به گزارش سلام نو، ارزش صادرات ایران به پاکستان علیرغم نبود کانال های بانکی میان دو کشور و موانع متعدد گمرکی و تعرفه ای در سال گذشته با افزایش 36 درصدی همراه بود.
نکته قابل توجه اینکه بر اساس آمارهای منتشره، از نظر تراز بازرگانی با کشورهای همسایه، مبادلات تجاری جمهوری اسلامی با پاکستان با مثبت 917 میلیون دلار جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است.
این در حالی است که بر خلاف کشورهای ترکیه و عراق هیچگونه صادرات نفت و گازی از ایران به پاکستان صورت نمی گیرد و پاکستان از نقطه نظر تراز مثبت تجاری بعد از افغانستان در جایگاه دوم صادرات به کشورهای همسایه قرار می گیرد.
مجموعه کل مبادلات ایران و پاکستان نیز در مدت یاد شده با بیش از 19 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه در سال 1396 (1 میلیارد و 320 میلیون دلار)،به یک میلیارد و 578 میلیون دلار رسید که در این میان میزان واردات از پاکستان با 16 درصد کاهش نسبت به سال گذشته به رقم 330 میلیون رسید.
به گزارش ایرنا، به اعتقاد کارشناسان با وجود مناسبات خوب سیاسی و امنیتی ایران و پاکستان و تعلقات فرهنگی و تاریخی بویژه در دو حوزه اسلامی و فرهنگ فارسی به عنوان ریشه اصلی مشترکات دو ملت، فضای حاکم بر تعاملات اقتصادی دو کشور در حد انتظار نیست.
پاکستان به عنوان کشوری با جمعیت بیش از 220 میلیون نفر اگر چه خود، صادرکننده مواد غذایی از جمله محصولات کشاورزی و دامی است، اما می تواند به عنوان مقصد صادراتی محصولات ایران در زمینه های مختلف به ویژه لوازم ساختمانی، کاشی، سرامیک و سیمان مطرح شود.
مواد غذایی بسته بندی یا کنسرو شده، انواع محصولات لبنی و گوشتی، انواع خشکبار، مواد شوینده و بهداشتی، نوشیدنی های مختلف، انواع میوه و ظروف و لوازم آشپزخانه تنها بخشی از کالاهای وارداتی قابل دسترس و پرطرفدار در فروشگاه های پاکستان است ، البته محصولات مشابه پاکستانی با کیفیتی نسبتا پایین تر و با بسته بندی های نه چندان شکیل در بازارهای این کشور وجود دارد.
نکته قابل توجه درباره کالاهای سبک وارداتی پاکستان که در سوپرمارکت ها یافت می شوند، برندهای این کالاها است که نشان می دهد بیشتر آنها از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس وارد شده اند.
در میان این کالاها ، محصولاتی با برندهای چینی، ترکیه ای، آمریکایی، انگلیسی، آلمانی، دانمارکی و برخی دیگر کشورهای اروپایی هم به چشم می خورد.
کالاهای با کیفیت و مرغوب ایرانی غایب بزرگ قفسه های فروشگاه ها در پاکستان است که مملو از کالاهای عربی – غربی شده اند./ایرنا