به گزارش سلام نو، سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق دوشنبه شب در مراسم جشن میلاد امام حسن مجبتی (ع) در بغداد، طی سخنانی، افزایش تنش جاری در منطقه را دارای تبعات بسیار خطرناک دانست و تاکید کرد که عراق می تواند و باید نقش میانجی میان ایران و آمریکا بازی کند.
وی گفت: دامنه هر گونه جنگ احتمالی میان ایران و آمریکا ممکن است همه کشورهای منطقه را دربر بگیرد و حتی از منطقه فراتر برود و به جنگی جهانی سوم تبدیل شود.
حکیم افزود: رژیم صهیونیستی تنها بهره بردار واقعی هر گونه جنگی در منطقه خواهد بود و ما از دولت و پارلمان می خواهیم برای جلوگیری از بروز درگیری میان آمریکا و ایران نقش میانجی ایفا کنند.
وی گفت: درحالی که تنش در منطقه رو به افزایش است و همه نگران اوضاع و نتیجه اختلاف و درگیری آمریکا و ایران هستند، عراق باید پنجم گام در این زمینه بردارد که نخستین آن و بعنوان بالاترین اولویت در سیاست خارجی عراق باید تلاش برای جلوگیری از بروز جنگ در منطقه باشد.
حکیم افزود: عراق نخستین و بیشترین آسیب ها را از بروز جنگ در منطقه خواهد دید و دلیل این امر نیز کاهش تعداد کارمندان در برخی سفارتخانه ها و اعلام آن است در حالی که این کشورها در تهران نیز نمایندگی دارند ولی چنین کاری را نکرده اند و فقط در عراق چنین کرده اند که نشان می دهد فضای عراق شکننده است و شعار ما باید 'نه به جنگ' باشد.
به گفته رهبر جریان حکمت ملی عراق، دومین گام در این زمینه خاموش کردن افراد تندرو در همه طرف هاست چرا که برخی در حال دمیدن در این آتش هستند و تنش را افزایش می دهند درحالی که در شرایط کنونی باید برای کاهش تنش و نه افزایش آن تلاش کرد.
حکیم افزود: شعار ما این است که عراق، منافع عراق و منافع ملی این کشور در اولویت است و باید بعنوان گام سوم مبنای انتخاب مسیر و قطب نمای حرکت ما باشد و منافع ما اقتضا می کند که جنگی در منطقه اتفاق نیفتد و این مساله به روش های مسالمت آمیز حل شود.
وی گام چهارم و پنچم را به ترتیب خودداری از تبادل اتهامات و خائن دانستن یکدیگر که باعث تفرقه در داخل عراق می شود و همچنین راهبرد میانجیگرایانه عراق میان ایران و آمریکا ذکر کرد.
حکیم گفت: عراق روابط خوبی با ایران و آمریکا دارد و باید برای ایفای نقش میانجی واقعی میان دو طرف برای جلوگیری از بروز جنگ اقدام کند.
رهبر جریان حکمت ملی عراق اظهار داشت: برخی می گویند عراق نمی تواند نقش میانجی ایفا کند اما چنین نیست و عراق در صورت اعتماد به نفس و تکیه بر داشته های خود، حتما می تواند چنین نقشی را بازی کند.
گفتنی است: سید عمار حکیم روز یکشنبه نیز در دیدار کاردار آمریکا در بغداد با وی گفته بود که عراق با توجه به روابط خوبی که با ایران و آمریکا دارد می تواند در تنش اخیر میان دو طرف، نقش میانجیگری ایفا کند.
حکیم تاکید کرده بود: تنش اخیر میان آمریکا و ایران مایه نگرانی تمامی کشورهای منطقه است و امنیت و ثبات این کشورها را تهدید میکند.
سخنان امروز حکیم، همزمان با افزایش اقدامات تحریک آمیز و تهدیدات آمریکا علیه کشورهای منطقه از جمله ایران و عراق و همچنین جوسازی واشنگتن و برخی کشورهای عربی منطقه در خصوص افزایش تهدیدات و ناامنی در عراق صورت می گیرد.
به باور ناظران، اقدامات آمریکا در عراق و منطقه ماهیت تبلیغاتی و جنگ روانی دارد و در راستای افزایش اقدامات تحریک آمیز و تهدیدات علیه کشورهای منطقه از جمله ایران و عراق است.
در پی افزایش تهدیدات و اقدامات تحریک آمیز مقامات آمریکایی در هفته های اخیر در سطح منطقه و از جمله در عراق، بسیاری از رهبران سیاسی این کشور با صدور بیانیه و سخنرانی یا گفت و گو با رسانه ها نسبت به تبعات آن هشدار داده اند./خبرانلاین