به گزارش سلام نو به نقل از شبکه خبری ان دی تی وی (NDTV)، «راجنات سینگ» وزیر کشور هند درادامه افزود:در دوران نخست وزیری نارندرا مودی اقتصاد هند به پیشرفت بزرگی دست یافته است.
وی تصریح کرد،در سال 2014، هند در لیست 10 کشور برتر جهان از لحاظ قدرت اقتصادی در جایگاه نهم قرار داشت اما باگذشت چهار سال در سال 2018 هند توانست در جایگاه ششم قرار بگیرد.
وزیر کشور هند خاطرنشان کرد بدون شک هند در چند ماه آینده حتی میتواند جایگاه پنجمین کشور قدرتمند جهان را بدست آورد.
پیش از این نیز بر اساس پیش بینی شرکت چندملیتی خدمات مالی و بانکی «استاندارد چارترد»، هفت اقتصاد از 10 اقتصاد برتر جهان در سال 2030، از میان بازارهای نوظهور فعلی است.
استاندارد چارترد همچنین پیش بینی کرد که چین بر پایه برابری قدرت خرید و تولید ناخالص داخلی (ارزش کالا و خدماتی که در یک سال از سوی ایجاد میشود)، در سال 2020 به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل میشود.
هند در سال 2020 با پیشی گرفتن از آمریکا، رتبه دوم و اندونزی نیز رتبه پنجم را در میان اقتصادهای برتر جهان به خود اختصاص میدهند.
طبق پیش بینی استاندارد چارترد، 10 اقتصاد برتر جهان در سال 2030 بر پایه برابری قدرت خرید و تولید ناخالص داخلی عبارتند از: چین (64.2 تریلیون دلار)، هند (46.3 تریلیون دلار)، آمریکا (31 تریلیون دلار)، اندونزی (10.1 تریلیون دلار)، ترکیه (9.1 تریلیون دلار)، برزیل (8.6 تریلیون دلار)، مصر (8.2 تریلیون دلار)، روسیه (7.9 تریلیون دلار)، ژاپن (7.2 تریلیون دلار) و آلمان (6.9 تریلیون دلار) است.
به گفته اقتصاددانان استاندارد چارترد، پیش بینیهای رشد بلندمدت به این اصل کلیدی گره خورده است که سهم کشورهای جهان در تولید ناخالص داخلی باید با سهم جمعیت جهان همگرایی داشته باشد و برگرفته از همگرایی سرانه تولید ناخالص داخلی بین اقتصادهای پیشرفته و نوظهور باشد.
طبق پیش بینی این اقتصاددانان، در حالی که روند رشد اقتصاد هند در دهه 2020 تا 7.8 خواهد رسید، چین رشدی تا 5 درصد را تجربه خواهد کرد.
سهم آسیا در تولید ناخالص داخلی در سطح جهان که در سال 2018 به 28 درصد رسید، احتمالاً در سال 2030 به 35 درصد میرسد که این برابر با سهم منطقه یورو و آمریکا خواهد بود./ایرنا