الکل یکی از نوشیدنی های مضر است که سالانه بر تعداد مصرف کنندگان آن افزوده می شود و این موضوع پیامدهای منفی را برای افراد و کشورها به همراه دارد.
سازمان جهانی بهداشت آماری مبنی بر مرگ حدود سه میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل مصرف الکل منتشر کرده است.
این آمار حاکی از این است که علت پنج درصد از مرگ و میرهای جهان،مصرف الکل می باشد که تقریبا ۱۳.۵درصد از جوانان ۲۰تا۳۰با این معضل روبرومی باشند.
از میان این آمار سه میلیونی،۲.۳میلیون مردان و ۰.۷زنان این رقم را به خود اختصاص داده اند.
از میان مرگ و میرهای دیگری که در فهرست سازمان جهانی بهداشت وجود دارد می توان به تصادفات و نزاع های فیزیکی،بیماری های دستگاه گوارشی و قلبی-عروقی اشاره نمود.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که در سال های اخیر تقریبا ۲۳۷میلیون مرد و ۴۶میلیون زن در دنیا از مشکلات ناشی از مصرف الکل رنج برده اند به طوری که براثر این معضل به بیماری های مختلف و معلولیت نیز مبتلا شده اند.
بیماری های کبدی و سرطان از جمله بیماری های هستند که در پی مصرف الکل به وجود آمده و می آیند.
اروپا و آمریکا مناطقی هستند که آمار مرگ و میرهای بیشتر و مدیترانه شرقی کمترین رقم این آمار را به خود اختصاص داده اند.
به دنبال افزایش مصرف الکل و پیامدهای منفی و مرگ و میرهای ناشی از آن، امپریال کالج لندن پژوهشی در این خصوص انجام داده است که هزاران زن انگلیسی به خاطر خوردن،مصرف الکل و سیگار کشیدنی که به شیوه ی مردان دارند به مرگ زود هنگام مبتلا می شوند.این در حالی ست که گفته های پزشکی حاکی از این است که عمدتا زنان دیرتر از مردان فوت می کنند اما یکی از اساتید دانشگاه امپریال کالج لندن بیان کرده است که اگر زندگی زنان همانند مردان باشد و سبک زندگی مشابهی داشته باشند همانند آن ها می میرند.