران بوده است و ریختهگران به علت سهامی که در بانک داشته و سودی که دریافت میکرده است منابع بانک را به سمت خودش هدایت میکرده است.
بیشتر بخوانید: برادران ریختهگران؛ چهرههای اصلی پرونده بانک سرمایه چه کسانی هستند؟
آن چنان که قهرمانی نماینده دادستان میگوید ریخته گران با هماهنگی خانی از منابع بانک سرمایه برای تسویه بدهی خود به بانک تجارت استفاده کرده است. به گفته قهرمانی مقرر میشود که اموال ریختهگران به بانک سرمایه بیاید که تا این لحظه نیم متر هم نیامده، اما بانک سرمایه ۲۸۰ میلیارد بدهی او را طی ۲۰ میلیارد واریز نقدی و ۲۶۰ میلیارد ملک قیمتی فرمانیه به بانک تجارت پرداخت میکند.
برادران ریختهگران از ثروت و قدرت تا زندان
شهروز، بهروز، فیروز و امیرحسین ریختهگران مشهور به برادران ریختهگران سرمایهدارانی اصفهانی هستند که در این شهر به ثروت، قدرت و نفوذ خود مشهورند و در این سالها ثروت خوبی به هم زدهاند و آن چنان که خود بهروز هم گفته در صنایع مختلف این شهر سرمایهگذاری کردهاند.
اما از ابتدای شهریور سال ١٣٩٢ نام برادران ریختهگران، به خصوص بهروز و فیروز، با فساد اقتصادی گره خورد. در آن زمان خبر بازداشت عناصر یک شبکه فساد اقتصادی به اتهام اخلال در نظام اقتصادی در رسانهها منتشر شد؛ پروندهای که بعدها به پرونده «برادران ریختهگران» معروف شد و پای یک از ثروتمندترین خانوادههای اصفهان را به رسانهها کشاند.
نکته جالب توجه این است که بهروز ریختهگران با وجود اتهامات سنگین تاکنون در داخل زندان نبوده و به کار خود ادامه میداد و لیست اتهامات خود را بلندتر از قبل میکرده، مسئلهای که باعث تعجب بسیاری بود. حتی خود او در آخرین گفتوگویش با شرق تایید کرد که آزاد بود و گفت: من یک تولیدکننده هستم. کارخانههای مختلفی در اصفهان دارم و دائما آنجا حضور دارم. با مجوز دادگاه و با هماهنگی در هفته گذشته، قرار شد که این هفته در دادسرا حاضر شوم.
حالا چند روزی است که مشهورترین برادر از برادران ریختهگران در زندان است ولی در مقابلش کسی مثل هادی رضوی همچنان از آزادی و نشستن در باشگاه انقلاب لذت میبرد، مسئلهای که سوالهای بی جواب بسیاری را در ذهنها ایجاد میکند.