معاون سیاسی وزارت کشور افزود:  در همه استان‌ها معاون سیاسی منصوب شده چون این افراد رئیس ستاد انتخابات استان‌ها هستند .

به گزارش سلام نو، جمال عرف معاون سیاسی وزارت کشور در حاشیه سفر به استان قزوین و شرکت در جلسات مسئولان و فرمانداران و نشست با فعالان فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی استان در ربه سوالات متعددیپاسخ داد.

* تاکنون چه تعداد از مجموعه وزارت کشور برای شرکت در انتخابات استعفا داده اند؟

تا پایان زمان قانونی تعیین شده یک استاندار و ۱۴ فرماندار، تعدادی از معاونان استاندار و فرماندار ان و مدیر کل ستادی استاندار از سمت خود استعفا داده اند که در مجموع ۳۵ نفر برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی تقاضای استعفا دادند که با آنها موافقت شد و آخرین مورد احمدی استاندار کهکیلویه و بویر احمد بود که به جای ایشان آقای کلانتری معرفی شده است.

* آیا مشکلات اقتصادی و برخی مفاسد اقتصادی و گرانی‌ها می‌تواند به کاهش مشارکت مردم در انتخابات منجر شود و برای افزایش مشارکت و نشاط اجتماعی چه راهکاری اندیشیده شده است؟

در ۱۰ دوره گذشته انتخابات، میانگین مشارکت مردم حدود ۶۰ تا ۶۲ درصد بوده و پایین‌ترین درصد مشارکت هم ۵۸ درصد و بالاترین ۷۲ درصد بوده که پیش بینی می‌کنیم در این دوره هم حداقل ۵۸ درصد و یا میانگین دوره‌ها گذشته یعنی بالای ۶۰ درصد صورت گیرد.

البته شرط تحقق این امر این است که همه دست اندرکاران انتخابات اعم از هیأت‌های اجرایی و نظارت به یک هم افزایی برسند و علاوه بر آن بتوانیم بخشی از مطالبات مردم را پاسخ دهیم و به بخشی از جریانات و تشکل‌های سیاسی که عموماً در مشارکت مردم نقش داشته اند و فضا را آماده می‌کردند امکان فعالیت دهیم و با جلساتی که اخیراً داشته ایم خیلی امیدواریم این موضوع محقق شود.

* روند انتخاب معاونان سیاسی استان‌ها طولانی است و هنوز در چند استان معاونت‌ها با سرپرستی اداره می‌شود علت چیست؟

تاکنون به جز یک استان که به دلیل حساسیت‌ها هنوز تصمیم نگرفته ایم در همه استان‌ها معاون سیاسی منصوب شده چون این افراد رئیس ستاد انتخابات استان‌ها هستند برای ما مهم است افراد توانمند منصوب شوند و استاندار فقط راهبری می‌کند لذا با حساسیت بیشتری این کار صورت می‌گیرد.

در حال حاضر معاونان سیاسی در ۳۰ استان منصوب شده اند و چند سرپرست هم در مرحله نهایی تأیید هستند و تنها یک استان باقی مانده است که آن هم تعیین تکلیف خواهد شد.

* آیا امسال برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک خواهد بود؟

الکترونیکی شدن انتخابات فقط با وزارت کشور نیست ولی ما آمادگی داریم و موافقت خود را به شورای نظارت مرکزی و شورای نگهبان اعلام کرده ایم و تا این لحظه با مرحله احراز هویت به صورت الکترونیک موافقت شده و تمام کسانی که در انتخابات مشارکت کنند در ابتدا کد ملی مبنا قرار می‌گیرد و دیگر چیزی به نام شناسنامه خریدن و فروختن معنا ندارد و می‌توانیم برخی از شائبه‌ها را برطرف کنیم.

در دوره قبل، انتخابات شوراهای اسلامی در ۱۳۹ شهرستان به صورت الکترونیک انجام شد که پیشنهاد دادیم همین وضعیت را در این دوره هم بپذیرند که یک قول اولیه دادند اما باید کار کارشناسی شود و یک پیشنهاد دیگر هم داریم که قرار است مورد بررسی قرار بگیرد.

پیشنهادی که دادیم این بود شهرستانها را تبدیل کنیم به حوزه، یعنی اگر ۲۰۸ حوزه داریم شاید در حوزه‌ای یک شهرستان الکترونیک شود و یک جا نشود لذا در تجمیع حوزه مشکل ایجاد می‌شد به همین دلیل پیشنهاد دیگری توسط مدیرکل سیاسی انتخابات مطرح شده که پیگیری می‌شود و اگر ما بتوانیم در حوزه به توافق برسیم در این صورت در ۲۰۸ حوزه هر تعدادی که شورای نگهبان بپذیرد روند کار الکترونیک شود یک گام جلو خواهیم رفت.

* نشست با فعالان فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، رسانه‌ای استان قزوین چگونه بود؟

جلسه خوبی بود و نخبگان فرهنگی اجتماعی، سیاسی، رسانه‌ای، هنری و اقتصادی استان ایده‌های خوبی را مطرح کردند که در ۱۴ محور همه آنها احصا شد که بخشی را در تهران دنبال خواهیم کرد و از استاندار درخواست کردیم چند کارگروه تشکیل دهند تا برخی موارد

دیگر را در استان پیگیری کنند و مواتردی را هم برای تصمیم گیزری به تهران اعلام کنند.

راه حل‌ها را مورد توجه قرار خواهیم داد و چون معاونت سیاسی هستیم دنبال تقویت فعالیت‌های سیاسی و انسجام ملی در استان‌ها هستیم و مواردی که در مورد سیاست داخلی و انتخابات باشد مورد توجه جدی قرار خواهیم داد و از ایده‌ها در تصمیم گیری استفاده خواهیم کرد./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید