به گزارش سلام نو، محمدجواد ظریف با اشاره به حضور خود در نشست امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، اظهار داشت: در حضور نمایندگان کمیسیون امنیت ملی درباره آخرین تحولات کشور، فشارهای آمریکا، سفرهای اخیر بنده، سفر پیش روی وزیر خارجه آلمان و نخست وزیر ژاپن به ایران و سفر رئیسجمهوری به منطقه برای حضور در دو اجلاس بینالمللی به بحث و بررسی پرداختیم.
آلمان پیگیر نقش سه کشور اروپایی است
ظریف با توضیح اهداف سفر وزیر خارجه آلمان به ایران گفت: آلمان به دنبال ادامه حیات برجام است البته جمهوری اسلامی تاکنون بر اساس برجام عمل کرده و اقدامات اخیر جمهوری اسلامی هم بر اساس برجام است، در واقع همانطور که برجام از کشورهای غربی خواسته، ما آثار عادی سازی روابط را باید ببینیم نه آنکه صرفاً شاهد صحبت از عادی سازی باشیم.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: به نظر نمیرسد که وزیر خارجه آلمان برای انتقال پیام خاص به تهران سفر کند، آلمان پیگیر نقش سه کشور اروپایی است لذا ما هم در همین حوزه با وی گفت وگو خواهیم کرد.
سیاست آمریکا کماکان سیاست فشار حداکثری است
وزیر امور خارجه تصریح کرد: در جلسه کمیسیون درباره پروژه معامله قرن نیز گفت وگو کردیم، این پروژه برگرفته از سیاست شکست خورده آمریکا است، سیاست ایالات متحده کماکان سیاست فشار حداکثری است و ظاهرسازیهای دولت آمریکا هم مبنی بر اعلام آمادگی برای مذاکره است که در جهت اعلام به افکار عمومی است.
آمریکا فقط مزاحم روابط ایران با دنیا نباشد
ظریف بیان کرد: آمریکا نیازی نیست کاری انجام دهد بلکه صرفاً نباید مانع و مزاحم روابط ایران با سایر کشورهای دنیا شود. ما نه تنها به آمریکا نیازی نداریم بلکه به دنبال ارتباط با آنها هم نیستیم، جنگ اقتصادی هم که آقای ترامپ به آن اشاره کرده از نظر ما تروریسم اقتصادی است که باید متوقف شود و برای روابط ما مزاحمت ایجاد نکنند.
تمرکز سیاست خارجی ایران بر روی همسایگان است
وی یادآور شد: مردم و افکار عمومی در سطح بین الملل تبلیغات آمریکا را بر اساس اقدامات آنها میسنجند، با توجه به این مسائل ما در کمیسیون امنیت ملی مجلس با نمایندگان به تبادل نظر پرداختیم، همچنین نمایندگان درباره همسایگان نکات قابل توجهی را مطرح کردند.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: تمرکز جمهوری اسلامی در حوزه سیاست خارجی بر روی همسایگان است و سفرهای اخیر و دو سفر پیش روی رئیسجمهوری هم بر همین اساس برنامهریزی شده است./خبرآنلاین