بسیاری از کارشناسان منطقه 22 تهران را در حکم گلوگاه تنفسی پایتخت و پارک چیتگر را در نقش ریه های کلانشهر تهران می شناختند اما این روزها منطقه 22 از کارکرد اولیه خود ساقط شده است.

سلام نو – سرویس اجتماعی: از چند دهه قبل منطقه 22 تهران که آن زمان در تقسیمات شهرداری تهران جایی نداشت قرار بود به عنوان پهنه ویژه‌ای در کرانه شهری تهران با کاربری تفرج و گردشگری به عنوان تنفسگاهی برای شهر تهران مورد توجه قرار گیرد. این در حالی است که امروز این منطقه از پرتراکم ترین مناطق تهران به حساب می آید.

به گزارش سلام نو، برج های سر به فلک کشیده این منطقه با تخلفات مالی گسترده که ناشی از نظارت نداشتن شهرداری در چند سال اخیر بوده باعث شده تا منطقه ای که امکان جای دادن حداکثر چند صد هزار نفر در خود را داره حالا به بیش از یک میلیون و جند صد هزار نفر جمعیت ساکن رسیده باشد.

از سال 79 که منطقه 22 با هدف های ذکر شده ایجاد شد تاکنون اهداف مورد انتظار محقق نشده و امروز منطقه 22 رکورددار بلندمرتبه سازی است. در این سال‌ها اگر چه پروژه گردشگری از جمله دریاچه چیتگر و یکی، دو پارک جنگلی در منطقه22 به اجرا درآمده  اما انبوه برج های مسکونی و تجاری این منطقه باعث شده تا چهره منطقه 22 به جای آنکه سرسبز باشد به چهره ای کدر تبدیل شود که در آن تفرج و استفاده از طبیعت معنایی نداشته باشد. به نظر می رسد پروژه‌های تفریحی و درآمدزایی در این سالها برای شهرداری اولویت بیشتری داشته است.

این رویکرد نادرست و خالی کردن منطقه 22 از هوای سالم و همچنین افزایش تراکم شهری عمدتا در دوره محمدباقر قالیباف بیشتر شده است. هرچند پس از او هم دیده نشده افراد جایگزین برنامه خاصی برای این منطقه داشته باشند. اگر چه بعید است در صورت برنامه داشتن هم بتوان برای این منطقه شلوغ تهران بر اساس اهداف پیشین تدبیری اندیشید. در حال حاضر عملا چهره منطقه‌22 که قرار بود پاسخگوی نیاز کل شهر به خدمات رفاهی باشد تحت‌الشعاع قرار گرفته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران درباره تخلفات شهرداری تهران در منطقه 22 اظهار کرده است: شهرداری در منطقه 22 پایتخت طی سال های اخیر تا توانست تراکم فروخت، عوارض گرفت و مجوز ساخت و ساز را هم صادر کرد اما بار مسئولیت این اقدامات را برعهده دولت گذاشت زیرا باید زیرساخت های مورد نیاز را تامین کند.

محمد سالاری، عشو شورای شهر و رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی نیز پیش تر در خلال گفت و گویی اعلام کرد که شهرداری تهران با وجود تذکرهای متعدد اعضای شورای شهر، از ابلاغ مصوبه شورای عالی شهرسازی در رابطه با ابطال طرح تفصیلی منطقه 22 و تدوین طرح تفصیلی جدید  خودداری کرده و بر این مبنا70 درصد املاک و زمین های این منطقه را به جای تامین سرانه ها و زیرساخت ها به بلندمرتبه سازی اختصاص داده است.

پیش تر پیروز حناچی، شهردار فعلی تهران در زمانی که در وزارت راه و شهرسازی فعالیت داشت، گفته بود: در طرح جامع تهران برای منطقه ٢٢، ٢١٠ هزار نفر سقف جمعیتی را پیش‌بینی و تصویب کرده بودیم. اما مدیران شهرداری در طرح تفصیلی، این رقم را ٣٥٠ هزار نفر منظور کردند درحالی‌که حق نداشتند؛ از سوی دیگر در منطقه ٢٢ قرار بود در بخش‌های مسکونی سیاست ریاضتی را اتخاذ کنیم و زمین‌های باقی‌مانده را برای عملکردهای ملی و فراملی اختصاص می‌دادیم اما این اتفاق هم رخ نداد.

نکته جالب اینجاست که به گواه اعضای شورای شهر بسیاری از برج های منطقه 22 تهران پایان کار ندارد. با این وجود شهردار اسبق تهران هیچ گاه این انتقادات را قبول نکرده است. قالیباف در سال 94 اظهار کرده بود: انتقاداتی درخصوص بلندمرتبه سازی در این منطقه مطرح می شود، درحالی که تمامی این اقدامات براساس ضوابط و مقررات مربوطه انجام شده است.

بسیاری از کارشناسان منطقه 22 تهران را در حکم گلوگاه تنفسی پایتخت و پارک چیتگر را در نقش ریه های کلانشهر تهران می شناختند اما این روزها منطقه 22 از کارکرد اولیه خود ساقط شده است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***