بزرگترین اقتصاد جهان در طول ماه گذشته و فراتر از پیشبینیهایش، موفق به ایجاد 263 هزار فرصت شغلی جدید -در آمریکا- شد.
نرخ بیکاری آمریکا در ماه آوریل (ماه گذشته میلادی) به کمترین میزان خود در 49 سال گذشته رسید.
براساس اعلام وزارت کار آمریکا، نرخ بیکاری از 3.8 درصد به 3.6 درصد کاهش یافت تا این کشور کمترین میزان بیکاری از دسامبر 1969 تاکنون را تجربه کند.
به گزارش سلام نو به نقل از بی بی سی کاهش نرخ بیکاری در حالی اتفاق میافتد که حدود 490 هزار نیروی کار، شرایط کاری خود را در ماه آوریل ترک کردند.
بزرگترین اقتصاد جهان در طول ماه گذشته میلادی و فراتر از پیشبینیها، موفق به ایجاد 263 هزار فرصت شغلی جدید -در آمریکا- شد.
دادههای مرتبط به حقوق، دستمزد و درآمد نیز حکایت از رشد 3.2 درصدی نرخ متوسط درآمد سالیانه دارد.
تحلیلگران اقتصادی آمار موجود را شاخص اقتصاد "سالم "عنوان میکنند. با این وجود حرکت و سرعت اجرائی شدن آن را کند شمرده و این روند را دلیل احتمالی تغییر سود بانکی توسط "فدرال ریزرو" (بانک مرکزی آمریکا) میدانند.
افزایش استخدام در ماه آوریل تقریبا در تمامی بخشهای اقتصاد دیده شده است.
خدمات حرفهای و تجاری: 76000 فرصت شغلی جدید
ساخت و ساز: اضافه شدن 33 هزار شغل
بهداشت و درمان: بیش از 27 هزار شغل
بخش معاونت اجتماعی: 26 هزار شغل
فعالیتهای مالی: 12 هزار شغل
این ارقام تغییرات کوچکی را در میان جامعه آماری کارگران کار "نیمهوقت" ایجاد کرده است.
ایان شفردسن مدیر موسسه "اقتصادکلان پانتئون"، گزارش جدید در خصوص "کار" را قدرتمند خواند و افزود: با روند فعلی اقتصاد امکان ادامه افزایش دستمزد و حقوق وجود ندارد.
این کارشناس اقتصادی افزود: روند فعلی میتواند به کاهش بیشتر بیکاری کمک کند. جریان فعلی به معنای قدرت بیشتر نیروی کار ضعیفتر برای استخدام و دسترسی سریعتر آنها به حقوق و دستمزد است.
وی تشریح کرد: در حالیکه که پیامدهای اضطراری برای سیاستهای پولی وجود ندارد، دادههای مشابه در آینده میتواند به "تفکرات و تصمیمات جدید در بانک مرکزی آمریکا" منجر شود.
اندرو واکر تحلیلگر سرویس اقتصادی بیبیسی جهانی در این خصوص نوشت:
گزارش قدرتمند حوزه "کار" به راحتی تحلیلهای اخیر در خصوص رکود دوباره اقتصاد آمریکا را زیر سوال میبرد.
نرخ بیکاری آمریکا در حال نزدیک شدن به صدر جدول جهانی بیکاری است. این گزارش نه تنها میزان ایجاد فرصتهای شغلی را نشان میدهد، بلکه به ارائه آمار از افرادی میپردازد که در جستو جوی شغل نیستند. آنها نه در طبقه بیکاران قرار گرفته و نه نیروی کار محسوب میشوند.
موقعیت خوب
نانسی کرتن، مدیر ارشد سرمایهگذاری در شرکت "مدیریت دارایی برادان کلوز"، در این خصوص گفت: نرخ بیکاری نسبت به چند دهه گذشته پائین آمده و مذاکرات تجاری با چین پیشرفتهای خوبی نشان میدهند. از دیگر سو محرکهای چینی در نقطه مناسب قرار گرفته و باید به رشد تقاضای جهانی منجر شود. تمام این عوامل فاکتورهای مناسبی برای اقتصاد آمریکا و حرکت مجدد آن محسوب می شوند.
برخلاف رشد قوی بازار "کار"، تورم آمریکا مطابق با اهداف تعیین شده بانک مرکزی این کشور و کمتر از 2 درصد باقی مانده است.
فدرال ریزرو در روزهای گذشته رای خود مبنی بر حفظ سود بانکی بین 2.25 تا 2.5 درصد را تائید کرد.
یک روز پس از این تصمیم، دونالد ترامپ در توئیتی نوشت: بانک مرکزی آمریکا باید نرخ سود بانکی را برای کمک به اقتصاد آمریکا یک درصد کاهش دهد تا اقتصاد "مانند یک موشک بالا رود".