فرمانده پلیس راهور تهران بزرگ گفت: در هر مقطعی که می‌خواهیم آلودگی را کاهش دهیم باید تعداد خودروها را کم کنیم تا ترافیک کاهش دهیم اما اینکه بخواهیم بخشی از شهر را عوارضی کنیم، با هدف اصلی‌مان تناقض دارد.

به گزارش سلام نو، سردار مهماندار صبح امروز در حاشیه رزمایش بزرگ طرح زمستانی تهران بزرگ و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به نظرم می‌رسد فلسفه وجودی موضوع گسترش طرح ترافیک و زوج و فرد برای کاهش آلودگی هوا است. کاهش آلودگی یعنی ممنوعیت ورود خودروها. در هر مقطعی که می‌خواهیم آلودگی را کاهش دهیم باید تعداد خودروها را کم کنیم و اجازه ورود به آنها ندهیم تا ترافیک کاهش دهیم اما اینکه بخواهیم بخشی از شهر را عوارضی کنیم، با هدف اصلی‌مان تناقض دارد.

فرمانده پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: اگر می‌خواهیم آلودگی هوا کاهش یابد باید ممنوعیت را اعمال کنیم تا صرفاً خودروهایی که ماموریت خاصی مثل دستگاه‌های امدادی، پلیس و... دارند یا احیاناً ساکنان مناطق واقع شده در طرح برای ورود مجوز داشته باشند. این محدوده‌ها حتماً باید با جریمه، اعمال قانون و جلوگیری از ورود مشخص شوند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص نصب لایتر در سطح ویژه برای خودروها گفت: چراغ‌های ال‌ای‌دی یا لایتر که جلوی خودروها می‌گذارند مجوز ورود به خط ویژه نیست و ورود با آنها تخلف محسوب می‌شود. ما اعلام کرده‌ایم هرکس اقدام به این کار کرد جریمه شود و خودروهای آنها نیز توقیف شوند. در طرح طاهر که هفته گذشته برگزار شد با تعدادی از خودروها که وارد خط شده بودند برخورد کردیم. هیچ سازمانی بدون دریافت مجوز از راهنمایی و رانندگی حق استفاده از ال‌ای‌دی در جلوی خودرو ندارد.

سردار مهماندار افزود: خودروهای امدادی که رنگ شده هستند مثل اورژانس، آتش‌نشانی و... روی سقف چراغ‌گردان دارند و می‌توانند وارد خط ویژه شوند.

وی با بیان اینکه دریافت مجوز ورود به خط ویژه برای ماشین‌های شخصی شرایطی خاصی دارد که به برخی مقامات داده می‌شود، گفت: خودروهایی که شخصی هستند در صورتی که مجوز داشته باشند می‌توانند وارد خط ویژه شوند اما اگر مجوز نداشته باشند به همراه لایتر توقیف می‌شوند. دستورالعمل مشخص کرده که آن دسته از مقامات که مجاز به ورود به خط ویژه هستند باید مدارک و خلافی‌هایشان کنترل شود و مجوز برایشان صادر شود. این تعداد خیلی محدود هستند.

فرمانده پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه فعلاً برنامه‌ای برای برداشتن نرده‌ها در مسیر عابر پیاده در چهارراه ولیعصر نداریم اظهار داشت: من هفته گذشته ماموریتی در مسکو داشتم و آنجا دیدم که هیچ کس از عرض خیابان یا تقاطع‌های مهم عبور نمی‌کند، همه جا به تعداد کافی زیرگذر ایجاد شده بود. در خیابان‌های اصلی در فواصل ۲۰۰-۳۰۰ متری زیرگذر وجود داشت که به رمپ‌هایی برای عبور جانبازان و معلولان مجهز بود. در ایران هم باید همین کار را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی تکلیف را مشخص کرده است عنوان کرد: در خیابان‌های محلی اولویت با عابران پیاده است و در خیابان‌های شریانی ارتباط باید از طریق زیرگذرها و روگذرها باشد تا هم ایمنی عابران تامین شود و هم خودروها با توقف بیش از حد باعث بیشتر شدن آلودگی نشوند. اگر مسیر عابران پیاده و سواره را با هم ادغام کنیم یکی از عوارض آن طولانی شدن صف‌های ترافیک و آلودگی بیشتر در شهر است.

سردار مهماندار در پاسخ به سوالی در خصوص عوارضی که امسال برای ورود به طرح ترافیک وضع شده و اینکه آیا از افرادی که وارد این طرح می‌شوند جریمه‌ای دریافت می‌شود یا خیر گفت: امسال فقط برای محدوده طرح ترافیک (و نه طرح زوج و فرد) عوارض وجود داشت و اگر کسی بدون مجوز وارد طرح می‌شد علاوه بر اینکه به شهرداری بدهکار می‌شد ملزم به پرداخت جریمه بود اما این مسئله مربوط به طرح زوج و فرد نمی‌شد./ایلنا

کد خبرنگار: ۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***