باید توجه کنیم این کارهای ترامپ مانند بسیاری دیگر از کنش‌های سیاسی او نمایشی است و امریکا از سوریه خارج نشده و تنها دست به یک اقدام نمایشی زده است. در افغانستان هم به همین شکل است و خروج جدی صورت نگرفته و تمام اقدامات ترامپ نمایشی بوده.

سلام نو - سرویس سیاسی: دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، طی روز‌های گذشته از تصمیم خود برای فراخواندن نیرو‌های آمریکایی از سوریه خبر داد. این تصمیم او با واکنش‌هایی از جمله استعفای جیمز متیس، وزیر دفاع کابینه ترامپ رو به رو شد. روز جمعه نیز ناو هواپیمابر «یواس‌اس جان سی‌استنیس» وارد خلیج فارس شد که شناور‌های سپاه پاسداران، این ناوهواپیمابر را تحت تعقیب و رصد قرار دادند.

به گزارش سلام نو، چهره‌هایی چون رایس و هیلاری کلینتون و عموم سناتورهای آمریکا معتقدند این حرکت ترامپ کادو دادن به ایران و روسیه و باختن زمین خاورمیانه است، ولی ترامپ معتقد است با این اقدام به وعده انتخاباتی خود عمل کرده و خروجش از سوریه به هیچ وجه مایه خوشحالی مقامات سیاسی تهران نشده است.

از دیگر سو گروهی از تحلیل‌گران داخلی خروج آمریکا از سوریه را پیروزی بزرگ ایران می‌دانند و برخی دیگر آن را تهدیدی برای آن می‌دانند، به خصوص این که اسرائیل سعی خواهد کرد جای خالی آمریکا را پر کند و همین مسئله احتمال تنش مستقیم بین تهران و تل‌آویو را افزایش می‌دهد.

پیروز مجتهدزاده، محقق و کارشناس مسائل و مطالعات سیاسی و جغرافیای سیاسی، در گفت‌وگو با سلام نو نظرات متفاوتی را بیان کرد. او تاکید کرد ترامپ از سوریه یا افغانستان خارج نشده و تنها آرایش آمریکا در منطقه تغییر کرده و نباید در این باره تحلیل اشتباهی کرد. این استاد برجسته دانشگاه همچنین معتقد است ایران و آمریکا در طول این مدت چالش مستقیم یا غیرمستقیم با هم نداشتند که حالا خروج آمریکا از سوریه کادویی برای ایران باشد.

خروج آمریکا از سوریه نمایشی بوده

مجتهدزاده در گفت‌وگو با سلام نو با تاکید بر این‌که برای پاسخ به یک پرسش باید صورت مسئله درستی طرح کرد گفت: ما وقتی در پی حل یک مسئله هستیم اول باید اطمینان پیدا کنیم که صورت مسئله درست است. ما می‌دانیم این اولین بار نیست که ترامپ با کارهای محیر‌العقول خود دنیا را انگشت به دهان می‌گذارد.

وی در ادامه گفت: باید توجه کنیم این کارهای ترامپ مانند بسیاری دیگر از کنش‌های سیاسی او نمایشی است و امریکا از سوریه خارج نشده و تنها دست به یک اقدام نمایشی زده است. در افغانستان هم به همین شکل است و خروج جدی صورت نگرفته و تمام اقدامات ترامپ نمایشی بوده.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در آمریکا می‌گویند خروج ترامپ از سوریه هدیه به ایران است گفت: ترامپ اساسا یک سیاستمدار نمایشی است و تمام اقداماتش برای نمایش است. آن انتقادهایی هم که در آمریکا از ترامپ شد و گفتند خروج آمریکا از سوریه هدیه به ایران است به نظر من وارد نبود و باید از آن‌ها پرسید مگر نقش آفرینی ایران در سوریه تا همین امروز مورد چالش مستقیم و غیر مستقیم آمریکا قرار گرفته بود که امروز نبودن آمریکا برای ایران کادو باشد؟

