۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۲
کد خبر: 17222728

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند بیماری خطرناک مثل آلزایمر را کنترل کند.

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد: آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند در کنترل علائم آلزایمر نقش داشته باشند.

به گزارش سلام نو، بررسی‌ها حاکی از آن است آنتی‌بیوتیک به گونه‌ای  بر باکتری‌های روده اثر می‌گذارد که پیشرفت بیماری آلزایمر را کند می‌سازد. محققان همچنین تاکید کردند این تاثیرگذاری تنها در موش‌های نر مشاهده شده است.

محققان آمریکایی در این بررسی نشان دادند مصرف آنتی‌بیوتیک در چه مدت زمانی التهاب را کاهش داده و رشد پلاک‌های آمیلوئیدی را در موش‌های نر کُند می‌سازد.

پلاک‌های آمیلوئیدی مشخصه اصلی بیماری آلزایمر هستند. این پلاک‌ها زمانی شکل می‌گیرند که نوعی پروتئین در عصب‌های مغز تولید شده و در کنار یکدیگر انباشته می‌شوند. این پلاک‌های آمیلوئیدی عملکرد سلول مغز را مختل کرده و به بروز علائم آلزایمر منجر می‌شوند.

محققان پیش از این در مطالعات خود تاکید کرده بودند که در باکتری‌های روده مبتلایان به آلزایمر تغییراتی مشاهده می‌شود. همچنین این محققان در بررسی‌های خود نشان دادند چگونه باکتری روده بر علائمی مشابه با بیماری آلزایمر در موش‌ها تاثیر می‌گذارد.

این تحقیق جدید نشان داد تغییرات اعمال شده در میکروبیوم روده رشد پلاک‌های آمیلوئیدی را تنها در موش‌های نر محدود می‌کند. محققان از یک ترکیب آنتی‌بیوتیک استفاده کردند تا نشان دهند چگونه بر تشکیل پلاک‌های آمیلوئیدی و فعال ساختن میکروگلیا در مغز موش‌ها اثر می‌گذارد. میکروگلیا سلول‌های ایمنی هستند و هنگامیکه فعال شوند در مغز التهاب بوجود می‌آورند.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی، این تیم تحقیقاتی دریافتند مصرف طولانی مدت آنتی‌بیوتیک‌ها بر میکروبیوم موش‌های نر و ماده به شکل متفاوتی اثر می‌گذارد. به گفته محققان آنتی بیوتیک‌ها رشد پلاک‌های آمیلوئیدی را کاهش داده و میکروگلیا را به شکلی تغییر می‌دهند که به حفظ سلامت مغز در موش‌های نر کمک کنند. در موش‌های ماده تغییرات میکروبیوم روده بر سیستم ایمنی اثر می‌گذارد که موجب افزایش تولید فاکتورهایی می‌شود که فعالیت میکروگلیا را تقویت می‌کند. این اثرگذاری در موش‌های نر مشاهده نشده‌ است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***