به گزارش سلام نو، علی اعطا در نشست خبری که در سالن عباس شیبانی در طبقه نخست شورای شهر تهران برگزار شد، در خصوص فعالیت تعداد زیادی از مدیران به صورت سرپرست و تعداد انتصابات نامتعارف شهردار تهران گفت: تعداد انتصابات در شهرداری نامتعارف نیست اما در خصوص اینکه چرا تعداد زیادی از مدیران شهرداری با حکم سرپرستی مشغول فعالیت هستند، چند هفته پیش با شهردار تهران صحبت و تأکید شد «زمان سرپرستی محدود است. همچنین برای ثبات بیشتر، باید احکام این مدیران مشخص شود زیرا مدیری که به صورت سرپرست فعالیت میکند، نمیداند تا چه زمانی مدیر و قرار است بماند. همچنین درخواست کردیم زودتر وضعیت این مدیران روشن شود».
وی ادامه داد: درخواست شد افراد و مدیرانی که شرایط تعیین تکلیف شدن را دارند بخصوص اعضای هیئت مدیره شرکتها و سازمانها که به صورت سرپرست هستند، تعیین تکلیف شود. از همان جلسه تا امروز، بیشتر احکام صادر شده، احکام قطعی است که روند مناسب و رضایتبخشی است و نکته مثبتی محسوب میشود.
سخنگوی شورای شهر تهران افزود: گاهی اعلام نتیجه استعلامهای مدیران به طول میانجامد و خارج از اراده سیستم مدیریتی است که امیدوارم روندی که در این دو هفته اخیر در جریان است، سرعت بگیرد که نشانه ثبات بیشتر در شهرداری است.
اعطا در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص تخلفاتی که در حوزه تخریب باغات انجام میشود، با وجود تأکید شورا بر این موضوع گفت: تعدادی تخلف صورت گرفته که از سوی شورا درخواست شده به شدت با آن برخورد شود و هیئت رسیدگی برای رسیدگی به این موضوعات مشخص شده است.
وی تأکید کرد: شورا نظارت جدیتری در این حوزه اعمال میکند و باید نظارت همگانی را نیز در این رابطه تقویت کنیم. باید این موضوع را بپذیریم که توان نظارتی ما محدود است و مجموعه امکاناتی که نیاز به نظارت فراگیر داشته باشد را با ۲۱ عضو در اختیار نداریم؛ بنابراین تقویت نظارت همگانی برای مقابله با این تخلفات لازم است.
سخنگوی شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه اگر پوسته جسم بیماری را شفاف کنیم، شفا پیدا نمیکند و باید به دنبال بهبود آن جسم بیمار باشیم، گفت: نظارت شورا در کنار نظارت همگانی میتواند باعث کاهش تخلفات در شهرداری شود.
اعطا تصریح کرد: ممکن است تغییر رویهها از سوی برخی از مدیران با مقاومت روبرو شود اما شورا گام اول که اصلاح رویهها است، گام دوم که نظارت جدیتر در شوراست و گام سوم، تقویت نظارت همگانی را برداشته است.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص توئیت گلایهآمیزش با این موضوع که «برخی از مناطق در برابر نظارت اعضای شورا مقاومت میکنند»، گفت: مضمون این توئیت در خصوص معدودی از مناطق بود و این گلایه تأکید بر این داشت که باید به مشکلات شهروندان به شکل ویژه رسیدگی شود.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: شورا در خصوص مشکلاتی ورود میکند که از روشهای معمول ممکن است قابل پیگیری نباشد اما معمولاً مناطق در حل مشکل شهروندان کمک میکنند.
اعطا اضافه کرد: برخی مواقع، موضوعاتی به طور غیرموجه از سوی برخی مناطق دنبال نمیشود و تأکید شورا بر پیگیری و حل مشکلات مردم است.
وی در ادامه با اشاره به لایحه جدید مالیات ارزش افزوده اظهار داشت: این لایحه با روح قانون اساسی و نهاد شوراها مغایرت جدی دارد و اختیارات نهاد شوراها را محدود میکند.
سخنگوی شورای شهر تهران گفت: این لایحه اختیارات شوراها را کوچکتر میکند و در صورت تصویب، میتواند تا ۶۰ درصد به کاهش درآمدهای شهرداریها ختم شود.
اعطا تأکید کرد: اصلاح این لایحه که باعث تضعیف نهاد شوراها میشود، باید با جدیت بیشتری دنبال شود و رایزنیها با مجلس برای اصلاح آن در جریان است تا این اتفاق ناخوشایند برای پارلمان محلی نیفتد.
وی در ادامه به انتخابات اصلاحیه آئیننامه انتخابات شورایاریها اشاره کرد و گفت: به زودی این اصلاحیه در دستور کار قرار میگیرد و ما به دنبال افزایش مشارکت مردم در شهر هستیم.
سخنگوی شورای شهر تهران همچنین به تکمیل برنامه پنج ساله سوم که قرار بود دستورالعملهای اجرایی و شاخصهای سنجشپذیری آن تا پایان اردیبهشت ماه ۹۸ به شورا ارائه شود، گفت: بر اساس پیگیریهای انجام شده، هنوز این برنامه به اتمام نرسیده و گفته میشود تا پایان خرداد ماه به شورا ارسال میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که گفته میشود پیشنویس این موارد تهیه شده است، خاطرنشان کرد: در جلسات درباره این موضوع صحبت شده اما به طور رسمی چیزی به شورا ارائه نشده است./ایسنا