سلام نو - سرویس اجتماعی: برند دوست داشتنی همشهری این روزها وضعیت نامساعدی دارد. میراث شهرداری قالیباف برای همشهری از یک سو و عملکرد ضعیف و غیرقابل دفاع شهرداری بعد از قالیباف از سویی دیگر باعث شده تا نگرانی ها برای ادامه کار همشهری تشدید شود.
به گزارش سلام نو، مرتضی حاجی 70 ساله بعد از حضور در راس مدیریتی موسسه همشهری نه به شعار جوانگرایی اش عمل کرد نه توانست گردش نخبگان که وعده می داد را عملی کند. دست آخر هم بدون حداقل دستاورد همشهری را ترک کرد. او 20 سال قبل هم در سن 50 سالگی مسئولیت همشهری را بر عهده داشت. با این حال در طی این 20 سال آن قدر از فضا دور بود که عملکرد او نشان می دهد نه تنها اوضاع همشهری رتق و فتق نشد بلکه شرایط برای بزرگترین کارتل رسانه ای کشور بحرانی تر هم شد.
جزئیاتی از تحقیق و تفحص همشهری
اگرچه شورای قبلی به هر نحوی بود اجازه نداد تحقیق و تفحص شهرداری به دستور شورا بیاید اما شورای فعلی این کار را انجام داد و در تحقیق و تفحص از موسسه همشهری در زمان فعالیت شهرداری محمدباقر قالیباف گزارشی از تخلفات را ارائه داد. گزارشی که با ۲۱ رای موافق و بدون مخالف به تصویب رسید تا به قوه قضائیه ارجاع شود.
موسسه سودده سابق امروز به یک موسسه زیان ده تبدیل شده است. به گفته زهرا نژادبهرام، عضو شورای شهر، موسسه همشهری همواره به سایر موسسات کاغذ قرض میداده، اما اکنون کمبود کاغذ در آن تبدیل به یک بحران شده است.
از زمانی که مجلات همشهری منتشر شدند مخاطبان زیادی به همشهری اضافه شدند. مخاطبانی که کسر قابل توجهی از آنان امروز دیگر مخاطب آن مجلات نیستند. حجت نظری در رابطه با وضعیت مجلات همشهری گفته است: بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیق و تفحص از همشهری، این موسسه از سال 86 اقدام به راه اندازی گروه مجلات کرد که در طول زمان، تنوع مجلات تا 18 نوع افزایش یافته و در سال 96 به علت زیان ده بودن مجلات، شرکت صرفا به چاپ و انتشار 8 مجله شامل هفته نامه جوان، دو هفته نامه سرنخ، دوهفته نامه دانستنی ها، دوهفته نامه بچه ها، ماهنامه تندرستی، داستان، سرزمین من و 24 مبادرت می کند.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرده است: فروش مجلات در سال 96 به علت کاهش 56 درصدی فروش نسخه ها نسبت به سالهای قبل با وجود افزایش 50 درصدی قیمت، نسبت به سالهای 94 و 95، 33 درصد کاهش درآمد داشته است.
استخدام 250 نفر به رغم تراکم نیرو از دیگر اقدامات عجیب تیم قالیباف در همشهری بوده است. نظری افزوده است: با وجود تراکم در نیروی انسانی و به تبع آن افزایش قیمت تمام شده، شرکت همشهری در سال 95 با استناد به دستور ابلاغی شهردار وقت، نسبت به تغییر وضعیت استخدامی نیروهای انسانی کرده است. بر این اساس تعداد 250 نفر از نیروهای قراردادی به نیروهای دائمی، تبدیل وضعیت یافته و با این تغییر وضعیت، تعهدات حقوقی و استخدامی شرکت افزایش پیدا کرده است. 30 نفر از نیروهای پیمانکاری هم تبدیل وضعیت یافته و به کارکنان شرکت همشهری افزوده شده اند.
چه کسی سکاندار بعدی همشهری است؟
بعد از حاجی که بالاجبار به خاطر تصویب قانون منع به کار گیری بازنشستگان ناچار به استعفا شد گمانه زنی ها برای انتخاب شخصی که بتواند همشهری را از این باتلاق نجات بدهد، داغ است. فعلا مشخص نیست چه کسی ریاست موسسه همشهری را به عهده بگیرد اما ترکیب جدید هیات مدیره همشهری از سوی شهردار تهران به شورای شهر ارسال شده است . عبدالحسین ریاضی ، مقیسه (عضو باسابقه همشهری) ،سلطانی( از همکاران همشهری) ، افشین امیر شاهی (عضو شورای سردبیری همشهری) ، مشاری (همکار همشهری و عضو هیات علمی دانشگاه و سید محی الدین فاضلیان (فعال فرهنگی) افرادی هستند که از سوی حناچی انتخاب شده اند.
پس از معرفی اعضای جدید هیات مدیره روزنامه همشهری از سوی حناچی، اکنون این سئوال مطرح است که مدیرعامل جدید موسسه در حال سقوط همشهری چه کسی است؟ آیا اعضای هیات مدیره رضایت می دهند که محمد مهدی کرباسچی، مدیرعامل فعلی که پس از بازنشستگی حاجی بر صندلی مدیریت همشهری نشسته است در این موسسه بماند یا ابوالحسن ریاضی، عضو جدید هیات مدیره که گفته می شود از شانس بالایی برای مدیرعاملی برخوردار است، بر راس مدیریت همشهری تکیه می زند؟ این در حالی است که از هادی خانیکی، استاد ارتباطات و فعال سیاسی باسابقه عضو حزب اتحاد ملت هم به عنوان یکی از گزینه ها نام برده شده است. لازم است فصل مشترک همه مدیران پیشنهادی توان آنها در مدیریت بحران باشد؛ بلکه بتوان امیدی داشت تا همشهری، این برند نوستالژیک از این منجلاب به سلامت بیرون بیاید.