به گزارش سلام نو، افزایش گمانه زنی ها در خصوص بندهای معامله قرن که قرار است بعد از ماه مبارک رمضان از سوی جرد کوشنر داماد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام شود بیانگر آن است که در این طرح آمریکایی هیچ حقی برای فلسطینی ها وجود ندارد و عملا تشکیل کشور فلسطین در مناطق جایگزین برای فلسطینی ها در نظر گرفته شده است.
بر اساس گزارش های خبری اردن تاکنون با این طرح مخالفت کرده است اما اعمال فشار بر این کشور از سوی آمریکا و عربستان در سایه مشکلات اقتصادی آن ممکن است در نهایت به پذیرش معامله قرن از سوی مقامات اردنی بیانجامد.
بر اساس گزارش های رسانه ای، آمریکا، اتحادیه اروپا، و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برای کمک به اجرای این توافقنامه و حمایت اقتصادی آن موافقت کردهاند..
پیشتر نیز یک رسانه عبری زبان با استناد به سند درز یافته از وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، جزئیات معامله قرن را فاش کرد که طبق این سند کشور فلسطین بدون در اختیار داشتن ارتش و سلاح تشکیل خواهد شد.
«مصطفی یاغی» نماینده پارلمان اردن و عضو کمیسیون حقوقی این پارلمان در خصوص معامله قرن تاکید کرد: در ابتدا باید بگویم که هر راهکاری که به تشکیل کشور فلسطین و پایان دادن به اشغالگری و بازگشت به مرزهای ۴ ژوئن نیانجامد مورد پذیرش فلسطینی ها و اردنی ها نیست.
وی افزود: موضع ثابت خود در خصوص مخالفت با سرزمین جایگزین و مسأله بازگشت آوارگان دست بکشند.
وی در ادامه یادآور شد: اساسا مسأله سرزمین جایگزین از سوی رهبران اردنی و فلسطینی رد شده است حتی فلسطینی هایی که در اردن زندگی می کنند با این مسأله مخالف هستند. تلاش های پی در پی دولت آمریکا برای انتشار برخی مفاد معامله قرن اقداماتی است که تنها برای بررسی واکنش ها در خصوص این معامله صورت می گیرد.
این نماینده پارلمان اردن تصریح کرد: تلاش های محمد بن سلمان ولی عهد عربستان و دیگران برای فریفتن فلسطینی ها با دادن پول هرگز موفق نخواهد شد چرا که فلسطینی ها دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند. به نظر من معامله قرن چیزی بیشتر از یک توافق نیست که در نهایت به حل و فصل عادلانه مسأله فلسطین نخواهد انجامید.
مصطفی یاغی تصریح کرد: سرنوشت این طرح نیز مانند طرح های دیگر مثل طرح صلح کشورهای عربی و غیره که با مخالفت فلسطینی ها رو به رو شد خواهد بود. اردن هم چنین معامله بر سر نظارت بر اماکن مقدس اسلامی و مسیحی در قدس را نخواهد پذیرفت./مهر