به گزارش سلام نو، فریبا رضایی امروز در جلسه ستاد بحران استان کردستان که با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، اظهار کرد: استان کردستان در بخش آب و فاضلاب روستایی، مشکلات زیادی دارد و از 400 روستایی که به لحاظ جمعیتی مشمول داشتن شبکه تصفیه فاضلاب هستند فقط دو روستا به این امکانات مجهز است.
وی افزود: بحث مدیریت پسماند در کردستان بسیار ضعیف است و واژگونی تانکرها در محورهای استان، ضربات جبران ناپذیری به منابع آب شرب و آب زیرزمینی ما وارد کرده اند و این امر موجب از بین رفتن توان اکولوژیک آب های سطحی خواهد شد.
مدیرکل محیط زیست استان کردستان بیان کرد: بحث مدیریت پسماند در کردستان، تبدیل به یک بحران اجتماعی شده است و چون طی سال های اخیر نتوانسته ایم به طور ویژه به این مسئله بپردازیم و آن را مدیریت کنیم، مشکلات حل نشده زیادی داریم.
وی با اعلام اینکه در سطح استان کردستان، روزانه 1500 تن پسماند شهری و روستایی تولید می شود، تصریح کرد: نکات بسیار حایز اهمیت و مدیریت نشده در استان داریم که هم بحران زیست محیطی در تهدید امنیت مواد غذایی و هم تهدید اجتماعی را به دنبال دارد.
رضایی عنوان کرد: در بحث واژگونی تانکرها با توجه به اینکه سازمان محیط زیست از سوزاندن نفت کوره و مازوت جلوگیری کرده و با توجه به اینکه از صادرات نفت کوره هم ممانعت می شود، چنانچه محورهای مواصلاتی ما بهبود نیابد این مشکل کماکان ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در محور سنندج به مریوان واژگونی تانکرها موجب آلودگی رودخانه سیروان شده است، ادامه داد: محور سنندج به مریوان، یک محور ترانزیتی غیر استاندارد است که جلوگیری از اتفاقات آن نیازمند تمهیدات ویژه است.
مدیرکل محیط زیست استان کردستان، خاطرنشان کرد: در بحث آلودگی هوا، درخواست ما از مدیریت بحران کشور، 2 میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز محیط زیست استان به ایستگاه های پایش آلودگی هوا است./ایسنا