مسئولان میادین میوه و تره بار گفته اند، عرضه فوق العاده آجیل با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی را آغاز کرده اند تا شهروندان برای شب یلدا پول کمتری بپردازند. هرچند وضعیت این بازار آن قدر ملتهب است که این تخفیف هم بعید است بتواند دردی را دوا کند.

سلام نو – سرویس اقتصادی:  در فاصله چند روز مانده به شب یلدا بازار آجیل فروشها داغ شده است. همه ساله مردم برای گرامی داشتن این سنت قدیمی به سراغ آجیل فروشی ها می روند. با این وجود آجیل 60 الی 100 هزارتومانی باعث شده خیلی ها تصمیم به برگزاری یلدای بدون آجیل داشته باشند.

به گزارش سلام نو، هر سال در روزهای منتهی به شب یلدا در فضای مجازی کمپین هایی برای نخریدن آجیل شب یلدا در اعتراض به گرانی ها تشکیل می شود.  برخی هم به طعنه گفته اند بیشتر مردم به خاطر گرانی ها خود به خود به کمپین نخریدن آجیل ها پبوسته اند. اگر چه  طی این سالها موفقیتی برای این کمپین ها حاصل نشده است با این حال افزایش 80 درصدی قیمت آجیل و بالا رفتن عجیب و غریب قیمت پسته بسیاری  را به این فکر انداخته که یلدای بدون آجیل را تجربه کنند.

کمبود تولید و عرضه و دلالی تاجران افغانستانی از عوامل اصلی این نوسانات در بازار آجیل یاد شده است. بازار پسته به طور خاص وضعیت بسیار نامناسبی دارد. پسته با کیفیت متوسط کیلویی 200 هزار تومان و کیفیت مرغوب 300 هزار تومان .

کاهش تولید پسته به یک پنجم میزان تولید سال گذشته  از عوامل گرانی این محصول باغی اعلام شده است. محمود ابطحی، رییس انجمن پسته می گوید: مردم امسال را تحمل کنند و کمتر پسته خریداری کنند تا سال آینده تولید و بازار این محصول اصلاح شود.

پاپی زاده، عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفته است: هیچ دلیلی برای افزایش قیمت سرسام آور پسته وجود ندارد و انتظار داریم پنجاه درصد قیمت این محصول از طرف مصرف کننده پرداخت شود. بالا بودن قیمت پسته ضعف دستگاه‌های نظارتی مانند سازمان تعزیرات حکومتی را نشان می‌دهد، چگونه امکان دارد بپذیریم این سازمان توان مقابله با بنکداران و دلالان شناخته شده بازار را ندارد و نمی‌توان انبارهای آنها را کشف کند.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل‌ فروش ها نظر دیگری در این باره دارد و می‌ گوید که وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند به صورت مقطعی ثبت سفارش و واردات این محصولات را در بازه زمانی مشخص و در تناژ تعیین شده، باز کند تا بازار آجیل تنظیم شود، چرا که مردم حق دارند این محصولات را به قیمت مناسب برای خود تامین کنند.

او ادامه داد: از تیر ماه امسال افزایش قیمت انواع آجیل مانند پسته، اتفاق افتاد چرا که تولید آن به حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تن کاهش یافت و از سوی دیگر نیز براساس آمارهای رسمی اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی،

تولید مغز گردو نیز ۸۰ درصد کاهش یافته است، چرا که در اردیبهشت ماه امسال درختان گردو با سرمازدگی کم نظیری مواجه شدند.

با این حال مسئولان میادین میوه و تره بار گفته اند، عرضه فوق العاده آجیل با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی را آغاز کرده اند تا شهروندان برای شب یلدا پول کمتری بپردازند. هرچند وضعیت این بازار آن قدر ملتهب است که این تخفیف هم بعید است بتواند دردی را دوا کند.

یلدا بدون آجیل

هشتگ #یلدا_بدون_آجیل این روزها در توییتر ترند شده است. برخی از کاربران در اعتراض به گرانی آجیل، قیمت کیلویی 60 هزارتومانی آجیل را به طعنه آجیل جهانگیری خوانده اند و این رقم را غیر واقعی خوانده اند.

کاربری دیگر گفته است امسال ترجیح می دهم به جای پسته و بادام هندی از تخمه آفتابگردان استفاده کنم. شخص دیگری توییت کرده است: آجیل شب یلدا در سال ۹۶ دو کیلو ۸۰ هزار تومن، در سال ۹۷ دو کیلو ۲۸۰ هزار تومن بر طبل شادانه بکوبیم!

المیرا شریفی گوینده خبر نیز در توییتر خود نوشته است: قرار بگذارید شب یلدا هر خانواده ای یکی از خوراکی ها رو تقبل کنه و خونه یکی از بزرگترها جمع بشید. اینطوری هم اسراف نمیشه،هم هزینه زیاد برعهده میزبان نمیفته. آجیل هم نبود ،نبود، فدای سرتون.

مصطفی داننده، روزنامه نگار نیز در مطلبی نوشته است: مقصر دقیقا ما هستیم. مایی که حتی حاضر نیستیم از آجیل شب یلدا هم چشم پوشی کنیم. کارمان شده است در فضای مجازی برای هم پیام فرستادن که در فرنگ، شیر گران شده بود، مردم نخریدند و ارزان شد اما وقتی پای عمل می‌رسد چند زنبیل در صف خرید پسته می‌گذاریم که مبادا گران شود و دست ما به پسته، بادام و گردو نرسد.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***