در ایران دچار بدفهمی نسبت به سیاست‌های آمریکا هستیم

مجتهد زاده در ادامه به فهم سیاسی ایران از آمریکا اشاره کرد و گفت: ما اساسا در ایران دچار یک بد فهمی نسبت به آن چه در آمریکا روی می‌دهد هستیم، دلیل آن هم این است که ما با روحیه و روانشناسی ترامپ آشنایی نداریم، همانطور که با روانشناسی و روحیات دیگر روسای جمهور آمریکا آشنایی نداتشتیم و همین باعث شد که در جیب اوباما بیفتیم.

وی تاکید کرد: همین دیدگاه باعث شد تا برخی بگویند که آمریکا از ترس ایران از سوریه فرار کرده است. این دیدگاه مزخرفی است که می‌تواند به ما آسیب بزند! آمریکا از سوریه خارج نشده و تنها در حال جا به جایی نیروهایش است و ما نباید تحلیل غلط بکنیم.

مجتعهد زاده افزود: متاسفانه مفسرین داخلی ما هم بر همین اساس تحلیل می‌کنند و تحلیل‌های غلطی هم ارائه می‌دهند و ما نشانه‌هایی را در سخنان رییس جمهور و وزیر خارجه هم مشاهده می‌کنیم که می‌گویند ما آمریکا را منزوی کرده‌ایم و تحریم‌ها را دور زده‌ایم. هیچ اتفاقی نیافتده و آمریکا نه از سوریه خارج شده نه از افغانستان و در حال بازی دادن دیگران است.

آمریکا در نفتا قاره آمریکا ، در پیمان پاریس دنیا و در برجام دوستان اروپایی خود را از دست داد

این استاد دانشگاه با اشاره به شخصیت ترامپ گفت ترامپ چند مشکل اساسی دارد. او به شدت خود فریفته است و بچگانه عمل می‌کند که نمونه‌اش را در نمایشش با رهبر کره شمالی مشاهده می‌کنید و امروز باور دارد که همان کار را با دیگر مسائل جهانی می‌تواند تکرار کند، در حالی که در عمل در دیگر گوشه‌های جهان شکست خورده.

وی ادامه داد: می‌بینیم که آمریکا در بازی نفتا قاره آمریکا ، در محیط زیست و پیمان پاریس دنیا و در برجام دوستان اروپایی خود را از دست داد ولی با همه این موارد ترامپ فکر می‌کند برنده است.

باید مواضع خود را محکم ولی بی‌هیاهو و غیر خصمانه دنبال کنیم

این استاد دانشگاه گفت: توصیه جدی من این است که در مقام یک کشور عاقل و بالغ مواضع خود را به گونه‌ای تعدیل کنیم که در خور شرایط جدید باشد، چون شرایط هر روز در حال دگرگونی است. ببینید که آمریکا با ادعا خروج از سوریه شرایط را دگرگون کرد و ما باید نسبت به این تغییرات مواضع خود را تعدیل کنیم.

وی در ادامه گفت: تعدیل به این معنی نیست که تسلیم مواضع آمریکا شویم بلکه به این معناست که مواضع خود را به شکلی محکم ولی بی هیاهو و غیرخصمانه دنبال کنیم. این به معنی است که ما نباید مدام روی توان موشکی خود مانور دهیم و بگوییم می‌توانیم فلان کشور را بزنیم.

برخی می‎‌گویند آیا باید با ترامپ مذاکره کرد؟ من پاسخ می‎‌دهم ما باید به یاد بیاوریم ترامپ از روز اول پیش قدم مذاکره با ما بود و دوازده شرط داشت که هر مذاکره‌ای مشروط به پذیرش آن شروط است که اولین آن‌ها تسلیم توان موشکی ایران در موقعیت فعلی جهان است.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***