سرنوشت دو خریداری که برای در اختیار گرفتن پرسپولیس در مزایده شرکت کرده بودند آشکار است. بهنام پیشرو پس از آنکه اهلیتش احراز نشد نفت تهران را خرید. تیمی که در لیگ برتر موفق بود حالا به خاک سیاه نشسته است. حسین هدایتی هم که در آن روزها اعتبار نصفه و نیمه ای برای هواداران پرسپولیس داشت حالا باید در انتظار 20 سال حبس برای اتهامات اقتصادی اش باشد.

سلام نو – سرویس اقتصادی: همان طور که قابل حدس بود خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس قرار است به تعویق بیفتد. دلیل آن هم مشخص است. مثل همیشه نبودن زیرساخت لازم برای این کار بهانه اصلی برای عمل نکردن به وعده ای است که سالها است تحقق نیافته است.

به گزارش سلام نو، از آذر 97 قرار است به‌زودی آگهی واگذاری پرسپولیس و استقلال در رسانه‌ها منتشر شود. البته اگر بخواهیم این مساله را بررسی کنیم از بهمن 93 قرار بوده است این اتفاق بیفتد. در آن فصل پس از نتایج ناامید کننده استقلال و پرسپولیس بحث بر سر غیردولتی شدن این دو تیم بالا گرفت.

در آن زمان چهار بار مزایده بی نتیجه برگزار شد که بر اساس آن برای استقلال مشتری ای پیدا نشد و برای پرسپولیس هم دو خریداری پا پیش گذاشتند که تایید اهلیت نشدند. بهار سال بعد بود که دولت با فرهنگی اعلام کردن این دو باشگاه ترجیح داد قید واگذاری این دو باشگاه را بزند.

با این حال خود دولت هم می داند که با اضافه کردن یک پیشوند فرهنگی به این دو باشگاه نمی تواند ظرفیت اقتصادی آنها را نادیده بگیرد. شاید برای همین است که دولت باز هم تصمیم به لغو مصوبه قبلی هیات ‌وزیران و بازگرداندن دو تیم به پروسه واگذاری گرفت.

در روزهای پایانی سال 97 رئیس سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد که قیمت‌گذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس انجام شده و باید جلسه هیأت واگذاری برای تأیید یا رد این قیمت گذاری برگزار شود تا بتوان ادامه مسیر خصوصی سازی این دو باشگاه را پی گرفت. با این حال علی اشرف عبدالله پوری حسینی در پاسخ به این سوال که واگذاری این دو باشگاه به کجا رسید؟ گفته است: مقدمات واگذاری این دو باشگاه هنوز فراهم نشده است و مشغول آماده‌سازی این دو باشگاه برای واگذاری هستیم.

اینکه منظور از رئیس سازمان خصوصی سازی چه بوده مشخص نیست چرا که او پیش تر گفته بود قیمت گذاری صورت گرفته است. شاید مثل نوبت قبل اهلیت خریداران و همچنین نحوه قیمت گذاری مساله اصلی باشد. نکته ای که علی اشرف عبدالله پوری حسینی پیش تر به فسادزا بودن آن اشاره کرده بود.

این نکته را نباید فراموش کرد که با وجود تمام محسناتی که خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس دارد هنوز دغدغه اهلیت داشتن خریداران احتمالی یک مساله مهم است. تخمین زده شده حدود 50میلیون نفر در سراسر کشور هوادار این دو تیم هستند. عددی معادل دو سوم جمعیت کشور. هواداران البته حق دارند چرا که سرنوشت دو خریداری که برای در اختیار گرفتن پرسپولیس در مزایده شرکت کرده بودند آشکار است. بهنام پیشرو پس از آنکه اهلیتش احراز نشد نفت تهران را خرید. تیمی که در لیگ برتر موفق بود حالا به خاک سیاه نشسته است. حسین هدایتی هم که در آن روزها اعتبار نصفه و نیمه ای برای هواداران پرسپولیس داشت حالا باید در انتظار 20 سال حبس برای اتهامات اقتصادی اش باشد.

تجربه خصوصی سازی در کشور ما آن قدر ناامید کننده بوده است که خیلی ها نسبت به اصل خصوصی سازی مردد شده اند. خصوصی سازی هایی که در کشور ما انجام شده روند منطقی خود را طی نکرده و حالا شاید بتوان به آن دسته از مخالفان واگذاری سرخابی ها که در ذهنشان ماجرای نیشکر هفت تپه و ماشین سازی تبریز و ... می آید حق داد. هرچند واقعیت ماجرا این است که اگر خصوصی سازی این دو باشگاه به عنوان یک میراث ارزشمند اجتماعی- ورزشی با رویه صحیح انجام بگیرد هم بار سنگینی که روی دوش دولت هست سبک می شود هم استقلال و پرسپولیس می توانند دچار تحول شوند. هر چند این به شرطی است که مجاری رایج کسب درآمد در فوتبال ایران مسدود نباشد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***