گفتنی است که بسیاری از کارشناسان تغذیه بر این باور هستند که مصرف لپه خود می تواند عاملی برای افزایش سطح انرژی و همچنین درمان کم خونی باشد هر چند در این مجال باید یادآور شد که مصرف لپه خود میتواند در کنترل فشار خون و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن نیز تاثیرگذار واقع شود.
جالب است بدانیم که مصرف لپه به دلیل برخورداری از فیبر خود میتواند در کاهش و یا کنترل قند خون نیز موثر باشد چرا که فیبر محلول در غذای کم گلیسمیک میزان جذب قند را کاهش می دهد و در نتیجه به انتشار تدریجی گلوکز و افزایش قند خون نیز کمک می کند. با این اوصاف، انرژی کافی را تامین می کند. بنابراین برای افرادی که دیابت دارند مصرف لپه بسیار مناسب خواهد بود.
از سوی دیگر باید خاطر نشان کرد که مصرف لپه خود می تواند تاثیر بسزایی در درمان سردرد و حالت تهوع داشته باشد چرا که لپه سرشار از مواد معدنی به نام مولیبدنوم است که به سم زدایی کمک می کند بنابراین می توان برای درمان مسمومیت نیز مصرف لپه موثر واقع شود.
جالب است بدانیم که مصرف لپه برای بیماران قلبی و عروقی نیز بسیار مفید میباشد چرا که لپه حاوی فیبر رژیمی، پتاسیم و کلسترول پایین است که این خود می تواند به حفظ قلب سالم کمک کند همچنین باید یادآور شد که پتاسیم با کاهش فشار خون، فشار قلب را کاهش می دهد فیبر رژیمی تعادل کلسترول را حفظ می کند و مانع از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود.
پر واضح است که مصرف لپه میتواند در درمان یبوست یا اسهال نیز بسیار موثر باشد چرا که لبه سرشار از فیبر است که این فیبر خود می تواند مانع ابتلا به یبوست و اسهال شود و همچنین در درمان این عارضه ها نیز مفید باشد. به عبارت ساده تر لپه عاری از گلوتن است که به طور خاص به عنوان جایگزین های بدون گلوتن در بیماران مبتلا به سلیاک داده می شود.
بررسی عوارض مصرف لپه
آنچه مسلم است مصرف لپه به دلیل نفاخ بودن می تواند باعث بروز مشکل برای برخی از افراد شود از این رو توصیه میشود قبل از مصرف لپه آن را چند ساعت خیس کرد تا از این طریق آثار نفخ آن تا حدودی برطرف شود.
از طرف دیگر باید یادآور شد که مصرف لپه خود می تواند باعث بروز حساسیت نیز شود بنابراین افرادی که مستعد به ابتلا به حساسیت و بیماریهای ناشی از آن هستند باید در مصرف لپه احتیاط داشته باشند.