گفتنی است این مایع به هنگام ورود مواد خوراکی به معده از کبد ترشح میشود و سپس از طریق مجرایی به کیسه صفرا انتقال می یابد همچنین این مایع به هضم چربی ها در بدن نیز کمک می کند.
لازم به ذکر است که بیماری های کیسه صفرا شامل التهاب، زخم و سنگ های صفراوی می باشد.
به طور کلی باید در نظر داشت که مصرف برخی از غذاها می تواند باعث تشدید درد صفرا و به دنبال آن حالت تهوع، گرفتگی شکم، کاهش اشتها و مواردی از این دست شود از این رو توصیه می شود افراد مبتلا به بیماری های کیسه صفرا از رژیم غذایی مناسب پیروی کنند.
باید در نظر داشت که استفاده از لبنیات پرچرب می تواند برای افرادی که مبتلا به بیماری های کیسه صفرا هستند نامناسب باشد چرا که لبنیات پرچرب می تواند باعث ایجا سنگ صفرا شود از این رو بهتر است افراد از لبنیات کم چرب و بدون چرب استفاده کنند تا علی رغم دریافت مواد مغذی لازم کیسه صفرا نیز در سلامت باقی بماند.
یکی دیگر از مواد غذایی نامناسب برای کیسه صفرا مصرف گوشت های چرب است چرا که این نوع گوشت ها می تواند باعث ایجاد و یا تشدید درد کیسه صفرا شود. از این رو توصیه می شود برای دستیابی به سلامت کیسه صفرا از گوشت های بدون چربی مانند ماهی های آب های سرد، لوبیا، مرغ استفاده شود.
مصرف غذا های سرخ شده نیز می تواند منجر به خطر افتادن سلامت کیسه صفرا شود چرا که باید به خاطر داشت پیروی از رژیم های غذایی سرشار از محصولات سرخ شده و با کلسترول بالا نیز منجر به التهاب و تحریک کیسه صفرا میشوند به گونه ای که تشکیل سنگ های صفراوی یکی دیگر از نتایج مصرف چندان این نوع غذاها می باشد.
لازم به ذکر است برای سرخ کردن می توان از روغن زیتون استفاده کرد که از معایب کمتری برخوردار می باشد.
یکی دیگر از مواد غذایی نامناسب برای سلامت کیسه صفرا مصرف نوشیدنی های گازدار است چرا که استفاده از این نوشیدنی ها می تواند احتمال ابتلا به سنگ صفرا را افزایش دهد هر چند احتمال بروز این بیماری در افرادی که دارای اضافه وزن هستند بییشتر می باشد.
از سوی دیگر باید یادآور شد که مصرف نوشیدنی های گازدار می تواند خطر ابتلا به سرطان در کیسه صفرا، مجاری صفراوی و همچنین اطراف کبد را افزایش دهد.
بدیهی است مصرف غذاهای تصفیه شده نیز می تواند باعث تحریک کیسه صفرا شود ازاین رو توصیه می شود از غلات سبوس دار استفاده شود که در این میان مصرف جو و گندم سبوس دار بسیار توصیه می شود چرا که احتمال تشکیل کیسه صفرا را تا حد زیادی کاهش می دهند.
در خاتمه باید یادآور شد که مصرف غذاهای بسیار اسیدی مانند مرکبات، قهوه و سس گوجه فرنگی نیز می تواند باعث التهاب و تحریک کیسه صفرا شود چرا که این مواد باعث کند شدن فرایند هضم خواهد شد و همچنین گردهمایی اسید را در بدن را نیز افزایش می دهد.