گفتنی است که بیماری آنفولانزای معده با علائمی مانند تب و یا اسهال شدید همراه می باشد.
به طور کلی باید در نظر داشت که آنفولانزای معده که به عنوان گاستروانتریت نیز شناخته می شود، یک نوع عفونت روده ای است که علائم آن اسهال آبدار، گرفتگی شکمی، تهوع یا استفراغ و گاهی تب است. شایع ترین و معمول ترین راه انتقال این ویروس، از طریق تماس با یک فرد آلوده یا مصرف خوراکی یا آب آلوده است.
لازم به ذکر است که درمان مشخصی برای بیماری آنفولانزای معده وجود ندارد. از این رو بسیاری از متخصصان معتقد هستند که پیش گیری مهمترین اقدام برای مقابله با بیماری آنفولانزای معده میباشد. از این رو عدم مصرف آب و یا غذای آلوده و همچنین شست و شوی مکرر دستها خود می تواند تاثیر بسزایی در مبتلا نشدن به این بیماری داشته باشد.
بررسی نشانه های بیماری آنفولانزای معده
جالب است بدانیم که این بیماری دارای نشانههای مانند آنفولانزا نیست اما در مقابل از بارزترین علائم بیماری آنفولانزای معده اسهال شدید و تب می باشد. در این مجال باید یادآور شد که این بیماری دارای علائم دیگری نیز می باشد که در ذیل به آن اشاره خواهد شد.
اسهال شدید، معمولا اسهال غیر خونریزی، اسهال خونین معمولا به این معنی است که شما یک عفونت دیگر و شدیدتر دارید.
گرفتگی شکمی و درد
تهوع، استفراغ یا هر دو
گاه به گاه درد یا سردرد
تب کم درجه
آنچه مسلم است مدت زمان لازم برای بهبودی بیماری آنفولانزای معده بین ۱ الی ۳ روز متغیر می باشد که البته این زمان متناسب با نوع ویروس کم و یا زیاد می شود. به گونه ای که در برخی از موارد پس از ۱۰ روز فرد مبتلا بهبود مییابد.
از سوی دیگر باید خاطرنشان کرد که هم کودکان و هم بزرگسالان تحت تاثیر نوروویروس ها که شایع ترین علت بیماری های غذایی در سراسر جهان است، قرار می گیرند. عفونت نوروویروس می تواند از طریق خانواده ها و جوامع منتقل شود.
یکی دیگر از ویروس هایی که می تواند عاملی برای ابتلا به آنفولانزا معده باشد روتاویروس می باشد که به طور معمول زمانی که انگشتان خود و یا سایر اشیاء آلوده به ویروس را به دهان وارد می کنند، آلوده می شوند. این عفونت در نوزادان و کودکان بسیار شدید است.
در پایان باید یادآور شد که افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند به عنوان مثال سالمندان کودکان و افراد مبتلا به بیماری هایی مانند احتمال ابتلا به این بیماری در آنها بسیار بیشتر از دیگر افراد میباشد بنابراین بهتر است افراد مذکور دستان خود را مکرر بشویند و یا اینکه از غذاهای آلوده به هیچ عنوان استفاده نکنند.