به گزارش سلام نو، تارو کونو روز جمعه در نشست خبری مشترک با سرگئی لاوروف همتای روس خود خاطرنشان کرد: امروز هم نتوانستیم به راه حلی دست پیدا کنیم اما تصمیم گرفتیم با حل مسائل دشوار بایکدیگر در مسائل مختلف مشارکت واقعی داشته باشیم و در جهت منافع راهبردی حرکت کنیم.
گفتنی است، روسیه و ژاپن با وجود گذشت بیش از 70 سال از جنگ جهانی دوم، هنوز موافقت نامه صلح امضا نکرده اند.
سایه مالکیت چهار جزیره جنوبی کوریل بر روابط اقتصادی و سیاسی توکیو و مسکو سنگینی می کند.
مسکو بارها اعلام کرده است که حاکمیت روسیه بر جزایر کوریل جنوبی قابل تردید نیست و نتایج کنفرانس یالتا، بیانیه پتسدام و برخی دیگر از اسناد موید این واقعیت است.
جزایر کوریل جنوبی شامل کوناشیر، ایتوروپ، هابومای و شیکوتان از یک سو به دلیل برخورداری از منابع نفت وگاز و نیز ذخایر آبزیان و ازسوی دیگر واقع شدن در اقیانوس آرام از موقعیت راهبردی برای روسیه و ژاپن برخوردار است.
جزایر کوریل، همچنین دروازه ورود زیردریایی های روسیه به اقیانوس آرام است و اهمیت راهبردی نظامی برای این کشور دارد.
ادامه استقرار نظامیان روسی در این جزایر که پنج هزار نفر جمعیت دارد، سبب شده است دو کشور قرارداد صلح امضا نکنند.
از نوامبر سال 2010 که «دمیتری مدودیف» رئیس جمهوری وقت روسیه از جزایر کوریل بازدید کرد، مناقشه توکیو و مسکو بر سر این جزایر وارد مرحله ای جدید شد.
پس از اینکه 'نائوتو کان' نخست وزیر وقت ژاپن این اقدام را وقیحانه خواند، روسیه دستور استقرار تجهیزات مدرن نظامی در جزایر مورد مناقشه را صادر کرد.
تاکنون چند دور مذاکره در مورد جزایر کوریل بین روسیه و ژاپن صورت گرفته است و مسکو با تاکید بر مالکیت بر چهار جزیره مورد اختلاف، برای مشارکت با ژاپن در اجرای طرح های اقتصادی در این جزایر اصرار دارد، پیشنهادی که ژاپن آن را نپذیرفته است./ایرنا