به گزارش سلام نو و به نقل از ایسنا، کبری خزعلی با اشاره به پیامدهای گرایش زنان و دختران به اعتیاد گفت: سوداگران مرگ با انواع ترفندها که یکی از آنها آرایشگاههای زنانه است، سعی دارند به بهانه زیبایی اندام و رژیم لاغری، موادی را در اختیار زنان و دختران قرار دهند که به مرور آنان را به اعتیاد آلوده کنند.
وی ادامه داد: از دیگر مواردی که سبب جذب دختران به سمت اعتیاد و مواد مخدر میشود شب بیداریهای دوران امتحانات در زمان تحصیل است، در اینجا فرد به توصیه همسالان برای شب بیداری به سراغ مواد مخدر میرود و با توجه به اینکه اطلاعات کافی در این زمینه ندارد، سرانجام به اعتیاد گرایش مییابد و در آینده هزینه گزافی را بابت این موضوع در زندگی میپردازد.
عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان افزود: از دیگر عوامل گرایش زنان به اعتیاد، همراهی آنان با همسر معتادشان است، این مورد، علل و عوامل زیادی دارد، گاهی دیده شده فرد برای اینکه همسرش را به سوی خود جذب کند با وی همراهی میکند، گاهی نیز مرد بر زن به علت احساسات و عواطفی که دارد، مسلط شده و او را به سمت مصرف موادمخدر سوق میدهد، زن نیز به دلیل نیازی که به رابطه احساسی دارد و اینکه دوست دارد زودتر به زندگی عاطفی و شیرین دست پیدا کند، تسلیم عواطف شده و ناگهان متوجه میشود که گرفتار مواد مخدر شده است.
خزعلی با تاکید بر لزوم آگاهی بخشیدن در پیشگیری از اعتیاد گفت: نیاز به آگاهی وسیع اجتماعی بسیار الزامی است؛ زیرا از آنجا که زنان بهعنوان ستون و محور خانواده، نقش تعلیم و تربیت فرزندان را بر عهده دارند، متوسل شدن به این پدیده قطعاً در فروپاشی نهاد خانواده و در نهایت جامعه موثر خواهد بود.
وی افزود: تربیت در جامعه باید از مهدکودکها و مدارس شروع شود، افرادی بودهاند که در مقاطع و درجات بالای اجتماعی قرار داشتند اما با یک بار لغزش، دیگر نتوانستند به جایگاه قبلی خود بازگردند و پس از مدتی در مشکلات روحی، روانی و... غرق شدند. بنابراین بیشتر از هر چیز باید روی مسئله پیشگیری، آگاهیبخشی و توانبخشی برای مبارزه با کوچکترین زمینههای نفوذ در این عرصه تمرکز کنیم.
نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای فرهنگی و اجتماعی زنان بیان کرد: لازمه پیشگیری از اعتیاد و مواد مخدر کار فرهنگی در جامعه است، باید از مسئولان در سطوح مختلف دولتی و غیر دولتی، وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات، وزارت آموزش و پرورش، انجمن اولیا و مربیان مدارس، مساجد و... بخواهیم که برای خانوادهها آموزشهای مناسبی را تدارک ببینند تا بتوان هم خانوادهها را از آسیبها آگاه کرد و هم جایگاه و حرمت زن را در خانواده حفظ کرد.
خزعلی تصریح کرد: زن نباید در همراهی با همسر معتادش دچار لغزش شود بلکه باید بتواند نقش امر به معروف را ایفا کند. او باید بداند اگر همسر را در این راه همراهی کند در گناه تبانی کرده است، همچنان که در قرآن آمده است: "وَتَعَاوَنُوا عَلَی الْبِرِّ وَالتَّقْوَی وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَی الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ" بدین معنا که برای گناه هیچکس حق ندارد همکاری کند، ولو همسر، ولو پدر، ولو فرزند.
وی ادامه داد: در اینجا مسئله اعتیاد فریب خوردن و تسلیم شدن است، وقتی زن از وظیفه خطیر خود آگاه باشد میتواند هم جلوی یک منکر و گناه را بگیرد و هم کانون خانواده را حفظ کند. این مدیریت را خداوند در نهاد زنان با عواطف سرشار قرار داده است که اگر همسری در جهت منکر حرکت کرد، هم در کانون خانواده سالم بماند و هم خانواده را در جهت درست مدیریت کند و در عین حال همسرش را از منجلاب اعتیاد برهاند.