رییس کمیته حقوق بین‌الملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه همچنین استعفای وزیر دفاع آمریکا نشان می‌دهد که این کشور در حال اتخاذ یک تصمیم جدی و اثرگذار برای آینده آمریکا و خاورمیانه است،گفت: تا حدی که این افراد استعفا می‌دهند و حاضر نیستند هزینه‌ سنگین این اقدام را بپذیرند.

رییس کمیته حقوق بین‌الملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به تغییر استراتژی آمریکا در خاورمیانه گفت: می‌بایست به سرعت دکترین نظامی و سیاسی خود درباره خاورمیانه را مورد مطالعه قرار دهیم و با توجه به شرایط جدید به استراتژی واحدی برسیم.

جلیل رحیمی‌جهان‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این که آمریکایی‌ها در حال تغییر استراتژی خود در خاورمیانه هستند، بیان کرد: ایالات متحده به این نتیجه رسیده در حالی دارد یک هزینه گزاف برای مقابله با داعش می‌پردازد که اصلی‌ترین چالشی که داعش می‌تواند ایجاد کند برای ایران است و رشد داعش در افغانستان می‌تواند ایران را در جبهه شرق درگیر کند، بنابراین تصمیم گرفته‌اند این هزینه را پرداخت نکنند و نیروهایشان را از سوریه به طور کامل خارج کنند و در افغانستان هم به شدت کاهش دهند اما از طرف دیگر بر روی خلیج فارس تمرکز کرده‌اند.

وی عنوان کرد: همچنین استعفای وزیر دفاع آمریکا نشان می‌دهد که این کشور در حال اتخاذ یک تصمیم جدی و اثرگذار برای آینده آمریکا و خاورمیانه است، تا حدی که این افراد استعفا می‌دهند و حاضر نیستند هزینه‌ سنگین این اقدام را بپذیرند.

رحیمی‌جهان‌آبادی افزود: آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که از راه گفت‌وگو نمی‌توانند مشکل خود با ایرانی‌ها را برطرف کنند و بدون فشار نظامی نمی‌توانند ایران را وادار به مذاکره برای انعقاد قرارداد جدید نمایند و بر همین اساس استراتژی افزایش فشار و تنش نظامی در پیش گرفته‌اند به صورتی‌که ایران را هم‌زمان در چند جبهه یعنی حمله رژیم صهیونیستی به نیروهای ایرانی در سوریه، ایجاد ناآرامی اجتماعی در داخل و تنش‌ها در خلیج‌ فارس درگیر کنند تا به اهداف خود برسند.

نماینده مردم تربت‌جام، تایباد، باخرز و صالح‌آباد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: براساس حرکت اخیر آمریکایی‌ها نیاز داریم تا به سرعت دکترین نظامی و دکترین سیاسی خود درباره خاورمیانه را مورد مطالعه قرار دهیم و باید بتوانیم جمع‌بندی کنیم که در شرایط جدید بین بخش‌های مختلف حاکمیت به یک سیاست واحد برسیم؛ یعنی دستگاه دیپلماسی، بخش نظامی و بخش سیاسی به یک جمع‌بندی واحد درباره این تغییر استراتژی آمریکایی‌ها در منطقه برسند که در مقابل ظهور مجدد داعش در افغانستان، سوریه و عراق چه اقدامی انجام دهند، در مقابل تنش‌هایی که ممکن است در خلیج فارس رخ دهد و یا تنش‌های اجتماعی داخل به دلیل شرایط اقتصادی چه واکنشی نشان دهند.

رحیمی‌جهان‌آبادی خاطرنشان کرد: به سرعت می‌بایست در استراتژی خود اجماع کنیم و مشخص شود بخش‌های مختلف حاکمیت می‌بایست از چه ادبیات، رفتار، گفتار، مواضع و سیاستی برخوردار باشند. هرگونه تشتت و ناهماهنگی در استراتژی سیاست خارجی می‌تواند به ما آسیب بزند.

وی بیان کرد: پیش از آمدن ترامپ و قبل از خروج آمریکا از برجام، اسراییلی‌ها معتقد به حمله به ایران بودند اما توان این کار را نداشتند و الان هم به تنهایی چنین توانی را ندارند. از طرف دیگر اگر تاریخ چند دهه اخیر منطقه را بررسی کنیم، برخی از کشورهای مخالف ما همانند عربستان سعودی خواهان حمله به ایران بودند و حتی در زمان حمله جورج بوش به عراق، ملک عبدالله به او گفت بجای عراق به سر مار یعنی ایران حمله کن و ایران را مورد تهاجم قرار بده.

این نماینده مجلس افزود: در آن زمان آمریکایی‌ها به جمع‌بندی درباره حمله به ایران نرسیده بودند ولی الان بنظر می‌رسد یک مثلث سه گانه در منطقه شکل گرفته که یک ضلع آن را بعضی کشورهای منطقه همانند عربستان سعودی، امارات و ... بعنوان تامین کننده مالی یک اقدام نظامی تشکیل می‌دهند، یک ضلع دیگر آن را آمریکایی‌ها تشکیل می‌دهند که امروز به این نتیجه رسیده‌اند از راه دیپلماسی و گفت‌وگو نمی‌توانند مانع نفوذ ایرانی‌ها در منطقه خاورمیانه شوند و باید وارد یک چالش نظامی شوند و ضلع دیگر هم رژیم صهیونیستی است که در طول این دوران همیشه ادعای حمله نظامی به ایران را داشته و بنظرم این مثلث در طول این چند دهه هیچ زمان به شکلی که اکنون ضلع‌های آن در کنار یکدیگر تشکیل شده‌اند و هدف واحدی را دنبال می‌کنند نبوده است.

رحیمی‌جهان‌آبادی ادامه داد: این مسائل می‌تواند نگران کننده باشد از این نظر که ما می‌بایست هشیاری خود را حفظ کنیم؛ نمی‌خواهیم بگوییم که آمریکا، اسراییل یا عربستان در جایگاهی هستند که می‌توانند به ما آسیب بزنند اما باید سطح هوشیاری و آمادگی خودمان را فوق‌العاده افزایش دهیم و به طور دقیق تحولات سیاسی و امنیتی منطقه را رصد کنیم و تمامی دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف کشور برای اتخاذ هرگونه استراتژی آماده باشند.

وی تاکید کرد: بر روی دو نکته، یکی اجماع داخلی و دیگری رصد درست تحولات تاکید دارم که می‌بایست به طور دقیق انجام دهیم و چنانچه هرکدام اتفاق نیفتد می‌تواند تبعات ناخوشایندی برای ما داشته باشد.

کد خبرنگار: ۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***