انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران فعالیت خود را از سال ۱۳۸۵شروع کرد.
هرساله جشنی از سوی این انجمن با عنوان جشن منتقدان سینمایی برگزار می شود که در آن به آثار برگزیده جوایزی اهدا می گردد.
امسال هم دوازدهمین دوره ی جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی برگزار شد و در جریان آن به عوامل مختلفی از آثار برتر جوایزی داده شد که در این مطلبِ سلام نو به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
جشن منتقدان سینمای ایران با اجرای فرزاد حسنی در ایوان شمس
۲۷ آذرماه بود که در ایوان شمس مراسم جشن منتقدان سینمای ایران با اجرای فرزاد حسنی برگزار شد.در این جشن چهره های مطرح سینما و تئاتر ایران حضور داشتند که از آن جمله می توان به نوید محمدزاده،فرهاد اصلانی،امیرعلی دانایی،سارا بهرامی،هومن سیدی و...اشاره نمود.
در آیتم نخست این مراسم از برگزیدگان سینمای کودک و نوجوان تجلیل شد.
فیلم نامه «باشو،غریبه کوچک» جایزه این قسمت را دریافت کرد.
جایزه چهره های برتر نوجوان این قسمت به ترانه علیدوستی برای ایفای نقش در فیلم سینمایی «من،ترانه ۱۵سال دارم» ساخته رسول صدرعاملی و مهدی باقربیگی برای بازی درخشان در فیلم «قصه های مجید»به کارگردانی کیومرث پوراحمد اهدا شد.
مهدی باقربیگی پس از این که جایزه اش را دریافت نمود به کیومرث پوراحمد،کارگردان مطرح ایران اشاره کرد و اظهار داشت:ما ۴۰ سالمون شد اما قدمان اندازه شما نشد. من سعی کردم در زندگیام راست بگویم اما آقای پوراحمد از شریفترین آدمهایی است که در زندگیام دیدهام. اگر او در مملکت دیگری بود بیشتر قدرش را میدانستند. اما من قدر شما را میدانم و امیدوارم روزی همه هنرمندان به جایگاه اصلی خودشان برسند.
جایزه ترانه علیدوستی را هم حمید علیدوستی، پدرش دریافت کرد.
آیدا محمدخانی توانست برای بازی در فیلم «بادکنک سفید» جایزه کودک را بدست آورد که خواهرش به نمایندگی از او در این مراسم حضور یافت و با اشاره به این که آیدا در حال حاضر در خارج از کشور مشغول تحصیل در مقطع فوق دکترای مغز و اعصاب می باشد پیام او را برای حضار خواند.
از فرخ هاشمیان بازیگر علی در فیلم «بچه های آسمان» به عنوان بازیگر برگزیده کودک و نوجوان تقدیر به عمل آمد و به او تندیس اهدا شد.
«باشو،غریبه کوچک» بهرام بیضایی، به عنوان بهترین فیلم آیتم نوجوان انتخاب گردید و «خانه دوست کجاست» ساخته عباس کیارستمی توانست جایزه بهترین فیلم کودک را دریافت کند.
نیما اقلیما کارگردان فیلم «امیر »جایزه ی خلاقیت و استعداد درخشان را کسب نمود.
سعید ملکان جایزه ی برترین چهره پردازی را برای فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» دریافت نمود.
محمدرضا شجاعی جایزه ی برترین طراحی صحنه و لباس را برای فیلم سینمایی«تنگه ابوقریب» دریافت کرد.
موسیقی فیلم شعله ور توانست جایزه بهترین موسیقی را دریافت کند که تندیس این قسمت سهم سهراب پورناظری شد.
مهدی سعدی و هومن سیدی هردو توانستند جایزه ی بهترین تدوین را برای فیلم سینمایی «مغزهای کوچک زنگ زده» دریافت کنند.
حمید خضوعی ابیانه هم جایزه برترین فیلمبرداری را برای فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» دریافت نمود.
سحر دولتشاهی در این دوره از مراسم توانست تندیس برترین بازیگر مکمل زن را برای ایفای نقش در فیلم سینمایی «عرق سرد»دریافت کند.
فرهاد اصلانی دیگر بازیگری بود که توانست برای ایفای نقش در فیلم سینمایی «مغزهای کوچک زنگ زده»برنده ی جایزه ی بهترین بازیگر مکمل مرد شود.
باران کوثری توانست تندیس بهترین بازیگر زن را برای بازی در فیلم سینمایی «عرق سرد» دریافت کند و سارا بهرامی هم دیپلم افتخار این دوره را برای فیلم سینمایی «دارکوب »کسب کرد .
نوید محمد زاده بار دیگر توانست به عنوان بهترین بازیگر مرد انتخاب شود که دلیل این انتخاب هم،«مغزهای کوچک زنگ زده» بود و امین حیایی هم توانست دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد را برای فیلم «شعله ور »دریافت کند.
تندیس برترین فیلمنامه را هومن سیدی برای «مغزهای کوچک زنگ زده» و دیپلم افتخار را مشترکا هادی مقدم دوست و حمید نعمت الله برای «شعله ور» دریافت نمودند.
هومن سیدی توانست یک تندیس دیگر از این جشن را برای بهترین کارگردانیِ «مغزهای کوچک زنگ زده»دریافت کند.
«مغزهای کوچک زنگ زده» توانست جایزه بهترین فیلم را نیز دریافت کند و جزء آثار پُر جایزه سینمای ایران شود.