به گزارش سلام نو ، در پی این مساله سازمان غذا و داروی آمریکا نیز نقص امنیتی در دستگاههای MiniMed 508 و پمپهای Paradigm را اعلام و شرکت Medtronic نیز 4000 نفر از دارندگان این دستگاهها را با ارسال نامهای آگاه کرد.
در بیانیه FDA آمده است:
این سازمان به بیماران و تامینکنندگان بخش خدمات درمانی در مورد حفره امنیتی برخی از مدلهای پمپ انسولین شرکت Medtronic هشدار میدهد. بهتر است بیمارانی که از این دستگاهها به عنوان پمپ انسولین استفاده میکنند هرچه سریعتر به مدلهای دیگر مصون در مقابل این نقصهای امنیتی روی بیاورند.
سازمان غذا و دارو برای امنیت بیشتر بیماران به آنها توصیه کرده که پمپ انسولین خود را در همه زمانها شخصا به همراه داشته و شماره سریال آن را با کسی در میان نگذارند. علاوه بر این به بیماران تذکر داده شده که دقت بیشتری در رابطه با اعلانات و پیامهای دستگاه داشته باشند.
دستگاههای IoT پزشکی، هدف رایجی برای مجرمان سایبری هستند بنابراین حتی اگر سازندگان از امنیت دستگاههای خود مطمئن هم باشند باز هم هکرها قادرند در آن آسیبپذیری پیدا کرده و کنترل آن را در دست بگیرند. در پژوهشی از انستیتو Ponemon آمده که 67 درصد از سازندگان دیوایسهای پزشکی احتمال میدهند حداقل یکی از دستگاههایشان مورد حمله هکرها قرار بگیرد.
این مساله تنها جنبه امنیت سایبری را دربر نمیگیرد بلکه موضوع مهمتر اثرات جبران ناپذیر آن بر سلامتی و یا به خطر انداختن جان بیماران است. اما از آن طرف قابل هک بودن پمپهای انسولین برای برخی از بیمارانی که میخواهند دستگاههای خود را بر اساس نیازشان تنظیم کنند میتواند مفید هم باشد.
مثلا یک بیمار برنامهای برای تنظیم خودکار انسولین بر اساس سطح قند خونش نوشت و آن را برای استفاده عموم به اشتراک گذاشت. به نظر این بیمار هک مذکور توانست کیفیت عملکرد دستگاه را بهبود زیادی ببخشد. با این حال FDA در مورد استفاده از برنامهها و دستگاههای تائید نشده هم هشدار داده است.
/دیجیاتو