به گزارش سلام نو، عباسعلی منصوری آرانی درباره پیشنهاد ظریف مبنی بر امضای تعهدنامه عدم تجاوز بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت: به نظر میرسد منظور آقای ظریف علاوه بر کشورهای حوزه خلیج فارس، تمام 15 کشوری است که در یک منطقه قرار داریم. اما با توجه به افزایش اختلافات در این منطقه ضرورت این مساله بیش از پیش احساس میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر غرب، آمریکاییها و به طور مشخص صهیونیستها سعی میکنند با طرح موضوع ایران هراسی، از کشورهای اطراف خلیج فارس سوء استفاده کنند و میلیاردها دلار تحت عنوان اینکه ایران کشوری است که قصد حمله دارد، پول اخذ میکنند.
این کارشناس مسائل بینالملل همچنین بیان کرد: تجربه تاریخی نشان داده ایران در طی 250-260 سال گذشته به کشوری تجاوز نداشته حتی ایران شرایط خاصی که در خلیج فارس پیش آمد و بعد از حمله صدام به کویت، آن را محکوم کرد، آنهم در شرایطی که کشورهای حوزه خلیج فارس ضعیف بودند، اما نشان دادیم به مرزها و قوانین منطقهای و جهانی متعهد هستیم.
منصوری آرانی خاطرنشان کرد: این پیشنهاد موکدا این بهانه را از دست کشورهای همجوار میگیرد و میتواند بسیار مفید باشد برای اینکه دلارهای آنها به سمت دشمنان اسلام نرود. در واقع تنشهای این منطقه توسط خود ما و کشورهای پیرامونی خلیج فارس فروکش میکند و همه مطمئن باشیم که در شرایط صلح،صفا، دوستی و همکاریهای پیرامونی هستیم.
این عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: پیشنهاد آقای ظریف میتواند این حربه را از آمریکاییها بگیرد، به عبارت دیگر تبیین استراتژی و دکترین ما مبتنی بر توسعه روابط با کشورهای پیرامونی است و میتواند در قالب یک تفاهمنامه یا قرارداد باشد و به همه کشورها اطمینان دهد که آنچه داریم اولا متعارف است، در ثانی 100 درصد دفاعی است و تا زمانی که تهدیدی عملی نشود بدون شک سلاح به دست نخواهیم گرفت.
وی ادامه داد: در حقیقت پیشنهاد مطرح شده نوعی اطمینان بخشی است و میتواند به کشورهای همجوار کمک کند تا پولهایشان را به سمت غرب سرازیر نکنند. همچنین میتواند ضربهای بسیار شدید به صهیونیستها باشد زیرا آنها هستند که با فضاسازی تلاش میکنند پیمانهایی را با برخی از کشورهای پیرامونی در قالب ایران هراسی ببندند.
منصوری آرانی با بیان اینکه پیشنهاد ظریف فوق العاده اطمینانبخش و تنش زدا است، گفت: آنچه میتواند سوء تفاهمات را برطرف کند، نشستن پشت میزهای مذاکره و گفتوگو است. میتوانیم بنشینیم و گفتوگو کنیم، قطعا مذاکرات به سود جهان اسلام است و فکر میکنم افراد صاحب نظر، فرهیختگان و اصحاب رسانه و حتی عقلای جهانی اسلام باید پا پیش گذاشته و این پیشنهاد را عملیاتی کنند.
این کارشناس مسائل بینالملل در پایان اظهار کرد: آن چه برای منطقه خطرناک است، اینکه بیگانه وارد این منطقه شود، کشورهای منطقه - نه ما و نه حوزه خلیج فارس- وارد جنگ نخواهند شد، اما اگر بیگانه وارد منطقه شود، ضریب خطر بالا میرود./ایسنا